World Cyber Games 2007. održana prva press konferencija


WCG 2007. Press onferencija u Sport CafeuDanas je u prijatnoj atmosferi Sport Cafea u Beogradu održana prva Press konferencija na kojoj je najavljan World Cyber Games 2007. World Cyber Games, je internacionalna "cyber" olimpijada i najveći svetski festival kompjuterske kulture i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics već osam godina okuplja preko 1.500.000 igrača iz preko 70 zemalja sveta. Ove godine, četvrti put za redom, Srbija će imati devet pdredstavnika na velikom finalu Cyber olimpijade koja će se održati od 3. do 10. oktobra u Sjetlu.

ComputerLand je od ove godine postao strateški partner World Cyber Games-a za Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju i Hrvatsku.

Za izvršnu produkciju manifestacije po četvrati put je odraban istia organizacija, ali pod novim imenom "Zeal production". Kao i ranijih godina WCG Kvalifikacije će biti održane pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, SO Novi Beograd i Ministarstva za nauku i zaštitu životne sredine.

Pored Velikog nacionalnog finala i beogradskih kvalifikacija biće održane kvalifikacije u sledećim gradovima: Novi Sad, Subotica, Niš, Kragujevac, Jagodina, Pirot, Bačka Palanka, Smederevska Palanka, Valjevo, Čačak, Užice, Kruševac i Tutin. Beogradske kvalifikacije i Veliko nacionalno finale će se održati poslednjeg vikenda avgusta meseca tj. 25. i 26. avgusta 2007.

Prisutnim novinarima su se obratili zamenik predsednika Skupštine Grada Beograda gdin Zoran Alimpić, direktor predstavništva Samsung Electronics-a za Srbiju gdin Vlado Gođevac i marketing menađer kompanije Klan Rur gdin Nenad Dimitrijević dok je gdin Miodrag Stakić direktor kompanije ComputeLand bio opravdano odsutan.

Sve informacije o World Cyber Games-u možete naći na sajtovima:
http://rs.worldcybergames.com i http://www.worldcybergames.com

Možete posetiti i naš forum i učestvovati u zvaničnoj temi o WCG-u 2007 . na našem forumu.

Oficijalne igre na domaćim kvalifikacijama i Velikom nacionalnom finalu su:

WarCraft III: Frozen Throne

Half-Life : Counter-Strike

FIFA Soccer 07

Need for Speed Carbon

Command & Conquer 3 Tiberium Wars

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*