Steam stigao na HDTV ekrane


PC igrači su u zadnjih par godina najzad dobili jeftin hardver koji im daje jasnu prednost nad igrama koje i dalje izlaze na vremešnim kućnim konzolama Playstation 3 i Xbox 360.

Sa sve većim i većim prisustvom velikih HDTV ekrana u domovima širom sveta, PC igrači i oni koji su napustili konzole zbog slabašnog hardvera su imali problema da prebace PC gaming u dnevnu sobu gde obično stoje veliki televizori.

Da bi pomogli igračima u ovome, poznati Američki developer Valve je unapredio svoj online servis i prodavnicu video igara Steam sa prodrškom za takozvani mod „velike slike“. Pritiskom na jedno dugme, vaš Steam će se pretvoriti u fullscreen aplikaciju kojom možete upravljati sa gamepadom ili mišom i tastaturom. Ovo predstavlja odličnu vest za sve one koji hoće da prebace svoj PC gaming u dnevnu sobu i ispred velikog ekrana lako upravljaju sa svojom arhivom igara, kupuju nove naslove, pričaju sa drugovima, itd.

Da bi ste isprobali ovaj novi mod Steam-a samo se priključite beta testiranju (settings > account tab > Beta Participation), i posle restarta ćete u uglu primetiti dugme „Big Picture“.

Trejler

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*