WALL-E opis


Pixar-ova romantična avantura i na PC-ju

U isto vreme kada je u bioskopima počeo da se prikazuje animirani film, za naše računare i konzole izašla je istoimena igra. Disney-Pixar ima taktiku da mladu publiku privuče filmom, a onda je zainteresuje da kupi i igru. Iako su igre po filmovima često velika razočarenja, nije uvek tako. Da li je ova izutetak?

WALL-E 08 WALL-E 09 WALL-E 17 

Pošto je igra ipak rađena po animiranom filmu Pixar-Disney-ja, priča je zaista zanimljiva I obećava uzbudljive događaje koji drže pažnju do kraja. Vi ste u ulozi poslednjeg robota na zemlji pod nazivom WALL-E (skraćeno od: Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) čiji je zadatak da očisti smeće koje je zagadilo čitavu planetu, uništilo svu vegetaciju i primoralo ljude da se presele na džinovski svemirski brod dok povratak na zemlju ne bude bio siguran. WALL-E nekoliko stotina godina svakog dana ima svoju rutinu kompresovanja smeća u kocke i pravljenja građevina od istih, kao i skupljanja njemu čudnih predmeta koje su nekada ljudi koristili, sve dok jednog dana svemirskim brodom ne dođe robot pod imenom EVE (Extra-terrestrial Vegetation Evaluator) u koga se WALL-E odmah zaljubi. Čim je WALL-E pokazao biljku koju je našao, otkrio se zadatak koji je poveren EVE: Naći biljku uz pomoć koje bi se izvršilo ponovno pošumljavanje planete Zemlje. EVE uzima biljku i vraća se da javi ljudima šta je otkrila. WALL-E je prati širom galaksije kako bi ostali zajedno, što ih vodi u veliku avanturu i borbu za spas čovečanstva i Zemlje.

WALL-E 10 WALL-E 11 WALL-E 13

Rđa nije nikada izgledala ovako simpatično

Na početku igre ide tutorial kako biste savladali kontrole i videli sve mogućnosti malog WALL-E-ja. On je odlično smišljen, tako da i mlađi uzrasti, kojima je igra i namenjena, mogu da nauče kontrole. Kada se približite hrpi smeća, WALL-E automatski napravi kocku koju možete koristiti za gađanje neprijatelja ili rešavanje neke zagonetke. Još jedna njegova sposobnost je da se "spakuje" i tako zaštiti od bilo kakvih oštećenja koja mu neprijatelji mogu naneti. Igra bi najlakše mogla da se opiše kao avantura sa dobro integrisanim mini igrama. Pored standardnog zadatka da razbijate kutije i nađete određeni broj svetlećih ampula kako bi otključali vrata u sledeću oblast, moći ćete da iskopavate i skupljate razne artefakte, tj. stvari koje su bile u vlasništvu ljudi. Neprijatelja u toku same igre ima u naletima, ali oni su tu čisto koliko da pokažu neki otpor. Jako je zanimljiva i WALL-E-jeva reakcija, koja je svaki put drugačija, kada nađete neki artefakt i često će vas naterati da se nasmejete. Velika mana ove igre je kamera koja je često nepregledna i frustrirajuća. Neretko će vam odmoći tako da ne uspete da preskočite neki deo jer će se u tom trenutku pomeriti, što će dovesti do toga da WALL-E pogine i moraćete da ponovite čitavu misiju ili, u najboljem slučaju, samo taj deo. Kamera se ipak može korigovati pomeranjem miša, što makar malo ublažava celu situaciju.

Grafika u igri nije baš dorasla današnjim standardima, ali za ovakvu igru i ne treba bolje. Sasvim dobro služi i nemam nikakvih zamerki što se nje tiče. Likovi veoma lepo izgledaju, detaljni su i animirani na sasvim adekvatan način. Animacije WALL-E-ja će oduševiti decu, ali i mame i tate, jer veoma lepo izražavaju njegove emocije i daju neku draž igri. Nivoi su ponekad malo zbunjujući jer nije uvek tačno određeno kuda treba ići, ali to dovodi do detaljnijeg istraživanja, tako da se često nađe i neki artefakt, što je najverovatnije i razlog takve konstrukcije nivoa. Teksture deluju isprano, ali su lepo uklopljene i odgovaraju tom futurističkom i apokaliptičnom dobu.

WALL-E 01 WALL-E 02 WALL-E 04

wAAAALLLLLIIEeee…

Tokom cele igre pratiće vas jedna pesmica koju WALL-E voli i koju će koristiti da privuče robote kako bi mu pomogli u rešavanju problema na koje nailazi. Veoma je zarazna i često ćete je pevušiti ili će vam se motati po glavi. Zvukovi okoline su zadovoljavajući i lepo se uklapaju.

Igra je, blago rečeno, iznad proseka igara koje su nastale po animiranom filmu. Ima tu određenu draž koju stariji najverovatnije neće uvideti, ali mlađi uzrasti će uživati. Svako bi trebalo da pogleda film i u slučaju da mu se dopadne odigra igru kako bi i sam iskusio najuzbudljivije momente iz filma.

Naziv igre: WALL-E
Žanr igre: Akciona avantura
Razvojni Tim: Asobo Studios
Izdavač: THQ
Datum izlaska: 24. jun 2008.
Veličina: 1 DVD
Screenshot-ovi: WALL-E
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Pentium IV processor running at 1,5 GHz
RAM: 256 MB RAM (min 512 MB RAM on Vista)
VGA: Nvidia GeForce FX / ATI Radeon 9500 with at least 64MB of memory (Pixel Shader version 1.1 or better required)

Preporučena konfiguracija:
CPU: 2.4 GHz Intel® Pentium 4 or equivalent
RAM: 512 MB System RAM (required for 8-player multiplayer games)
VGA: Nvidia Geforce 6 / ATI Radeon x1600 with 128MB of memory

Ocene:
Grafika: 68
Zvuk: 87
Igrivost: 62
64/100 Prihvatljivo 

+ Animacije glavnog lika, drži pažnju, zvuk
– Kamera, kratkog trajanja, isprane teksture

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*