Warhammer 40,000 Dawn of War Soulstorm najava


Treća Expanzija, a nije The Sims?

Real-Time strategije već duži period dokazuju da su veoma popularne u svetu zabavnog softvera. Toj popularnosti doprinose mnogi naslovi, među kojima Warhammer 40,000 Dawn of War zauzima važno mesto. Radi se o strategiji u realnom vremenu koja se pojavila na svetlo dana 2004. godine. Do sada smo imali čast da uživamo u nekoliko expanzija, tačnije dve: Warhammer 40,000: Dawn of War – Dark Crusade i Warhammer 40,000: Dawn of War: Winter Assault, koje su (za razliku od pojedinih naslova) podizale rejting istog. No, i pored dva uspešna nastavka THQ je rešio da nas obraduje još jednim, koji nosi naziv Soulstorm. Moram priznati da me je ova vest prijatno iznenadila, jer pored The Sims naslova nismo imali mogućnost uživati u nekoj drugoj igri sa više od dve expanzije. Za prva dva nastavka znamo da su ispunila svoja očekivanja, a da li će treći ispuniti, videćemo. No, da pogledamo šta nas sve u njemu očekuje.

THQ i Relic dobili pojačanje

Za Warhammer 40,000 Dawn of War Soulstorm expanziju još jednom je zadužena kompanija Relic Studios (koja je poznata po Homeworld i Company of Heroes) u saradnji sa Lore Entertainmentom, koga pamtimo po Titan Quest naslovu, izdatog od strane THQ-a prošle godine. Naslov ove expanzije potiče iz svemirske anomalije koja je zadesila Warhammer univerzum. Radi se o nepoznatoj oluji koja je obuhvatila nekoliko planeta, ostavljajući za sobom pustoš i razaranje. Svaki pokušaj njenog istraživanja bio je bezuspešan. U ovom nastavku moćićete voditi devet totalno različitih rasa, tj. sedam starih i dve nove. Koncept igranja je ostao kao i u Dark Crusade-u, gde teritorije sadrže specijalne bonuse koji se mogu zauzeti, i koji donose različite dodatne mogućnosti, u zavisnosti o kom bonusu se radi. Takođe, ova expanzija je nezavisna, tako da za njeno igranje vam nisu potrebni ostali naslovi, osim ako ne želite da se okušate u multyplayeru, gde ćete ostati uskraćeni za ostale klase.

Od svega po malo

Kako sam i pomenuo, Soulstorm pored starih klasa sadrži i dve nove – The Dark Eldar i Sisters of Battle. The Dark Eldar, kako i samo ime kaže, veoma su zli, predstavljaju pirate koji su specijalizovani za brze napade, pritom koristeći otrov kao sredstvo paralizovanja. Kao rasa poprilično su mobilni, i koriste treći resurs u igri, a to su duše. Oni konuzumiraju duše, nakon svakog ubistva mogu uzeti srž iste i koristiti je u svoje ratne svrhe. Nakon dovoljne količine pomenutog resursa ova rasa ga može iskoristiti u razvijanje svojih specijalnih mogućnosti, kao što su: piercing vision – detekcija nevidljivih jedinica, corrosion – otrovni oblak koji može da proguta jedinice i najjači soulstorm – stvara voteks koji može da ošteti protivničke, ali i vaše trupe.  Takođe, The Dark Eldar klasa koristi "roba" za građenje objekata, kojeg karakteriše brza izgradnja, jer ne zahteva prisustvo završetka otpočete gradnje. The Sisters of Battle za razliku od prethodne klase predstavlja tešku pešadiju kao i jedinice Imperije. Najveću sličnost ove klase možemo naći u španskim Inquisitionima, predstavljenim u svemiru.  Ova klasa generiše "veru", i ovo je klasa koja se vodi "verom". Sebe nazivaju Bogovima i mogu da iskoriste sposobnost "Act of the Faith", koja predstavlja neku vrstu štita na bojnom polju. "Vera" može da se generiše i iz baze ove klase, gde će na igračima biti odabir između ekonomije i generisanja "vere". Pored ove dve klase igra dobija i prisustvo letećih jedinica, što dodaje jedan novi spektar okršaja, koji do sada nisu bili prisutni u ovom naslovu. Pored novih The Dark Eldar i Sisters of Battle, leteće jedinice dobiće i stare klase, čime će se izbalansirati odnos između istih.

Još malo pa tu je…

Iz ovih najava možemo zaključiti da se radi o najopširnijoj expanziji Warhammer 40,000 Dawn of Wara do sada. Najavljuje se pregršt zanimljivih inovacija koje obećavaju. Pored novih klasa očekuje nas zanimljiva kampanja, skirmish obračuni kao i zanimljivi multyplayer. THQ je ovoga puta unajmio još jednu kompaniju ne bi li dala neke zanimljive predloge kako bi nova expanzija ispunila očekivanja, sada već razmaženih, fanova ovog naslova. Šta još reći, sem da nas sve ovo očekuje negde početkom marta ove godine, kada će vas Pcigre.com ekipa izvestiti o opširnijim detaljima ovog naslova.

Naziv igre: Warhammer 40000: Dawn of War: Soulstorm
Žanr: Real-Time Strategija
Razvojni Tim: Relic Studios i Iron Lore Entertainment
Izdavač: THQ
Datum Izlaska: Mart 2008.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*