Summer Athletics opis


Summer Athletics opis

Posle višegodišnje suše u žanru simulacija atletike ovog leta imamo čak dve igre koje pokušavaju da ožive posustalu scenu. Summer Athletics, igra bez ikakve licence, pokušava da stoji rame uz rame sa Beijing 2008, zvaničnom igrom ovogodišnjih Olimpijskih igara. Summer Athletics je u ovoj borbi dobila ozbiljne poene, zahvaljujući najviše jednostavnosti koja je krasi.

SummerAthletics 01 SummerAthletics 02 SummerAthletics 10

Nekada jako popularan žanr, tokom devedesetih imao je nekoliko desetina reinkarnacija, od kojih su bar po jednu realizovali maltene svi razvojni timovi koji prave sportske simulacije. Nakon pada popularnosti ovog žanra, Summer Athletics nas vraća u neka daleka vremena kada su PC igre bile posvećene zabavi, neukaljane hiperprodukcijom i pravljene od igrača – za igrače. Po prirodi jednostavne, Track & Field igre pružaju sate i sate zabave, posebno ako se igraju u društvu.

Posle veoma razočaravajuće Beijing 2008, igre sa kojom je poređenje neizbežno, Summer Athletics donosi pravo osveženje. Od samog starta veoma pristupačna za početnike, već u prvih nekoliko pokušaja u omiljenoj disciplini možete oboriti svetski rekord! To je nešto što zaista podstiče na dalje igranje i usavršavanje "tehnike" iživljavanja nad nedužnim gamepad-om. Ali, na svu sreću, postoji izbor nivoa težina i taman kad pomislite da ne postoji razlog da nastavite sa takmičenjem jer je prelako, samo podignete težinu na viši nivo i uvežbavanje se nastavlja jer i AI vođeni takmičari postižu bolje rezultate, a brzina i ritam pritiskanja tastera su progresivno sve teži i teži. Odlično balansirana igra, kod koje je na samom startu jasno da nudi sate i sate kvalitetne zabave.

SummerAthletics 03 SummerAthletics 08 SummerAthletics 11

 Posebno bitan detalj kod ovog tipa igara su kontrole. Kao što smo se uverili kod Beijinga 2008, izgleda da je prilično lako uprskati taj aspekt. Čak ni sve licence ovog sveta i blještava grafika ne mogu da dopune prazninu traljavo odrađenog kontrolnog sistema, koji je sasvim sigurno priličan izvor frustracija. Da radost bude veća, pored dve igre istog tipa u kratkom vremenskom periodu, Summer Athletics na ovom polju apsolutno briljira! Zavisno od discipline i nivoa težine, kontrole su odlično prilagođene i posle svega par pokušaja, osećaćete se "kao kod kuće". Odabrani sportovi sadrže gotovo sve popularne atletske discipline, kao i razna streljačka takmičenja. Beijing 2008 sadrži nekoliko disciplina više, ali činjenica je da stoni tenis i slični sportovi teško da će nekome previše nedostajati, pa ih stoga i nema u igri Summer Athletics. Mudar potez od strane razvojnog tima. Prateći tradiciju i legendarne igre ovog tipa, 49Games postiže pun pogodak.

Grafika nije nešto čime Summer Athletics može da se pohvali, ali su takmičari i borilišta sasvim pristojno modelirani. Animacija i fizika su na visokom nivou i, sve u svemu, igra izgleda lepo. Bez nepotrebnih detalja i bombastičnih grafičkih efekata, čime je Beijing 2008 pokušao da nadoknadi nedokučive kontrole, Summer Atletics se i po pitanju grafike drži minimalističkog pristupa i to je izvedeno za svaku pohvalu. Zvuk je tu taman koliko je potrebno da se dočara atmosfera sa atletskog mitinga i u tom pogledu nismo mogli mnogo više ni da očekujemo od igre ovog tipa.

SummerAthletics 16 SummerAthletics 17 SummerAthletics 25
 

U Summer Athletics nema nekih vidnijih propusta. Ako se nešto može navesti kao minus, to je da smo ovog leta imali dva ozbiljna kandidata za predvodnika žanra koji se budi iz višegodišnje hibernacije, ali tron nekako ipak ostaje prazan. Možda nije ni fer očekivati od jedne "budget" igre, čija cena u maloprodaji ne iznosi više od 20 eura, da postane reper po kojem bi se naredne ravnale. Kao najobjektivniji zaključak stoji da je ona laka letnja zabava, što je i trebalo da bude.

Naziv igre: Summer Athletics
Žanr igre: Olimpijski sportovi
Razvojni tim: 49Games
Izdavač: Eidos Interactive
Datum izlaska: jul 2008.
Screenshot-ovi
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Pentium 4 1.8 GHz ili AMD ekvivalent
RAM: 512 MB   
VGA: NVIDIA GeForce 6600 ili ATI Radeon 9800
 
Preporučena konfiguracija:
CPU: Intel Pentium 4 3 GHz ili AMD ekvivalent
RAM: 1 GB
VGA: NVIDIA GeForce 7600 ili ATI ekvivalent

Ocene:
Grafika: 73
Zvuk: 70
Igrivost: 88

77/100 Solidno

+ igrivost, izbor disciplina, opšta atmosfera
– nedovoljna dubina igre, odsustvo bilo kakve licence

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*