Overlord 2 najava


Tatin sin

Ako ste odigrali Overlord i njegov dodatak, onda ćete se verovatno zapitati otkud nastavak kad je Overlord na kraju poginuo i njegov toranj pretvoren u ruševine? Odgovor na to leži u nečemu što prvi deo nije otkrio – heroj zla kojeg ste vodili je imao sina. Oni su razdvojeni rano, i sin je završio u zaleđenom Nordbergu. Tamo pohađa školu i u početku vodi normalan život, ne znajući za identitet njegovog oca, ali se njegove moći u međuvremenu sve više manifestuju i on biva prognan iz civilizacije. Svet u kojem se prvi deo odigravao je evoluirao, i ljudi umesto magije sada veruju u fizičke stvari i nauku, a kao direktna posledica ovakvog pravca su oformljeni redovi Eradicator agenata koji koriste specijanu mašineriju za 'isisavanje' magične moći iz svih bića koja ih koriste. Udaljen od svog okruženja, mladi Overlord ostaje sam u borbi protiv Eradicator-a, ali ne zadugo: sreće se sa podanicima njegovog oca, koji u njemu prepoznaju njihovog novog vladara i odnose ga da ispuni svoju pravu sudbinu kao novi Overlord.

Overlord 2 1 Overlord 2 4 Overlord 2 5

Početak igre ćete provesti u detinjstvu Overlord-a, što će verovatno služiti kao kratak tutorijal o sistemu igranja. Posle upoznavanja sa osnovama kontrola, sledi selidba u vaš nov dom – ogroman stalaktit koji se formirao iznad lave. Sa pravim vođenjem, on će izrasti u veći i strašniji centar zla nego što je bio spomenuti toranj iz prvog dela. Tu ćete i naučiti svoje prve korake – kontrolu nad podanicima. Sistem je isti kao u prvom delu. Postoje četiri vrste minion-a: smeđi, sa kojima ćete se prvo upoznati i koji se bore prsa u prsa; crveni, koji barataju vatrom, zeleni, koji uklanjaju otrov sa terena i bore se sa istim, i plavi, koji mogu da prolaze kroz vodeni teren i da leče druge minion-e. Prva novina u nastavku tiče se upravo vaših podanika: svi (osim plavih) imaju mogućnost da jašu na različitim kreaturama, pa tako smeđi imaju vukove koji mogu da preskaču provalije, crveni salamandera koji bljuje vatru, a zeleni jašu paukove koji mogu da se penju po zidovima i neprimećeno se provuku pored neprijatelja. Međutim, to je samo početak. Svi vaši podanici od sada imaju imena, a ako tokom borbe urade nešto izvanredno, dodeljuje im se adekvatna titula. Ako pak poginu, završavaju na groblju, odakle ih kasnije tokom igre možete podići iz mrtvih i vratiti u vaše redove. Imaju i svoje heroje, koji mogu samostalno da vode grupu od preko deset podanika, čime se otvara potpuno nova dimenzija taktike. Poslednja, ali ništa manje bitna novina jeste prerušavanje, pomoću čega se mogu provući kroz neprijateljske redove i napasti ih sa leđa. Osim toga, unapređen im je AI i mnogo se bolje snalaze na terenu, ali i u borbama.

Zao na više načina

Centralni lik u igri je ipak Overlord, koji je i sam proživeo unapređivanje. Autori su detaljno poslušali kritike prvog dela (najviše na račun činjenice da Overlord nije bio dovoljno zao – neki quest-ovi su se ticali pomaganja stanovništvu), i nastavak je pravljen u tesnoj vezi s fanovima. Overlord je sada pravo otelotvorenje zla – kada zarobite naselje, možete ili da ga sravnite sa zemljom ili ga ostavite u vašoj službi. Prvi izbor donosi momentalne rezultate, dok drugi daje više, ali na duže staze. Zarobljeni seljaci će dospevati i u tamnice u vašem tornju, gde ih možete ispitivati i dobiti od njih sporedne quest-ove, ili ih pogubiti na licu mesta. Čak i način na koji koristite magije utiče na vašu ličnost – držeći dugme za magiju možete da 'hipnotišete' neprijatelje, ali ako držite dugme predugo oni će poginuti.

 Overlord 2 2 Overlord 2 3

Radnja, koja je u prvom delu bila pomalo u drugom planu, ovaj put biće mnogo izraženija. Osim što minion-i sada imaju imena i ne predstavljaju prostu potrošnu robu, i 'glavni' (boss-ovi) će imati mnogo veću ulogu u zapletu, a samim tim će i razlog za njihovo eliminisanje biti jasan i obrazložen. Jedan primer koji je poznat jeste ogroman jednooki Jeti, zaštitnik lokalne populacije, koji redove vaših podanika spretnim pogocima grudvama od snega vrlo brzo može da desetkuje.

Na greškama se uči

Prvi Overlord je bila dobra igra, ali je nažalost posedovala određene kočnice koje su je sprečile da bude nešto više. Slušajući mišljenja fanova i oslanjajući se na stečeno iskustvo, Triumph Studios sada ima sva sredstva da stvori igru koja je savršena mešavina originalnog gameplay-a, crnog humora i priče koja ne dosadi posle par sati igranja, a priliku da igrate sa herojem sila zla ni ne treba posebno naglašavati. Ostaje nam da sačekamo leto 2009, kada Overlord 2 izlazi za PC, Xbox 360 i Playstation 3.

 

Naziv igre: Overlord 2
Žanr igre: Akciona avantura
Razvojni tim: Triumph Studios
Izdavač: Codemasters
Datum izlaska: 26. jun 2009.
Screenshot-ovi: Overlord 2
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*