Sacred 2 najava


Ascaron Entertainment posle izbacivanja relativno uspešnog Diablo klona Sacred već neko vreme radi na nastavku. Igra će se zvati Sacred 2: Fallen Angel, a po svemu sudeći, čeka nas i više nego odličan akcioni RPG.

T-Energy

Radnja nastavka odvija se 2000 godina pre prvog dela. T-energija se rapidno širi po svetu i mutira njegove stanovnike, pretvarajući i najbezazlenije kreature u krvoločna čudovišta. Seraphim-i, a posle njih High Elf-ovi bili su zaduženi za održavanje nivoa T-energije. Međutim, Elfovi su vremenom shvatili pun potencijal svog zaduženja i uvideli da pomoću nje mogu lako da postanu dominantna rasa u Ankariji. Usledio je rat i razdvajanje Elfova na dve strane i čim je pažnja skrenuta sa T-energije, ona se počela nekontrolisano širiti, uništavajući sve pred sobom. Ankarija polako propada, i potreban joj je heroj koji će stvar preuzeti u svoje ruke.

Sacred 2 Fallen Angel 01 Sacred 2 Fallen Angel 06 Sacred 2 Fallen Angel 08

Postava

Igračima će biti ponuđeno 6 klasa: Seraphim, Shadow Warrior, Inquisitor, High Elf, Dryad i Temple Guardian. Osim što su različite po stilu borbe, oružju i opremi koju koriste, dele se u tri grupe po moralnom opredeljenju: Seraphim i Dryad su dobri, High Elf i Shadow Warrior su neutralni, dok su Inquisitor i Temple Guard zli. Moralnost svakako ne predstavlja samo kozmetički detalj, već se celokupna kampanja igre može odvijati na dva načina – možete da spasite Ankariju od T-energije ili pokušate da ovladate njome i iskoristite je da ostvarite lični interes. Svi NPC-ovi u igri takođe imaju svoje viđenje sveta, pa će u skladu sa time i reagovati na vašu ličnost; jedan isti NPC može bezuslovno da pomaže dobrim likovima ili da momentalno poteže oružje kada vidi "negativca".  Što se samih klasa tiče, one ne predstavljaju ništa novo u žanru – biraćete između melee, ranged i borbe sa spell-ovima, pri čemu su spellcasting klase najinteresantnije. One biraju božanstvo pri kreiranju karaktera i od tog izbora dalje zavisi dostupnost magija. Božanstvo se može promeniti i kasnije tokom igre, ali u tom slučaju krećete ispočetka, sa najobičnijim magijama, i najverovatnije nećete stići da dobijete one najjače. Magije se takođe mogu kombinovati, pa tako recimo storm i fireball daju firestorm. Sama mehanika igre je klasično kliktanje na neprijatelje levim dugmetom miša, što se nebrojeno puta dokazalo kao efektivno rešenje za ovakav naslov.

Masivno

Po rečima autora, ukupna veličina terena igre prelazi 27 kvadratnih milja (što je oko 70 kvadratnih kilometara) i za prelaženje razdaljine između dve najudaljenije tačke igračima bi trebalo oko šest sati peške. Zvuči impresivno, zar ne? Tome dodajte otprilike 600 sporednih quest-ova i dobićete računicu po kojoj će vam trebati preko sto sati da biste se iole približili kraju. Ascaron je za sada otkrio samo jednu od četiri glavne zone u igri – High Elf svet, dok preostala tri vešto kriju od radoznalih očiju javnosti. Čak i bez te informacije može se jednoznačno zaključiti da nas definitivno čeka zabava na jako duge staze, što će u moru igara za jedno ili eventualno dva popodneva predstavljati i te kako dobrodošlo osveženje. Sa tehničke strane, igra je iz izometričnog 2D pogleda prerušena u puno 3D ruho, a to se odnosi i na okolinu i na likove. Mount-ovi će i ovaj put biti prisutni i svaka klasa će imati svog ljubimca (spominju se tigar i zmaj, između ostalog). Dan i noć u igri će se smenjivati, i tu se ne misli samo na vizuelne efekte – NPC-ovi će danju stajati u gradu ili raditi svoj posao, a noću biti sa svojim porodicama.


Sacred 2 Fallen Angel 14 Sacred 2 Fallen Angel 17 Sacred 2 Fallen Angel 18

Vrela jesen

Sacred 2: Fallen Angel je, kao što je to slučaj sa brojnim drugim naslovima, najavljen za jesen tekuće godine, i to za PC i Xbox 360. Konkretan datum izlaska (barem za sada) je 26. septembar, što ga stavlja u direktnu konkurenciju sa Fallout 3 i Rise of the Argonauts, između ostalog. Hrabar potez u svakom slučaju, pa ostaje da se strpimo još ovih preostalih par meseci, koje bi možda najbolje bilo iskoristiti za odmaranje jer nas čeka veoma aktivan četvrti kvartal godine, barem što se PC igara tiče. Vežbajte svoje prste za kliktanje, trebaće vam.

Naziv igre: Sacred 2: Fallen Angel
Žanr igre: RPG
Izdavač: cdv Software Entertainment
Razvojni tim: Ascaron Entertainment
Datum izlaska: 26. septembar 2008.
Screenshot-ovi: Sacred 2
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*