Ubisoft prodaje više, dobija manje


UbisoftFrancuski izdavač igara Ubisoft je juče pokazao svoje finansijske rezultate za budžetnu godinu završenu 31.03.2006. Uprkos malom skoku u prodaji, profiti dotične kompanije su se ustvari više nego duplo smanjili. Naime, Ubisoft je ove godine "uzeo" 11.9 miliona evra (skoro $15 miliona), dok je prošle godine "uzeo" 24.7 miliona evra ( preko $31 miliona). Ukupna prodaja je iznosila oko 547.1 miliona evra, za razliku od prošle godine kada je iznosila 532.5 miliona evra. Ovo ukazuje na skok od 3%.

Poznata kompanija je konstantovala da je povećanje troškova za proučavanje i razvoj grafike sledeće generacije, kao i grafike sadašnje generacije razlog za manji profit, ali CEO ove kompanije Yves Guillemot vidi ove brojeve kao pozitivne za kompaniju. On je izjavio: "Za vreme ovog perioda velikih investicija, Ubisoft je nastavio da poboljšava svoju finansijsku poziciju i prema tome se kompanija može ubrzano povećati i baviti se svojim usavršavanjem". Prema rečima Giullemot-a, Ubisoft je 30% svog profita zaradio prodajom igara sledeće generacije, kao što su Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie i Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter. Guillemot takođe tvrdi da je Ubisoft zaradio 20% profita prodajom igara za Xbox 360.

Za nadolazeće godine, Giullemot očekuje pozitivne brojeve u profitu kompanije zahvaljujući Ubisoft-ovom interesovanju za sisteme sledeće generacije. "Mi prognoziramo povećanje prodaje za 5%-10% (za budžetnu godinu 2006-2007), uprkos globalnom tržištu koje će se smanjiti za 7%, zahvaljujući pet novih projekata visokog potencijala… 2007-2008 će biti budžetna godina jakog oporavka kompanije i mi bi smo opet trebali da prevaziđemo tržište, za koje se predviđa povećanje do 17% godišnje" rekao je on.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*