Operation Flashpoint: Dragon Rising najava


Operation Flashpoint - Dragon Rising 01 Operation Flashpoint - Dragon Rising 02 Operation Flashpoint - Dragon Rising 03

Operation Flashpoint: Dragon Rising je taktički shooter iz prvog lica, koji igrače stavlja u središte ratnih zbivanja. Codemasters je najavio da će igra izaći za PC, PlayStation 3 i X-Box 360. Tačan datum izlaska igre nije objavljen, ali se na službenim stranicama špekuliše da bi igra mogla da izađe u jesen 2009 godine.

Igra uvodi igrače u svoj svet na mali, izmišljeni otok koji se nalazi na japanskoj severnoj obali. Ostrvo Skira će biti mesto na kojem će igrači iskušati svoje vojničko umeće u surovom virtuelnom ratu. Idilični tropski raj je osvojena teritorija podeljena između Rusije i Kine koje postaje poprište ratnih sukoba najvećih razmera zbog ogromne količine nafte i zemnog gasa koje se tu nalaze. Igru započinjete kao pripadnik američih marinaca koji pristiže na otok kao pripadnik rusko-kineske armije i koji ima misiju da poremeti planove rusko-kineske alijanse.

Gameplay u igri je u potpunosti otvoren i svi objekti i mogućnosti su zastupljeni kao u stvarnom životu.  Svaka misija će igraču doneti nove, raznovrsne zadatke koje mora ispuniti, a na igraču je da odabere kakvo će naoružanje od ponuđenog odabrati kao i koje će pomoćnike sa sobom voditi na zadatak. Pored toga, igrač će sam odabrati način pristupanja neprijatelju i teritoriji koju protivnik kontroliše. Jedino ograničenje koje postoji  za uspešno izvršenje misije je vreme. Pošto je igrač samo vojnik koji je dio jedinice američkih marinaca zadatke će morati obavljati u određenom roku da bi i druge jedinice mogle izvršavati svoje zadatke, jer se pešadija mora povući sa bojišta da bi avioni uspešno izvršili bombardovanje teritorije koja se osvaja. Odgovorni iz Codemasters-a naglašavaju da se ne radi o tome da žele podsticati igrače na što brže obavljanje zadataka, već da igru žele što više približiti realnosti. Iako igrač svoju jedinicu može do cilja voditi kako želi važno je znati da se misije ne odvijaju u vakumu, već u realnom vremenu i prostoru te da direktno napuštanje bojnog polja može dovesti do prelaska u drugu zonu gde se nalaze neprijateljske patrole koje mogu ugroziti izvršenje zadatka.

Celokupna okolina je podložna uništavanju, tako da se svaka građevina i vozilo može uništiti korišćenjem odgovarajućeg naoružanja. Takođe, u igri postoje i vozila kao što su traktori, buldožeri, džipovi i čamci. Svako uništavanje okoline ima uticaj kroz čitavu kampanju, jer ako se u jednoj misiji uništi most, igrač se njime neće moći koristiti kroz čitavu kampanju.

Operation Flashpoint - Dragon Rising 04 Operation Flashpoint - Dragon Rising 05 Operation Flashpoint - Dragon Rising 06

AI je glavni adut Operation Flashpoint nelinearnog gameplay-a. Da bi se zaobišla linearnost igre razvojni tim je kreirao misije uz pomoć američke vojske koja ima iskustva sa napadačkim i odbrambenim  tehnikama. AI sam odlučuje na koji će se način suprostaviti igraču i koje će tehnike pri tome koristiti. Najavljeno da će AI brinuti za svoj život i da će protivnici pružati otpor braneći svoje teritorije koristeći najbolje strategije koje su im na raspolaganju.

Razvojni tim je obećao preko 70 različitih vrsta oružja koji koriste realni balistički sistem. Izbor oružja variraće od pištolja i sačmarica, pa do teške artiljerije i bombi od nekoliko stotina kilograma težine. Većina oružja biće podložna modifikacijama i poboljšanjima kao što su dodavanje snajperskog nišana, bacača plamena, lasera… Balistički sistem koji simulira efekt paljbe svakog oružja na građevine, vozila i protivnike je prenet sa stvarnih oružja koja su detaljno testirana te su efekti preneseni u igru. Balans i učinkovitost oružja nije delo programera već profesionalnih balističara koji su radili na igri.

Što se tiče grafike i engine-a pogled na horizont će se pružati na oko 35km. Vatra, dim i prašina su simulirani po ugledu na efekt svakog oružja, jer svaka puška ima drugačiji efekat i način paljbe i uticaja na okolinu. Ukoliko se kojim slučajem nađete u borbi gde se koriste bombe od nekoliko stotina kilograma pripremite se za mirovanje od nekoliko minuta jer ovakve bombe prave odlične efekte eksplozija i podizanja prašine te se po takvim uslovima nećete moći kretati. Ovakvi efekti su delom kopirani iz Call of Duty i Ghost Recon franšize gde su takođe zastupljene maestralne eksplozije.

Operation Flashpoint - Dragon Rising 16 Operation Flashpoint - Dragon Rising 12 Operation Flashpoint - Dragon Rising 17

Multiplayer će biti sastavni deo novog Flashpoint-a. Broj i dizajn multiplayer modova još nije službeno potvrđen, mada je bilo dosta špekulacija u nekoliko igračkih časopisa. PC verzija će podržavati maksimalno 32 igrača, dok će na AI strani biti tri protivnika za jednog igrača. Na konzolama je podržano maksimalno osam igrača. Ipak, svi multiplayer modovi i detalji nisu do kraja završeni ni službeno potvrđeni tako da još uvek ništa nije konačno. Kooperativna kampanja za igru nije najavljena tako da verovatno neće ni postojati. Uzimajući u obzir bogatu Operation Flashpoint istoriju, kao i veliki trud koji razvojni tim ulaže u ovaj naslov, očekuje nas odlčna igra koja ima potencijal da postane najrealnija simulacija rata ikada.

Naziv igre: Operation Flashpoint: Dragon Rising
Žanr igre: Taktički FPS
Razvojni tim: Codemasters
Izdavač: Codemasters
Datum izlaska: 30.septembar.2009
Screenshot-ovi: Operation Flashpoint: Dragon Rising
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*