The Sims 3 najava


Zlatno pravilo uspešnih franšiza koje se može naći u mnogim udžbenicima posvećenim menadžmentu je, prosto rečeno, rabljenje do besvesti. Will Wright je, poučen prethodnim iskustvima koje je stekao radom na jednoj od najprodavanijih igara ikada, iskusno zauzeo veoma visoko mesto u industriji video igara. I već sada, iako i dalje punom parom radi na novim naslovima, važi za legendu. Očekivani i moglo bi se reći predvidiv nastavak Simsa je pred nama. Za mesec dana opet sve kreće ispočetka.

The Sims 3 najava 02 The Sims 3 najava 03 The Sims 3 najava 10

Pošto već i vrapci znaju o čemu se radi u Sims serijalu, predstavljanje koncepta igre je suvišno. Suštinska razlika u odnosu na prethodne je mogućnost da prošetate svoje Simiće kroz kraj u kome žive i bez učitavanja posetite komšije u njihovom domu, ili pak idete na posao. Nekome ko nije previše upućen u sadržinu ranijih inkarnacija igre ovo ne zvuči kao bitna novina, no zaista jeste. Najveća mana prvog i drugog dela je upravo ograničeno kretanje i većina aktivnosti koje ste mogli zadavati svojim virtuelnim drugarima se svodila na zatvoreni prostor oko vašeg virtuelnog placa. Sada se stvari menjaju. Ne iz korena, ali u serijalu poput Simsa svaka suštinska promena može imati dalekosežne posledice i sasvim izmeniti gameplay.

Još jedna veoma bitna novina je i svojevrsno uprošćavanje određenih aspekata, što je, izgleda, trend koji veoma ozbiljno preti da uništi kompleksne video igre namenjene malo zrelijoj populaciji. Ovo se odnosi na smanjeni broj skala koje daju informacije o željama i potrebama vašeg Simsa. S druge strane, valja ostaviti prostora za eventualni napredak jer promene ove vrste mogu drastično ubrzati igru i učiniti je dinamičnijom, a samim tim i zanimljivijom.

 The Sims 3 najava 01 The Sims 3 najava 06 The Sims 3 najava 08

The Sims 3 će donekle objediniti razne dodatke koji su se u The Sims 2 dobijali tek uz instalirane expansion pack-ove. Tako ćete od početka imati i međufazu u odrastanju Simsa, kada će on ili ona biti tinejdžer, voziti automobile, uživati u hobijima poput pecanja ili sređivanja bašte… Ovo je veoma dobar potez razvojnog tima koji je u prethodnoj igri sve to igračima pružio, ali bukvalno "na kašičicu".

Što se tehničkih karakteristika tiče, Sims 3 neće previše odudarati od "dvojke". Grafika će svakako pretrpeti neke promene i modeli će biti prirodniji, teksture oštrije, a zvučna komponenta bogatija. Sve to će sigurno doprineti realnijoj atmosferi i još većem angažovanju igrača kako bi namirio potrebe svog alter ega. Dorađeni grafički engine će omogućiti i interesantniji Create-a-Sim mod, u kome ćete imati mogućnost da do najsitnijih detalja kreirate svog Simsa. Neke od najavljenih promena u ovom segmentu igre su odvojeno kreiranje tela od ruku i nogu, tako da će sada vaš Sima imati izraženu muskulaturu, ili biti "buca" itd.

Sve u svemu, nastavak jedne od najpopularnijih igara ikada sigurno će doživeti veliki uspeh i nastaviti tradiciju pomeranja granica u žanru. Prevelikih promena nema, tako da je ovo više logičan nastavak koji se nadovezuje na prva dva dela. Kako god bilo, čekamo 20. februar da vidimo koliko je serijal napredovao.

 

Naziv igre: The Sims 3   
Žanr igre: Simulacija   
Razvojni tim: Maxis   
Izdavač: Electronic Arts
Datum izlaska: 20. februar 2009.
Screenshot-ovi: The Sims 3
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*