Turok najava


"Kratki čas istorije"

Turok serijal je svojevremeno važio za jedan od najboljih serijala na tadašnjoj N64 platformi. Takođe, igra je bila eksluziva, tako da su vlasnici PC-a ili ostalih konzola bili uskraćeni da uz pomoć luka i strele tamane praistorijske reptile. 2002. izlazi Turok: Evolution koji se pojavljuje na svim tadašnjim platformama, međutim igra doživljava fijasko i ubrzo biva proglašena najlošijom igrom u serijalu. Nakon bankrota Acclaima, prava na razvoj igre preuzima Buena Vista Games, koja razvoj nove igre dodeljuje Propaganda Gamesu.

"Turok the dinosaur hunter"

Priča počinje tako što Turok biva poslat sa Whiskey Company (elitni tim komandosa) na planetu Blackwater zarad obavljanja krajnji rutinske misije – zarobljavanje Rolanda Kejna, ratnog kriminalca i nekadašnjeg legendarnog vođe elitne jedinice zvane Wolf Pack u kojoj je i sam Turok bio član. Međutim, Turok i njegov odred nisu bili svesni informacije da je Kejn postao komandant paravojne formacije finansirane od strane Mendel-Gruman korporacije. Dok su se približavali krajnjem odredištu, letelica u kojoj se Whiskey Company nalazila biva oborena, srušivši se u gustu džunglu u kojoj vrebaju veoma gladni praistorijski predatori. Pošto vam je čitava ekipa mrtva ili negde razbacana po čitavoj prašumi, u glavi vam je samo jedan zadatak – da preživite!

Autori su, kako kažu, posvetili pažnju na čitav ekosistem koji će se nalaziti unutar igre. Pored M-G odreda, koji će vam stalno biti za petama, tu će još biti i gomila dinosaurusa (počevši od onih sitnih, pa sve do T-rexa) koji će se ponašati potpuno neutralno i koji će napadati koga stignu i kad god im se bude ukazala prilika. Ovo otvara mogućnosti za raznorazne taktike, kao što je mamljenje većih stvorenja ka neprijateljskim kampovima, što može prouzrokovati velike probleme po protivnike. Autori obećavaju veliku slobodu i nelinearnost, što je za svaku pohvalu. Što se tiče arsenala oružja, pored neizbežnog luka i strele koji su zaštitni deo serijala, tu je još 7 različitih vrsta oružja, počevši od bajoneta, pa sve do ORO L66 PULSE RIFLE (koja primarno koristi uranijumske metke, dok joj je alternativna paljba bacač raketa).

"Živi bili pa videli"

Treba pridodati i to da će igru pokretati sjajni Unreal 3 endžin i prema slikama koje se mogu videti igra zaista deluje veoma obećavajuće i nadamo se da nas ljudi iz Propaganda Games neće razočarati. Turok je najavljen za Xbox360, PS3 i PC platforme, stoga što će se verzije za konzole pojaviti u Februaru, dok će PC korisnici morati da se strpe do proleća ove godine.

Naziv Igre: Turok
Žanr igre: FPS
Razvojni Tim: Propaganda Games
Izdavač: Touchstone
Datum Izlaska: Proleće 2007.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*