Novi uređaji kompanije Freecom na našem tržištu


FreecomFreecom je predstavila nekoliko novih proizvoda, koji su postali dostupni i na našem tržištu.

Freecom Hard Drive XL 1TB

Sličnog izgleda i identične funkcionalnosti kao popularni Hard Drive 3.5“ 500 GB, novi model eksternog USB diska nemačke kompanije Freecom donosi dvostruko veći kapacitet i mogućnost korišćenja u vertikalnom položaju. U skladu sa „XL“ oznakom, pored kapaciteta i dimenzije su porasle na 16,5 x 4,8 x 24,5 cm (VxŠxD). Freecom Hard Drive XL 1TB je veoma tih jer primenjuje senzorski sistem koji uključuje ventilator po potrebi, oslanjajući se u međuvremenu na pasivno hlađenje preko aluminijumskog kućišta debljine 2mm. Sa ovim uređajem dolazi i softverNTI Shadow backup koji se može koristiti za izradu kompletnih „slika“ vaših diskova u računaru, što s obzirom na kapacitet od 1 TB predstavlja sasvim logičnu primenu ovog uređaja.
ToughDrive Pink 160GB

Po prvi put je džepni disk ToughDrive dostupan u varijanti posebno stilizovanoj za dame. Na mesto sive i ravne silikonske obloge došla je svetlo ružičasta obloga saspecifičnom teksturom, podjednako efikasna u ublažavanju potresa i šokova pri padu. Ovaj USB uređaj je idealan za putovanja jer zauzima malo mesta (14 x 8 x 2 cm) i lagan je (175 g), a donosi veliki kapacitet i ne zahteva dodatno napajanjeniti USB kabl (integrisan je).

ToughDrive Pro U&F White 160GB USB-2/FW400

Nova profesionalna verzija ToughDrive uređaja sa USB i Firewire interfejsima dolazi u beloj varijanti. Ova verzija se može pohvaliti boljom kompatibilnošću sa Mac računarima kompanije Apple, kako u pogledu stila, tako i po tome što poseduje i Firewire konektor. Robusnost diska je zadržana na istom nivou kao kod prethodnika, a isto se može reći za kapacitet. Glavni interfejs je Firewire (brzina 400 Mb/s) i izveden je preko kratkog kabla sa konektorom obloženim silikonom. Njegov USB interfejs je skriven u ležištu za Firewire konektor, pa je za njegovu upotrebu neophodan zaseban USB kabl (dobija se u kompletu). Zbog različitosti USB i Firewire konektora, ova verzija ToughDrive izdržljivog džepnog diska je 12 mm duža od klasične USB verzije.

Data Tank Gateway WLAN

Ako vam pored bezbednosti podataka koje mogu obezbediti eksterni sistemi za skladištenje saenkripcijom podataka, nedostaje mogućnost bežičnog deljenja podataka, tu je najnoviji model Data Tank uređaja kompanije Freecom. Reč je o uređaju koji spaja mogućnosti bežičnog internet rutera sa klasičnim Data Tank skladišnim uređajem sa dva diska i podrškom za RAID. On poseduje port preko kojeg ga povezujete sa vašim ADSL ili kablovskim modemom. Sa druge strane on integriše mrežno čvorište (hub) sa četiri Ethernet priključka za povezivanje drugih računara (iservera) preko klasične LAN konekcije brzine 10/100/1000 Mb/s. Kako integriše i ugrađeni bežični mrežni adapter, u stanju je da opslužuje internet konekcijom i sve vaše notebook računare koji se nađu u dometu WLAN (802.11b/g) mreže ovog uređaja. Zbog toga što svim povezanim mrežnim klijentima (LAN i WLAN) obezbeđuje „izlaz“ na internet, ovaj kombinovani uređaj nosi Gateway u imenu. A da bi zaštitio vašu mrežu od napada sa interneta, ovaj uređaj integriše i firewall. Određeni resursi vaše male mreže mogu se učiniti dostupnima sa bilo lokacije preko interneta, a da bi eksterni pristup bio bezbedan, ovaj uređaj primenjuje VPN (Virtual Private Network) tehnologiju pristupa, tako da radi i kao višekanalni VPN server. Još jedan novitet kod Freecom Data Tank Gateway WLAN uređaja predstavlja deljenje USB štampača ili diskova korišćenjem 2 USB porta. Na isti način možete da priključite dodatni eksterni disk sa USB konekcijom kako bi ga učinili vidljivim na vašoj lokalnoj mreži. Sve u svemu, ova naprava poseduje ARM procesor devete generacije koji radi na 400 MHz, ima dva diska od po 500 GB, 5 UTP i 2 USB porta. Dimenzije su mu 12,4 x 9,6 x 20 cm, a masa iznosi 2.9 kg.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*