PlayStation 3 firmware update v3.21


  Sony je otkrio svoje planove o izdavanju novog PlayStation 3 firmware softvera širom sveta. Dodatak će se u prometu naći u toku sedmice, a glavni razlog izdavanja je prevencija protiv piraterije. Firmware v3.21 će onemogućiti instalaciju i korišćenje Linux operativnog sistema na PS3 konzoli. Ova opcija je za sada moguća jedino na konzolama koje su se na tržištu pojavile pre septembra 2009. godine.

SCEA-in korporativni komunikacijski direktor, Patrick Seybold je na PlayStation Blogu obavestio igrače da će pomenuta opcija biti uklonjena iz sigurnosnih razloga. Kao nadoknadu za ukidanje priviligije Linux sistema igraći širom sveta će imati daleko sigurniji i kvalitetniji pristup gaming sadržaju od SCE-e, precizirao je Seybold. Delu publike koji se ne žele odreći Linuxa na svojim konzolama ostavljena je mogućnost da zadrže staru verziju firmwarea, te im je objavljena lista aplikacija koje novi firmware ne podržava, a može se pronaći na službenim PS3 stranicama.
Za sve korisnike koji trenutno koriste opciju drugog operativnog sistema, ali se odluče na nadogradnju softvera Sony preporučuje kopiranje svih podataka sa hard diska koji koristi Linux, jer će nakon instaliranja nove firmware verzije izgubiti pristup starim sadržajima.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!
  • izveidot binance kontu
    izveidot binance kontu

    Your comment is awaiting moderation.

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*