Syndicate opis


Syndicate (PC, PS3, Xbox 360) Syndicate (PC, PS3, Xbox 360) Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

Kada je EA rešio da oživi Syndicate franšizu svi su znali da je težak posao pred njima i da fanovi neće lako prihvatiti neuspeh. Baš se neuspeh i desio. Prelazak iz taktičkog šutera u FPS žanr je dosta obećavao, ali niko nije pretpostavljao da ćemo dobiti još jedan od stereotipnih šutera kakvi se u poslednje vreme uglavnom i prave. Ipak, nije baš sve toliko crno.

Singleplayer kampanja za jedno popodne

Singleplayer kampanja je loša. Glavna priča je nepostojeća, odnosno ima je, ali je nerazvijena , što je loše za ovakvu igru jer je potencijal ogroman.
Misije su kratke i ne zahtevaju previše napora, a iskusnom igraču je dovoljno između tri i četiri sata igre da ih pređe. Zanimljivo je i da je moguće na Easy težini preći kampanju koristeći samo pištolj, dok je na Hard težini puška ipak potrebna.
Igrajući Syndicate, igrač stiče utisak da igra više igara spojenih u jednu, u kojoj su korišćeni najbolji aduti drugih serijala, a čak ni ti aduti nisu lepo prenešeni. Svet izgleda kao Half-Life 2, sistem napredovanja je kao Deus-ex: Human Revolution, grafika je iz Crysis-a, a igrivost kao u F.E.A.R. 2. Pomislio bi čovek da je to savršeno, ali je daleko od savršenog.
Naravno treba napomenuti da je soundtrack u igri odličan i da sam sa priželjkivanjem očekivao svakog novog neprijatelja da bi krenuo dubstep u čijem je kreiranju učestvovao niko drugi nego Skrillex.

Syndicate (PC, PS3, Xbox 360) Syndicate (PC, PS3, Xbox 360) Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

 

Co-op mode je osvetlao obraz

Co-op mod je sa druge strane mnogo bolji, ali i on ima svojih mana i da se primetiti da se EA fokusirao više na online igru nego na singleplayer, što ume da bude veoma odbojno gejmerima koji igraju prvenstveno zbog priče.
Co-op je teži i zahtevniji jer pre svega zahteva saradnju između igrača jer sam igrač ne može dugo da poživi, pa je timski rad esencijalan. Misije su zanimljive i užitak je kompletan.

Syndicate (PC, PS3, Xbox 360) Syndicate (PC, PS3, Xbox 360) Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

 

Sitnice zbog kojih skače pritisak

Sistem Xbox 360 Achievementa, odnosno PS3 trofeja je takođe loš jer ne motiviše igrače da igraju na razne načine da bi njihov account napredovao.
Takođe postoji mnogo stvari koje nisu loše i ne smetaju, ali umeju da nerviraju igrača. Kod skupljanja collectible item-a potrebno je držati dugme umesto samo kliknuti. Jeste da treba držati dve sekunde, ali pošto se stalno nešto sakuplja ova funkcija ume da iznervira. Isto je i kod otvaranja vrata jer se svaka druga vrata otvaraju brzim stiskanjem određenog dugmeta za šta je učestalost nepotrebna, osim ako se iza vrata ne nalazi iznenađenje za igrače ili skriveni put.

 

Utisak

Sve u svemu, Syndicate je jedna od onih igara koje jednom kad odigrate osećate se kao da i niste odigrali i nemate želju za otkrivanjem novih delova igrice. Igru ne preporučujemo probirljivima, jer osim grafike i muzike ništa više nije toliko dobro, dok je co-op mod iako je odličan – već viđen. Drugi deo će najverovatnije biti uskoro najavljen, a tu će EA imati drugu šansu da popravi sve ono što ne valja i nadam se da nas neće opet izneveriti.

Info box

Naziv igre: Syndicate
Ocena: 70/100
Žanr: FPS (pucačina iz prvog lica)
Razvojni tim: Starbreeze Studios
Izdavač: Elecrtonic Arts
Datum izlaska: 24.2.2012.
Screenshotovi: Syndicate screenshots
Diskutujte o igri na forumu: PC Igre Forum

Sistemski zahtevi

Minimalna konfiguracija:
*OS: Windows XP
*Processor: Core 2 Duo E4600 @ 2.4GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core @ 4600+
*Memory Ram: 2 GB
*Hard Disk Space: 12 GB
*Video: 1 GB @ nVidia GeForce 8800 GS / ATI Radeon HD 4650
*Sound Card: DirectX Compatible
*DirectX: 9
*Keyboard / Mouse
*Installation: DVD-Rom Drive

Popularno na PCigre.com

1 Comment Lupi i ti nešto!
  • dralee mdfk
    dralee mdfk

    preso celu 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*