Pyroblazer Press Preview Demo Opis


WipeOut na domaći način

Kao što je poznato, tržište igara kod nas je u razvoju, a naši razvojni timovi još uvek "uče". Na našu sreću naiđe povremeno i neka domaća igra koja zasluženo privuče pažnju ne samo domaćih, već i igrača širom sveta. Kao plod rada Epix-a, razvojnog tima iz Novog Sada, pažnju nam je privukla domaća igra Pyroblazer. Nakon intervjua sa CEO-om Eipix-a Mirkom Topalskim pružila nam se prilika da isprobamo demo ove obećavajuće igre. Da li nas je ono što smo videli razočaralo? Nikako.

Pyroblazer je zapravo kombinacija futurističke trkačke igre i pucačine koja zahteva brze reflekse i još brže razmišljanje. Vi upravljate antigravitacionim vozilima koji se zovu blejzeri i cilj vam je postati prvi u Novom Apeironu, mestu gde se održavaju trke. Za to ne treba birati sredstva, već igrati prljavo i dovitljivo, koristeći powerup-ove i prednosti svog blejzera. Pored već ugrađenog oružja, na stazama se mogu skupiti i pomagala poput mina, nuklearki, štitova, nevidljivosti i quad-damage-a, poznatog iz Quake-based igara, koji vam pomaže da nanesete četiri puta veće oštećenje protivnicima u određenom vremenskom periodu. Pored svega toga tu su i novčići koji će vam davati ubrzanje ili dopunjavati municiju za oružja.

Pyroblazer 03 Pyroblazer 10 Pyroblazer 14

Blejzni me nežno

Od početka igre imate veliki broj vozila, odnosno blejzera, na raspolaganju. Dodatna vozila otključavate daljim progresom kroz igru. Blejzeri se razlikuju samo po izgledu, već i po karakteristikama, što daje mogućnost varijabilnosti taktika koju će igrači koristiti pri igranju. Da li ćete odabrati oklopljen i sporiji, ili mozda lakši i brži blejzer je na vama da odlučite. Isprobajte i vidite koji vam najviše odgovara.

Verzija koju smo probali nije imala singleplayer kampanju, ali stekli smo utisak da su autori igre zapravo želeli da naprave multiplayer sa kampanjom, čija je svrha vežbanje za multiplayer okršaje. To i nije tako loša ideja jer su nešto slično izvele igre poput Quake-a i pokazalo se kao vrlo efikasna formula. Kada igra bude izašla, smatramo da će postati veoma popularna među igračima koji se okupljaju na LAN žurkama. Ako ne praktikujete skupove te vrste, ne očajavajte. Pyroblazer će imati i online multiplayer opciju, bez obzira što je u demou nije bilo.

Pyroblazer 01 Pyroblazer 06 Pyroblazer 19

Staza ima puno i veoma su raznovrsne, tako da  svaka pruža jedinstveni doživljaj. Lepo su smišljene i neće vam brzo dosaditi jer nisu repetitivne, što je najbitnije. U kombinaciji sa blejzerima koje otključavate, igra neće biti dosadna za ponovno prelaženje.
Grafička podloga izgleda solidno. Dok će vas na jednoj strani očarati efekti, doživljaj brzine i kvalitetni modeli brodova, na drugoj strani će vas razočarati poneke oštrine na stazama koje čine da igra izgleda starije nego što jeste. Verujemo da se toj mani ipak može progledati kroz prste jer su ipak jednostavnost i zaraznost glavni aduti ove igre. Igra koristi Eipix-ov Ultra Engine koji pored toga što deluje prilično dobro isto tako i funkcioniše. Takođe, igra podržava i PhysX koji daje prilično realističane fizičke modele, što je za svaku pohvalu.

Zvučna podloga nije ništa posebno jer su to ipak obične eksplozije, pucnji i udarci. Sa druge strane muzika odlična i stapa se sa atmosferom koju igra stvara u potpunosti.  Sve ovo nalikuje Unreal-u, što će kod tvrdokornih fanova najverovatnije da izazove ubrzani rad srca i pumpanje adrenalina… što je dobro, veoma dobro.

Blejz or not to blejz

Demo koji smo testirali na nas je ostavio veoma pozitivan utisak. Preporučujemo svima da se ne ustručavaju da probaju igru čim se bude pojavila kod nas, a po nekim nezvaničnim informacijama cena igre će biti prilagođena domaćim uslovima. Nadamo se da će kampanja i multiplayer ispastu kako treba, ali i na osnovu ovoga što smo videli u demou, sigurni smo da  hoće.

Pyroblazer 12 Pyroblazer 15 Pyroblazer 20

Naziv igre: Pyroblazer
Žanr igre: Trkačka pucačina
Razvojni tim: Eipix
Datum izlaska: poslednji kvartal 2008.
Screenshot-ovi: Pyroblazer
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*