Wii U izlazi 30. novembra


Posle velikog uspeha sa svojom slabašnom ali veoma inovativnom Wii kozolom, Japanski gigant Nintendo je spreman da za par meseci igačima predstavi svoju novu kućnu konzolu koja će ovaj put ipak moći da ponudi dobru grafiku, popularne igre, multiplayer, kućni biskop i još mnogo toga.

Wii U u sebi sadrži hardver za koji bi mnogi rekli da je “ispod proseka” za 2012. godinu, ali on ipak itekako može da nadmaši vremešne konzole od Microsofta i Sony-a. Trojezgarni IBM procesor, 2 gigabajta rama (samo 1GB je dostupno igrama), 16/32GB mesta za skladištenje podataka, i Radeon grafička kartica iz 4xxx serije omogućavaju da ova konzola ne samo da može da pusti sve popularne novije igre (Mass Effect 3, Assassins Creed 3), već ih može pustiti u boljem kvalitetu nego PS3/X360. Sudeći po informacijama koje smo nedavno videli, Call of Duty: Black Ops 2 će na Wii U konzoli raditi u punoj HD rezoluciji (1080p) sa standardnih 60 frejmova u sekundi, a preformanse neće opasti čak ni ako sa drugarom zaigrate kooperativno igranje u lokalnom okruženju (jedan igrač igra na TV-u, a drugi igra na Wii U Pad-u i njegovom malom ekranu).

Sigurni smo da će posle godinu-dve developeri uspeti da se priviknu na hardver ove konzole, i igračima prikažu grafiku kakvu do sada nisu mogli videti na kućnim konzolama. Nažalost, fanovi Nintenda će do tada opet ostati zapostavljeni, jer će na tržište uskoro stići nova generacija konzola od Sonija i Microsofa koja će po svim glasinama biti značajno jača od Wii U-a.

Nintendo planira da u prva 4 meseca na tržište pusti oko 50 igara koje pokrivaju sve populane žanrove gaminga. Nažalost, i dalje ne znamo kada će se pojaviti bilo koja grafički intezivnija igra koja je pravljena baš u Nintendu (Zelda ili Metroid na primer), a vredi spomenuti da će poznata akciona borilačka igra Bayonetta dobiti eksluzivni nastavak samo na Wii U konzoli.

Kad izlazi? Koja je cena?

Nintendo Wii U će se pojaviti u prodaji 30. novembra u Evropi po ceni od 300 evra za bazični model i 350 evra za model koji ima 32GB prostora za skladištenje podataka. Korisnici inače mogu bez problema da prošire taj prostor sa USB stick-ovima ili hard diskovima.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*