Wanted: Weapons of Fate opis


Svaki noviji film donese sa sobom i neku novu ideju. Tako je i Wanted doneo novu priču, način izvođenja i ulazak u svet profesionalnih ubica i rata između njihovih bratstava. Da li je svako od vas želeo da doživi sudbinu mladog Veslija, glavnog protagoniste filma? Da jednom ustane od stola, prestane da gubi vid za monitorom svog kompjutera u ne tako urednoj sobi i da oči i preciznost usmeri na nešto drugo? Film nas ostavlja tamo gde će nas švedska kompanija Grin dalje povesti: u priču koja razjašnjava mračnu prošlost novootkrivenog talenta za ubijanje, kompjuterskog zaluđenika koji ima i te kako zapisanu budućnost, koja nije ni nalik onakvoj kakvu je želeo.

Wanted 19 Wanted 20 Wanted 26

Priča nas odvodi samo par sati posle radnje filma, kada se Vesli budi posle već ustaljenog košmara i vidi svoj stan izvrnut naopačke od strane ubica koje su obučeni kao specijalne jedinice. Oni su iz nekog razloga tražili sliku njegove majke i od tada, posle mnogo ubijenih loših momaka i mnogo zakrivljenih metaka, počinjete da razvijate istinu. Dok se u filmu više razjašnjava očeva prošlost, ovog puta će se saznati šta mu se desilo sa majkom i ko je u stvari bila ona. U nekoliko navrata imaćemo priliku da se retrospektivno vratimo dvadesetak godina i vidimo šta se dešavalo dok je Veslijev otac zagrevao i bojio u crveno francuske pločnike svojim automatskim pištoljima. Vaš zadatak je da pronađete četiri uticajnija i jača člana bratstva i da uzmete od njih šifre koje će vas, spojene na plantu sudbine, na ne tako prijatan način odvesti do glavnog krivca i do vaših odgovora.

Kroz par treninga upoznaćete se sa svojim sposobnostima, postepeno. Osetićete kako metak ulazi u ljudsko meso, kako da koristite zaklone i služite se lukavstvom manevara, kao i kako da hladnim oružjem smirite neprijatelja. Proizvođači su na samom početku najavljivanja igre obećali da će gledaoce i fanove poslužiti i poslasticom iz filma, zakrivljenjem metka, i svi su to oberučke prihvatili. Sama priča i njen tok uvući će igrača u svoj svet i svaki put mu buditi želju za ponovnim igranjem i otkrivanjem cele priče. Svi se možemo složiti da ovo nije jedno od upropašćenih filmskih ostvarenja u svetu igara.

Igra je zadobila simpatije među igračkom populacijom jer je linearna, zabavna, kratka i puna akcije. Svi koji su voleli energični i impulsivni Gears of War, voleće i ovaj „nastavak“ filma. Trebalo bi je nagraditi ordenom za munjevita i kratka dešavanja. Ne traje duže od četiri sata na srednjoj težini igranja, koja sebe ujedno propagira komentarom da treću šansu nećete dobiti. Navodno su proizvođači pokušali da produže naslov ubacivši razna otključavanja – stripovske naslovnice, concept art, intervjue sa stvaraocima i slično. Jedna od velikih grešaka i negativnih strana jeste baš njena težina, koja se ne može tako nazvati. Igra od vas ne traži nikakav umni napor i verovatno je namenjena koja i nema baš toliko živaca da gubi vreme na ma koliko sitne zagonetke ili rešenja ili, opet, publici koja samo želi da svu svoju negativnu energiju istroši lako ubijajući sve pred sobom. Ona će sama u pojedinim trenucima umesto vas da preuzme kontrolu nad glavnim likom i njegovim akrobatskim pokretima, a onda je vaš zadatak jedino da naciljate neprijatelja u glavu i nastavite dalje sa gledanjem previše filmski nakićenih delova.

Wanted 41 Wanted 44 Wanted 45

Misije nisu raznolike, one se nadovezuju na priču posle kratkih filmskih sekvenci i sve su tipa očistite neki prostor, hangar, dvorište ili zgradu od vaših protivnika. Jako je forsiran sistem igranja sa zaklonom, ali u nekim situacijama možete izigravati mačo tipa i samo jurišati ka cilju praćeni zujanjem metaka. Oprobaćete se u nekoliko drugačijih misija, a to su one u kojima samo koristite mitraljez ili snajper, po sistemu „pogodi ih sve“. Atmosfera je na svom nivou: na nivou vaše uloge, prošlosti i cilja. Nemate predaha, a za odmorom i ne žalite. Svaki put će novi otkriveni potez, dostignut adrenalin koji vam omogućava da pokažete svoje prave kvalitete ili moćan stil prsa u prsa biti jedan od glavnih razloga i sila koje vas vuku za igranjem u jednom dahu, sve do kraja. Igra ima jako malo sličnosti sa stripom, iako je Wanted prvenstveno stripovsko ostvarenje. Naravno da nije zaboravljen glavni adut: žestoke psovke, tj. nimalo fin rečnik, kao i kul odelo koje ćete nositi dok se budete družili sa pištoljima i akcijom.

Sama inteligencija neprijatelja baš i nije nešto naročito visokog stepena. U svakoj ponovljenoj misiji ponoviće se i njihovi potezi. Koristiće uvek isti zaklon i uvek će istim načinom pokušati da vas isteraju iz vašeg. Možete ih slepom paljbom naterati da sagnu glavu na kratko vreme – tada im možete prići sa leđa i zariti im nož gde god želite ili promeniti mesto sakrivanja i upucati ih a da oni i ne budu svesni odakle. Ranjivost im je slabija strana, biće pravo uživanje pogađati tolike horde neprijatelja i uvek ćete tražiti još. Najslađi deo kolača zvani Wanted jeste tehnika zakrivljenja metka. Kada vam adrenalin poraste, moći ćete da pogodite jednog ili nanižete više neprijatelja pucnjem iz krivine i sebi olakšate dalji napredak. Kada su vam u rukama automatski pištolji, možete napraviti jako moćnu i smrtonosnu eksploziju udruživanjem šest metaka iz šaržera koji će sa lakoćom i zavidnom preciznošću pronaći naprijatelja sakrivenog iza vrata ili zida.

Grafika odaje solidan utisak, kao i modelsko izvođenje. Igra koristi PhysX tehnologiju, ali, nažalost, nismo bili u stanju da je osetimo u celokupnom sjaju. Na svaku sitnicu se mislilo, počevši od reakcije vašeg lika kada ga omaši metak, ali je ipak dovoljno blizu, do efekata paljbe i eksplozije. Lošiju stranu grafičkih ostvarenja ovog puta dobili su kratki međumisioni filmovi, koji imaju više varijanti kvaliteta, kao i činjenice da je Wanted Weapons of Fate pravi port sa konzola, što možemo videti po (ne)mogućnosti podešavanja grafike i jako malo kontrola, dovoljno samo da se prekrije broj dugmadi na gamepad-u. O muzici i ne treba nešto puno reći jer je i nema u preteranim količinama, sem kad je akcija zagrejana do užarenja prstiju ili kada nastupa jedna od filmskih drangulija – preveliki slow motion koji vam čak dozvoljava i da upucate metke koji idu ka vama.

Wanted 29 Wanted 39 Wanted 40

Sve u svemu, igra i nije toliko loša da bi se mogla svrstati u jedan od filmskih pokušaja, ali, opet, i ne blista. Mnogo propusta, malo dobrih i vrednih stvari, iako je moglo čudo da se napravi, ali, nažalost, proizvođače kao da je neko iz Warner Bros-a tukao po ušima i skakao im za glavom požurujući ih. Interesantna priča, jako dobar način igre i atmosfera mogli su u industriju da nam donesu samo još jedan prosek.

Naziv igre: Wanted: Weapons of Fate
Žanr igre: TPS
Razvojni tim: GRIN
Izdavač: Warner Bros. Interactive Entertainment
Datum izlaska: 17. mart 2009.
Screenshot-ovi: Wanted: Weapons of Fate
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Minimalna konfiguracija:
CPU: Pentium 4 3GHz / Athlon XP 64 2800+ MHz
RAM: 512 MB
VGA: GeForce 8600GT sa 256 MB

Preporučena konfiguracija:
CPU: Core 2 Duo 2.33 GHz ili AMD ekvivalent
RAM: 2 GB
VGA: GeForce 8800 / Radeon HD3850 sa 512 MB

75/100 Solidno

+ Akcija, curving bullets
– Kratkoća, jednostavnost

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*