Star Wars: The Old Republic postaje F2P?


Situacija u kojoj se našao jedan od najskupljih MMO projekata svih vremena nikako nije za pohvalu.

Od početka februara pa do kraja marta, Bioware-ov Star Wars: The Old Republic je spao sa 1,7 na 1,3 miliona pretplatnika i zbog toga je ovaj studio potpomognut gigantom Electronic Arts sve više i više pokušavao da apeluje igračima da ovaj zanimljivi svet Star Wars-a itekako ima budućnost i da će novi dodaci koji redovno dolaze (nove zone, rase, comanioni) itekako opravdati vaš uloženi novac u mesečnu pretplatu.

Pošto je očigledno da neki veliki potez mora biti odrađen (tokom leta će biti održana besplatna promocija za sve one koji do sada nisu isprobali igru), a glavni dizajner igre Emmanuel Lusinchi se nedavno oglasio da MMO-ovi prolaze kroz konstantne promene u njihovoj osnovnoj strukturi i da će Star Wars: The Old Republic pratiti ovaj trend. Pošto je ovu rečenicu spomenuo dok je pričao o trenutno aktivnim Free 2 Play igrama na tržištu, definitivno postoji šansa da će jednoga dana (možda i brže nego što smo to očekivali) ovaj MMORPG postati besplatan i preći na finansiranje od strane mikrotransakcija.

Pad igrača SW:TOR-a će biti još više očigledan sa izaskom dva ovogodišnja velika MMO-a, Funcom-ov The Secret World i ArenaNet-ov Guild Wars 2.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*