Wheelman opis


Američki filmski glumac Vin Diesel se već pojavljivao u “The Chronicles of Riddick” serijalu video igara. Sada nam ponovo dolazi u digitalnoj formi kao protagonista u igri sa otvorenim svetom nalik na Grand Theft Auto, u igri The Wheelman. Zvuči kao dobar početak, ostaje samo da vidimo da li se lepo i završava.

Wheelman 1 Wheelman 10 Wheelman 15

Nalazite se u ulozi Milo Burika, koji stiže u Barselonu u potrazi nekih informacija, a naćiće se i u ratu između bandi. Igra počinje sa akcionim upoznavanjem, odmah ste bačeni u automobil i bežite od policije. Tu se upoznajete sa najvažnijim delom igre, a to je vaš automobil. Milo je najbolji u svom poslu tj. vožnji. Sposoban je da izvede svakakve vratolomije pa čak i nemoguće sa automobilom. Jedna od tih stvari je „vehicle melee“ gde koristi automobil kao oružje. Pomeranjem miša automobil nasrne na odabranu stranu što dočarava borbe automobilima kao one viđene u filmovima. Takođe Milo može izvesti „airjack“ sa kojim uskače u drugo vozilo i krade ga, sve to iz vozila u pokretu. Ako volite da uništavate okolinu, igra će vas dodatno nagraditi. Dok pravite štetu po gradu polako će se puniti „fokus“ koji se može iskoristiti na više načina. Može poslužiti kao privremeni nitro za automobil ili se može iskoristiti za stvaranje još spektakularnih, filmskih akrobacija. Kada aktivirate „Aim shot“ ili „Cyclone“ , vreme će se usporiti i kamera će se spustiti u automobil gde ćete sa oružjem ciljati određene tačke na vozilima protivnika što će ih sa jednim metkom uz veliku eksploziju odneti u vazduh.

Mehanika igre u vozilima nije uopšte loša, sve je napravljeno da izgleda kao u flimovima, ekstremno i haotično. Ipak, nije sve tako lepo. Misije jesu raznovrsne, ali su jako dosadne, prosečne i ponavljaju se. Uglavnom se svaka svodi na uništavanje, bežanje od policije ili druge bande i ponekad malo borbe na nogama koje se ne mogu pohvaliti. Misije u kojima morate napredovati peške i probijati se kroz protivnike su katastrofalne.Na primer, stignete u hangar i odjednom se pojavi pet protivnika koji uglavnom stoje ili čuče na mestu kao statične mete, a kada ih počistite i napravite par koraka pojavi se još jedan talas protivnika i tako do kraja što ove borbe čini dosadnim poslom, a ne zabavom. Postoji nekoliko tipova sporednih misija koje, ako se uspešno završe, mogu da vam unaprede izdržljivost ili jačinu vozila ili povećaju ukupan fokus. One sadrže ulične trke, nanošenje određene količine štete, krađu i skladištenje vozila, taksiranje itd. Ovih misija ima mnogo, ali su nažalost svaki put iste bez neke varijacije.

Wheelman 23 Wheelman 33 Wheelman 35

Broj vozila u gradu nije velik, moglo bi se reći i da je čak razočaravajuće mali za jednu igru u kojoj su automobili najbitniji element igre. Jedna čudna stvar je što postoji nekoliko licenciranih automobila kao što su Opel Astra ili Pontiak G8.  Grad deluje pusto, a uz to je i nemoguće ubiti civile. Oružjem ih ne možete napasti, a automobilom ih ne možete pregaziti jer su izgleda svi nindže koje vas uvek izbegnu. Protivnici nisu vredni pohvale. Uspeo sam nakupiti nekoliko zvezdica, istih kao u Grand Theft Auto serijalu, kako bi me policija počela juriti što mi je i pošlo za rukom. Relativno brzo su mi uništili automobil pa sam bio primoran da bežim peške jer se baš nijedan drugi automobil ili motor nije našao u ulici. Tu je nastala komedija. Ja sam trčao, a policija me polako pratila iz automobila. Kada im je dosadilo da me prate sa 5km/h , policajci su izašli i počeli trčati prema meni. Pošto sam brži od njih, vratili su se nazad u automobil i ponovo me stigli, izašli i krenuli ponovo peške da me uhapse. Opet me nisu stigli i sve se ponavljalo nekoliko puta dok jednom nisu stali ispred mene.
Igru pokreće Unreal engine od kojeg smo navikli na lepu grafiku i dobre performanse. Grafički je sasvim prihvatljiva i glatko radi. U opcijama ne postoje nikakva podešavanja za grafiku osim rezolucije što nikako nije za pohvalu, pogotovo nedostatak anti-aliasing opcije koja je jako potrebna ovde. Neki igrači su se žalili na rad igre, da konstantno štuca, nestaju automobili kao i put pod nogama. To se dešava kod igara koje koriste ovaj engine jer se konstantno učitavaju delovi igre dok je igrate, ali nije i pravilo da se ovakve stvari događaju svakom. Glasovna gluma, zvuci i muzika u igri su prosečni.

Wheelman 39 Wheelman 45 Wheelman 50

Wheelman je dobro osmišljena igra, sadrži dobre elemente, ali isto tako u nekim delovima ostaje hladna i nedovršena. U slučaju nedostatka dobrih naslova ovo je solidan izbor da popuni rupe, ali nije igra koja će se dugo pamtiti.

Naziv igre: Wheelman
Žanr igre: Akciona
Razvojni tim: Midway Games
Izdavač: Ubisoft
Datum izlaska: 27. mart 2009.
Screenshotovi: Wheelman
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Minimalna konfiguracija:
CPU: AMD Athlon  64 X2 3800+ ili Intel  Core  2 Duo 1.86 GHz
RAM: 1GB XP/1.5GB Vista
VGA: nVidia GeForce 7800 ili ATI Radeon X1800

Preporučena konfiguracija: 
CPU: Athlon 4000+ ili Intel ekvalintet
RAM: 1.5GB XP/2.5GB Vista
VGA: nVidia 8600GT ili ATI ekvalintet


70/100 Solidno

+ ideja, poneki jedinstveni elementi
– hladna atmosfera grada, ograničena sloboda, AI, nedostatak grafičkih opcija

 

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*