Start Conference – sve o razvoju aplikacija za Windows 8


Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka, Digitalne agende i brojnih sponzora, organizuje konferenciju i takmičenje pod nazivom “Start Conference” u cilju podizanja svesti novih informacionih tehnologija u Srbiji i kreiranja društveno korisnih aplikacija za Windows 8, najnoviji operativni sistem Microsoft-a, dostupnog širokom broju različitih uređaja.

Takmičenje u formatu hakatona održaće se paralelno sa konferencijom gde će se osam ekipa od po tri programera do 27 godina starosti takmičiti u razvoju Windows 8 aplikacija, za šta će na raspolaganju imati 24sata.

Windows 8 aplikacije mogu da se prave pomoću jezika: JavaScript/HTML5, C#, VB.NET ili C++. Svim učesnicima je obezbeđen prostor za rad sa pristupom internetu, vreće za spavanje i osveženje. Pobednički tim čekaju vredne nagrade!

U okviru konferencijskog dela, učesnici će se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije upoznati sa Windows 8 operativnim sistemom, uspešnim start-up projektima u Srbiji, kao i primerima dobre prakse u primeni IT-a u našoj i susednim zemljama. Među predavačima se nalaze Ilija Studen, tvorac activeCollab alata za upravljanje i zajednički rad na projektima, Nenad Božidarević, student Računarskog fakulteta koji je bio na letnjoj praksi u Facebooku, ali i mnogi drugi.

Vreme održavanja događaja je 8. i 9. decembar 2012. godine na Fakultetu organizacionih nauka.

Više o konferenciji i propozicijama takmičenja, možete saznati na zvaničnom sajtu projekta, gde se svi zainteresovani studenti i programeri mogu prijaviti za učešće na takmičenju ili prisustvo na predavanjima.Prijave za konferenciju i za takmičenje su otvorene do 1. decembra.

Budite deo zajednice koja menja Srbiju i pozitivno utiče na njenu svest. Prijavite se i učestvujte u zajedničkom poduhvatu kreiranja Windows 8 aplikacija!

Popularno na PCigre.com

1 Comment Lupi i ti nešto!
  • djepeto
    djepeto

    Bila je ok konferencija, ali je organizacija mogla da bude mnogo bolja, guzva i mali broj racunara nisu osvetlali obraz FONIS-a…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*