Prva Balkanska Olimpijada u Informatici


Prva Balkanska Olimpijada u InformaticiDanas je otvorena Prva Balkanska Olimpijada u Informatici koja će se održati od 19. do 23. jula u Beogradu u organizaciji Društva matematičara Srbije, a uz podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva za nauku Republike Srbije i Microsofta kao zlatnog sponzora takmičenja. Domaćin je Računarska gimnazija.

Takmiči se sedam timova (po jedan iz svake, sem zemlje domaćina koga predstavljaju dva tima) iz šest zemalja (Bugarska, Bosna i Hercegovina, Grčka, Makedonija, Rumunija i Srbija). Narednih dana će takmičari trebati da pokažu svoje veštine u rešavanju problema na programskim jezicima C, C++, C#, Pascal. Pored takmičarskog dela, za učesnike će biti organizovan i niz sportskih aktivnosti kao i obilazak znamenitosti Srbije. Na svečanom otvaranju prisutnim takmičarima, njihovim vođama timova, novinarima i prisutnim gostima su se obratili gdja Katarina Milanović, direktorka centra za učenje kompanije Microsoft za Srbiju, g. Miroljub Albijanić, podpredsednik skupštine Srbije, g.Đura Paunić, profesor matimatike na Novosadskom univerzitetu, g.Nikola Marković, predsednik Društva informatičara Srbije, profesor dr Ljubomir Protic, direktor Zavoda za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja, pomocnik ministra za informaticko drustvo Nebojsa Vasiljevic,
Nikola Markovic direktor ICN-a

i g.Branislav Popović, predsednik Društva matematičara Srbije. U nastavku teksta pogledajte fotografije sa Svečanog otvaranja koje se održalo u prostorijama Privredne Komore Srbije. 

BOI

BOIJ

BOIJ

Pored Microsofta, takmičenje su kao sponzori pomogli i Hermes Soft Lab, E-Smart Systems, CET, Privredna komora Srbije, časopis Internet ogledalo i ICT servis agencije TANJUG. Sajt PCIgre.com će pratiti dešavanja na Prvoj Balkanskoj Olimpijadi u Informatici i obaaveštavaće vas o rezultatima ovih mladih talentovanih osnovaca, jer su oni postigli uspeh samim kvalifikovanjem na takmićenje. Gosti iz inostranstva sem što će se baviti informatičkim problemima obićiće Srbiju i nadamo se poneti lepe uspomene iz nje. Važno je učestvovati.

Sve dodatne informacije možete videti na oficijalnom sajtu na adresi www.jboi2007.org

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*