Sniper Elite opis


Sniper Elite Sniper Elite Sniper Elite

Neprijateljska teritorija, prikradanje, kamufliranje, ubrzano lupanje srca, pogled kroz optiku, zadržavanje daha i BUM… jedan manje. Svakako zvuči zanimljivo zar ne? Već čujem komentar: "Evo još jedne u nizu pucačina u stilu idem, pucam, ubijam ne razmišljam". U slučaju Sniper Elite to svakako nije tako.

Krenimo redom. Priča nas vodi u 1945 godinu u ratom opustošenu Nemačku i grad Berilin sa okolinom. Kao elitni snajperista, trebate se dokopati određenih tajnih i poverljivih dokumenata. Kako ne bi otkrio previše ovde u se zaustaviti sa detaljima o samoj radnji, ali nemojte ni za trenutak da pomislite da će to biti lak posao, naprotiv ova igra nas u neku ruku stavlja u svojevrsnu simulaciju sukoba kroz pogled snajperiste i to veoma realno. O realističnosti pojedinih delova igre, govori i to da na vas imaju uticaja brzina vetra, dali stojite, ležite ili čučite, koliko ste zaklonjeni i kamuflirani a specijalnu draž daje i jedna sitnica, a to je zaustavljanje daha prilikom pucnja što svakako daje jedan poseban šmek čitavoj igri.

Sniper Elite Sniper Elite Sniper Elite

Sam gameplay nije revolucionaran jer smo već imali prilike da se sa sličnim šunjačinama-pucačinama iz trećeg lica već sretnemo (npr Hitman, Max Payne itd.). Ono što igru izdvaja je svakako da se ne nalazite u ulozi plaćenog ubice niti ludog policajca već ste vojnik-snajperista na tajnom zadatku. AI je solidno odrađen, vojnici će se sakriti posle prvog pucnja, tražiće zaklon kada su pod vatrom, pokušaće da vas sateraju ili opkole ukoliko ste u nekoj prostoriji, bacaće bombe i sve u svemu neće štedeti municiju da vas pošalju u večna lovišta. Sama kampanja je solidno koncipirana sa 28 singl misija, mada se primećuje razlika među nivoima tj. ima nivoa koji su dosta jednostavni i kratki tipa: idi na krov katedrale ili neke zgrade i ubijaj sve što mrda određen broj minuta a zatim siđi i sačekaj transport, kraj misije. Takođe ima i misija gde sve vrvi od neprijateljskih vojnika a vi baš tuda morate da prođete bez da dignete mnogo buke, te će vam trebati dosta strpljenja i živaca da biste uspešno prešli misiju. Još jedna bitna stavka igre je fizika, koja je vrlo lepo odradjena i doprinosi realizmu same igre npr. efekti pucnja, trzanja puške, padanje pogođenih vojnika i sl. Svakako da se razvojni tim potrudio oko toga što je za svaku pohvalu.

Sniper Elite Sniper Elite Sniper Elite

Što se tiče grafike, takođe zaslužuje pohvale, prilagodljiv engine fino radi i na nešto slabijim kompjuterima, akcenat je na dosta detalja npr. prilkom eksplozije vide se delovi zgrade kako lete kroz vazduh, efekat prolaska svetlosti kroz otvore je takođe lepo odrađen, katedrale imaju dosta detalja, rđa se vidi na vozilima i sl. Naravno ništa spektakularno ili što već nismo videli ali je lepo upakovano i ispeglano.

Zvuk je sa druge strane standardan za igre ovakvog tipa čija se radnja odvija za vreme WWII. Eksplozije na sve strane, kuršumi svuda oko vas, tako da nemojte očekivati nešto sa čime se već niste susreli u  u Call of Duty, Brother in Arms, MOHHA, MOHPA i sl.

Sniper Elite Sniper Elite Sniper Elite

I šta na kraju reći, svakako zanimljiva igra sa interesantnom pričom koja odskače iz mora FPS naslova iz perioda WWII, namenjena prvenstveno ljudima koji vole ovu tematiku + treće lice (naravno deblji živci se preporučuju). Igra može biti interesantna i ljubiteljima šunjanja, jer toga ima u izobilju u ovoj igri i naravno ukoliko ste ikada poželeli da budete snajperista, ova igra vam donekle to može dočarati. Ljudi iz Rebeliona i Namco su dobro odradili svoj posao, tako da igra ima moju toplu preporuku. "ONE SHOOT, ONE KILL"

Naziv Igre:
Sniper Elite
Žanr:
avantura
Razvojni Tim:
Rebellion Software
Izdavač:
Namco Hometek Ubisoft Entertainment
Veličina:
1 DVD
Datim izlaska:
Septembar 2005

85/100 Vrlo dobro

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*