WCG 2009 Srbija krajem maja


WCGIako je postojala pretnja da se ove godine u regionu ne održe kvalifikacije za svetsko takmičenje World Cyber Games, usled globalne krize koja je zahvatila kako IT tako i gaming industriju, lokalni organizator se ipak pobrinuo da poslednji dani meseca maja budu rezervisani za nacionalno takmičenje Srbije u nešto izmenjenoj formi.

Šesti po redu WCG Srbija održaće se 29-31. maja u Hali Sportova Novi Beograd sa početkom u 10h.

Po prvi put će WCG trajati tri dana, umesto dosadašnjih dva, što će omogućiti bolju organizaciju samog takmičenja i više vremena igračima i posetiocima za slobodne aktivnosti.
Prvog dana su planirane beogradske kvalifikacije u Counter Strike-u. Drugi dan je rezervisan za razigravanje po grupama svih igara uključujući regionalne pobednike i takmičare van Beograda dok će se trećeg dana odigrati četvrtfinala, polufinala i finala u svim igrama.

Cilj ovogodišnje manifestacije biće da se nastavi kontinuitet i održi manifestacija u regionu, a najbolji igrači odvedu na svetsko finale, koje će se ove godine održati u kineskom gradu Chengdu sredinom novembra, sa željom da se već od naredne godine vratimo na nivo gaming eventa kakav naša zemlja i naši igrači zaslužuju. Detalje o ovogodišnjim zvaničnim igrama, o predkvalifikacijama, datumu i mestu održavanja nacionalnog finala možete očekivati u narednih par dana na stranicama www.wcg-adria.com/serbia

Ekipa sajta PCIgre.com će vas redovno obaveštavati o ovoj bitnoj manifestaciji za domaću igračku scenu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*