The Lord of the Rings: Conquest opis


Fenomen poznat kao Gospodar prstenova već decenijama inspiriše ljude na najrazličitije načine. Rodoslov žanra epske fantastike je pokrenuo toliko talasa u svim mogućim sferama umetnosti da ih je gotovo nemoguće nabrojati. Ali, posle filmske trilogije ovo delo cenjenog gos’n Tolkina definitivno se vratilo na velika vrata mainstream scene. LotR nasleđe smo imali prilike da vidimo u igrama u svim mogućim oblicima, od strategija, preko mmorpg-a i avantura, a sada je ponovo došlo vreme za akcionu igru.

The Lord of the Rings - Conquest 04 The Lord of the Rings - Conquest 08 The Lord of the Rings - Conquest 22

Pokušavajući da LotR svet uklopi u hack & slash sveopštu makljažu, razvojni tim kao da se izgubio u sopstvenoj ideji. Tako imamo izuzetno zanimljiv početak igre, gde se kroz tutorijal privikavate na kontrole. Opšti haos i metež nenametljivo prekida po koje objašnjenje i već posle prvih pet minuta pred sobom imate sve znanje koje vam je potrebno da odvaljujete ekstremitete od trupa svojih protivnika. U toku uvoda imate priliku da odigrate po neku brzu deonicu sa svim klasama koje kasnije možete birati u igri. Dobro implementiran klasni sistem pruža vam priliku da u toku borbi menjate borca kojim upravljate, pa tako na raspolaganju imate izviđača, čarobnjaka, klasičnog mačevaoca i strelca. Svaka od ovih klasa ima određena svojstva pa ćete ih sve koristiti u određenim etapama bitki. Pored njih, igra će vas staviti u čizme brojnih heroja i antiheroja iz LotR literarnog predloška.

The Lord of the Rings - Conquest 75 The Lord of the Rings - Conquest 87 The Lord of the Rings - Conquest 98

Single player misije osmišljene su da vas uvedu u multiplayer nadmetanja, ali većina igrača posle nekog vremena, zbog repetitivnosti i više-manje predvidivog sadržaja, gubi interesovanje za kompletiranje kampanje. Na početku igre prvo morate završiti kampanju War of the Ring, gde ćete imati kontrolu nad već nadaleko poznatim herojima poput ratnika Gimlija i Aragorna, strelca Legolasa ili čarobnjaka Gandalfa. Tokom ovog dela igre avantura će vas voditi od početnog nivoa bitke za Helmov Ponor, preko rudnika Morije, sve do Crne Kapije do kraja kampanje, kada otključavete one manje dobre sile. Druga etapa će vas staviti u ulogu raznih antiheroja, poput Nazgula, Trola, Sarumana, vojske Uruk-Haija, pa čak i samog Saurona. Ovaj deo igre je baziran na događajima koji bi usledili da Frodo nije uspeo da uništi prsten. Single player komponenta svakako osvežava MP deo i kroz nju polagano stičete znanja o mehanici igre koja će vam biti potrebna u bitkama koje ćete u LAN-u ili preko interneta voditi sa svojim prijateljima.

Ono što bi Conquest trebalo da izdvoji u odnosu na prethodne LotR igre je preovladavajuća multiplayer komponenta. Gotovo sve podseća na Star Wars: Battlefront 2, što je donekle i očekivano, imajući u vidu da je razvojni tim Pandemic radio na obe igre. Ponuđene opcije u okršajima više igrača nude conquest, capture the ring, team deathmatch i hero deathmatch. Ove modove smo već videli mnogo puta, ali je lepo imati i jednu LotR igru u ovom žanru. Pored svih MP sadržaja, sa interneta možete skinuti i nove heroje i mape, ali i igrati kampanju u kooperativnom modu sa još jednim igračem.

Gameplay, iako sveden na trčanje od tačke a do tačke b, pruža kakav – takav izazov igraču da nastavi igranje. LotR fanovima će biti zanimljivo učešće u "istorijskim" i zbilja epskim bitkama koje Conquest oživljava. Veoma različito u single i multi player segmentima, igračko iskustvo varira od odlične atmosfere u početku do veoma zamornih bitaka i misija kasnije. Borbe su pristojno prezentovane i kontrole, ali i animacije boraca će vam pružiti ne toliko realistično koliko uzbudljivo iskustvo.

The Lord of the Rings - Conquest 02 The Lord of the Rings - Conquest 102 The Lord of the Rings - Conquest 24

Posle uspeha koji su filmovi Pitera Džeksona postigli u svetu i uz pomoć kojih je formirana mainstream percepcija vizuelnog identiteta LotR sveta, ni ova igra ne odstupa od već utvrđenih normi. Sve jedinice izgledaju isto kao na filmu, heroji kao glavni glumci, a lokacije su iste one sa Novog Zelanda, gde su i snimani filmovi. Grafika je na pristojnom nivou, mada s vremena na vreme dolazi do neprijatnog mešanja boja i uklapanja vaših jedinica sa protivničkim u jednu bezličnu masu, u kojoj je vrlo teško u trenutku odlučiti koga ćete napasti. Ovo posebno dolazi do izražaja u nižim setovanjima kvaliteta grafike. Međutim, kada gužva na ekranu nije prevelika, grafička dostignuća dostojno reprezentuju događaje i lokacije obrađene u igri. Takođe, jedan od potencijalnih nedostataka je nedovoljna brutalnost prikazanih efekata, koji bi dublje uvukli igrača u konflikt da postoje malo jezivije animacije protivnika koji umiru, više krvi i uopšte bilo kakav sadržaj dostojan M rejtinga. Kvalitet zvučnih efekata je prilično diskutabilan i varira od odlične atmosfere prilikom bitaka, gde sa svih strana fijuču mačevi i strele, grme magije i urliču ratnici, do nepojmljivo iritantnog komandira koji sve vreme viče na vas izdajući naređenja.

Ova igra je očigledno zamišljena kao adrenalinska bomba za casual igrače. Autori su u tome donekle i uspeli, ali već posle prvih sat vremena dolazi do "zamora materijala" i svojevrsnog deža vi efekta koji neprestana akcija ostavlja na igrača. Da je gameplay malo dublji i priča za nijansu različita od onog što smo već videli u filmovima, imali bismo vrlo dobru igru. Ovako, tek nešto više od proseka.

 

Naziv igre: The Lord of the Rings: Conquest
Žanr igre: Akcija
Razvojni tim: Pandemic Studios
Izdavač: Electronic Arts
Datum izlaska: 13. januar 2009.
Screenshot-ovi: The Lord of the Rings: Conquest
Diskutujte o igri i opisu na forumu.

Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Pentium 4 3.0GHz ili AMD ekvivalent
RAM: 1 GB
VGA: 256 MB VGA, shader model 3.0

Preporučena konfiguracija:
CPU: Intel Core 2 DUO @ 2.4 GHz ili AMD ekvivalent
RAM: 2 GB
VGA: NVIDIA GeForce 8800 512 mb ili ATI ekvivalent

67/100 Prihvatljivo

+ LotR licenca, prezentacija
– Repetativni gameplay

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*