SAS: Secure Tomorrow opis


U gaming industriji postoji par vrsta kreatorskih timova. Jedni su okrenuti mainstream tipu igara, gde je bitna isključivo zarada od njihovog proizvoda i ništa više. Prost primer za to je kompanija Electronic Arts i donekle Ubisoft. Drugi tip su one kompanije koje su više okrenute hardcore igračima (Bioware, Blizzard), ali ih je sve manje. Treći tip su one nesvrstane, koje traže svoje mesto pod suncem sa par kvalitetnih, ali ne tako dobro ocenjenih naslova. Četvrti tip su kompanije koje pokušavaju da se probiju na širu gaming scenu. City Interactive, kompanija koja stoji iza ovog naslova, jedna je od mnogih iz četvrte grupe.

SAS - Secure Tomorrow 19 SAS - Secure Tomorrow 1 SAS - Secure Tomorrow 11

Ime nije sve
 

Ime ove igre ima težinu, vrednost koju bi trebalo da opravda. Isto tako, ima dobru ideju, kao i odličan engine, koji smo videli u igri F.E.A.R. Ima sve šta je potrebno da postane dobar i kvalitetan naslov. Ali kada je došlo do realizacije svih ideja ponuđenih na stolu, desila se katastrofa. Ova igra je još jedan dokaz da ime, ideja i engine ne čine samu igru, već kako kreatorski tim priđe svemu i šta od toga stvori. Nosi ime jedne od najboljih specijalnih jedinica na svetu, čije se ratovanje i zauzimanje pozicije zasniva na taktičkom planu, ali u ovoj igri nećete videti ni T od taktičkog pristupa. Ceo smisao se zasniva na run, gun and hide to heal tehnici koja dominira u današnjim igrama. Gameplay najviše podseća na mešavinu Call of Duty 3 i F.E.A.R, ali samo podseća i ništa vi[e. Očajna animacija likova i grafika koja nije dostojna ni 2001. godini uništavaju bilo kakav pokušaj uživanja u ovom naslovu. Kao što smo već napomenuli, igru pokreće F.E.A.R. engine. Iz tog razloga, izgleda dosta fluidno i lako napredujete kroz nivoe. Iz igre F.E.A.R. preuzet je svima poznati slow motion efekat, koji je bio jedan od aduta kada je ona izašla. Međutim, ovde nećete moći da ga aktivirate kada vi to budete poželeli, već će vam biti dostupan u par trenutaka kada ulazite u prostoriju na „taktički način“. Modeli su očajno urađeni i opušteno se mogu uporediti sa modelima iz igre Counter Strike, ali starije verzije. Animacija je isto u duhu devedesetih. U par trenutaka imate osećaj kao da su vaši saborci roboti poslati sa drugog sveta da vam pomognu u misiji. Iako imate još 2 SAS-ovca pored sebe, često nećete znati gde su niti šta rade, nego ćete se susresti sa njima na zadnjem checkpoint-u. Veštačka inteligencija je sve samo ne impresivna i ponovo je možemo uporediti sa par naslova od pre 2000. godine ili bi to mogla biti uvreda za njih. Neprijatelji će vam dolaziti u talasima, a sama inteligencija vaših protivnika je tolika da ih po celoj mapi možete ubijati melee attack-om i retko kada poginuti. Jedini plus e akcija, koja u par trenutaka izgleda zanimljivo.

Kraj odmah nakon početka
 

Na početku preuzimate ulogu SAS komandosa koji je zadužen da uguši pobunu u zatvoru i nađe odbegle zatvorenike. Zadatak koji  izgleda kao rutinska operacija za SAS tim se komplikuje kada saznaju da su 2 najtraženija kriminalaca pobegla iz zatvora par minuta pre nego što ste sproveli čišćenje. Tada se priča naizgled razvija, ali isto tako ste i pri kraju same igre. Imate 4 nivoa koji su raspodeljeni u 12 delova. Na početku ćete se naći u zatvoru, nakon toga idete u londonsku finansijsku četvrt, kasnije do Grenlanda,  gde i završavate svoj pohod na teroriste. Grubo rečeno, igru možete preći za opuštena 3-4 sata neprekidnog igranja, što je premalo čak i za današnje standarde. To je otprilike to kada je u pitanju priča igre i njeno napredovanje tokom vašeg igranja.

SAS - Secure Tomorrow 21 SAS - Secure Tomorrow 27 SAS - Secure Tomorrow 52

Mesto pod suncem
 

Trenutno u svetu postoji mnogo ambicioznih kreatorskih timova koji se iskreno trude da budu zapamćeni i primećeni od velikog broja igrača. Par njih to i uspeva, polako ali sigurno, ali ostatak neprestano tone, ma šta uradili da to promene. Svako traži svoje mesto pod suncem, a ova igra primer je šta ne treba raditi ukoliko želite da se nekada nađete ispod tog sunca.

Naziv igre: SAS: Secure Tomorrow
Žanr igre: FPS
Razvojni tim: City Interactive
Izdavač: City Interactive
Datum izlaska: 15. septembar 2008.
Veličina: 1 DVD
Ostatak screenshot-ova: SAS: Secure Tomorrow
Diskutujte o igri i opisu na forumu.

Minimalna konfiguracija:
CPU: 2.4 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon Processor equivalent
RAM: 1GB
VGA: Nvidia GeForce 5700 128MB ili bolje, ATI Radeon 9600PRO ili bolje

Preporučena konfiguracija:
CPU: Core 2 Duo E6400 ili ekvivalent AMD
RAM: 2GB
VGA: NVIDIA Geforce 6800GT 256 or ATI Radeon 1900xt 256MB

Ocene:
– grafika: 50
– zvuk:  60
– igrivost: 50
53/100 Mediokritet

+ akcija u nekim trenucima
– kratka kampanja, mehanika, priča, grafika

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*