Race Driver GRID najava


Race Driver GRID najava

Situacija na današnjem tržištu video igara sa tematikom auto trka je prilično  komplikovana zbog broja igara koje postoje, jer je ovo jedan od najpopularnijih i svakako najisplativijih žanrova. Codemasters, poznat po brojnim simulacijama auto trka, donosi nam novi potencijalni megahit. Spiritualni naslednik TOCA Race Driver-a, Race Driver GRID koristi isti engine kao i DIRT. Da li je masivna reputacija i ispeglana grafika dovoljna za spektakl, videćemo uskoro.

GRiD Demo 1 GRiD Demo 14 GRiD Demo 21

Ranije okrenut isključivo realizmu u svojim simulacijama vožnje, Codemasters novom igrom pokušava da zauzme mesto na malo surovijem tržištu gradskih (polu)legalnih trka gde Need For Speed serijal suvereno vlada već godinama. Iako nije sasvim arkadnog tipa, vožnja u GRID-u je za nijansu lakša nego u DIRT-u ili TOCA serijalima. Verovatno će to doprineti drastičnom povećanju fanova u odnosu na TOCA RD, ali sigurno će biti i onih koji su razočarani komercijalizacijom igara kuće Codemasters.

U GRID-u će nas čekati auto trke na svetski poznatim stazama u Evropi gde dominiraju super sportski automobili poput BMW-a i audija. Nasvirani muscle modeli od nekoliko stotina konjskih snaga pržiće asfalt po virtualnim stazama smeštenim u velike gradove Amerike poput Vašingtona i San Franciska. U Japanu ćemo imati priliku da uživamo u drift egzibicijama i uličnim trkama sa egzotičnim azijskim modelima automobila. U igri se našlo mesta za oko pedeset modela i, iako to nije zavidan broj u odnosu na NFS ili Test Drive Unlimited, svakako će svako od nas naći svoje favorite.

GRiD Demo 20 GRiD Demo 39 GRiD Demo 40

 

Grafička rešenja koja možemo videti u demo verziji apsolutno obaraju s nogu! Neverovatno realan prikaz automobila i novi efekti podižu iskustvo sa DIRT-om na još viši nivo. Staze koje odlično izgledaju imaju i lepo animiranu 3D publiku, a i samo okruženje je fantastično. Oštećenja na vozilima takođe dodaju realističnije igračko iskustvo. Zvuk motora je prilično dobar, a muzika u menijima adekvatna. Atmosfera u finalnoj verziji dosta zavisi od režima karijere, dok je sama trka jedinstven doživljaj. Ovom igrom konačno i na PC-ju dobijamo pravu next generation vožnju.

U demou imate priliku da vozite na tri staze. Na Jarama stazi u Španiji čeka vas BMW 320SI. Na drift stazi u Jokohami vozićete Nissan Silvia-u, a u San Francisku moćni Ford Mustang GT-R Concept. Kroz ove tri staze imate sasvim dovoljno vremena da vidite da li je ova igra za vas, a ni demo nije preveliki pa se brzo može preuzeti sa interneta, naravno besplatno.Možda bi ipak trebalo sačekati konačnu verziju koja na tržište izlazi početkom juna, ali po onome što se može zaključiti iz demoa, GRID defintivno pretenduje na tron urbanih trkačkih simulacija.

GRiD Demo 4 GRiD Demo 41 GRiD Demo 8

 

Naziv igre: Race Driver GRID
Žanr igre: Trkačka simulacija
Razvojni tim: Codemasters
Izdavač: Codemasters
Datum izlaska: 30. maj 2008.
Screenshot-ovi
Diskutujte o igri i najavi na forumu 

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*