NecroVisioN opis


Igračka publika treba uvek da poželi dobrodošlicu novim kolačima u svetu proizvodnje igara, prihvati ih bez imalo predrasuda i okuša njihovo ostvarenje. The Farm 51 je pravo iz Moskve načinio veliki skok u svet video igara i publiku pokušao da pridobije veoma kvalitetnim i mukotrpnim radom koji je na scenu doneo NecroVisioN.

 Necrovision 27 Necrovision 46 Necrovision 22

Priču koja će se razvijati vremenom počinjete da sagledavate odmah posle dugog ekrana za učitavanje. Nalazite se u koži jednog Amerikanca, Jenkija, koji se bori na strani Velike Britanije u Prvom svetskom ratu. Odmah posle nekoliko primljenih i zadatih metaka, sve kreće naopako: budite se usred početka kataklizmičkog preobražaja majke prirode i shvatate da ste okruženi natprirodnim pojavama. Jasna vam je situacija, a i vaš zadatak: da se nijedno od bića koje vam stane na put ne zadrži na zemlji i da se kreće. Tek kasnije shvatate da je to sve posledica potrage za besmrtnošću za kojom žudi vaš neprijatelj, nemački oficir Cimerman (Zimmerman).

Igra je po žanru pucačina iz prvog lica tako da situaciju doživljavamo sopstvenim očima. Na samom početku NecroVisioN će izazvati dve reakcije kod igrača. Ljubitelji serijala Serious Sam i svakog naslova koji preferira roštiljanje po neprijatelju široko će da se osmehnu i napregnu sva čula kako bi dalje učestvovali u masovnom pokolju, dok će onaj drugi deo igračke populacije samo tužno slegnuti ramenima shvativši sa čime ima posla. Ako primite metak, ili kamen u slučaju napada zombija, kamera će da se zatrese, ali isto tako krvavi indikator će da vas upozori sa koje strane dolazi opasnost. Pri naglim okretima slika se zamućuje, ali samo za kratko. Jedan novitet u planu i programu načina igre menja smisao igranja iz korena. Kada ste već blizu nestanka energije, vreme se usporava, a vi imate još jednu šansu da izbegnete neizbežno. Skala zdravlja se uvek puni samo do pola, a od pola ostaje vaša briga kako da nađete torbice prve pomoći. Međutim, pošto svaki otvoren prostor, šuma, zamak ili groblje sadrže bezbroj neprijatelja koji su neviđeni strelci, većinu vremena ćete provesti sa zdravljem na pola, jer je suvišno pokušavati održati ga u zelenoj boji.

Necrovision 40 Necrovision 43 Necrovision 48

Vi ste vrsta posebnog vojnika kojem se bes povećava dok izvodi kombo udarce ili jednim metkom precizno otkida glavu protivniku. Zatim, taj bes možete iskoristiti, usporiti vreme, a vašu destruktivnu moć povećati. Svaki kombo udarac zahteva kombinaciju udaraca iz blizine i pogodaka određenom puškom. To je malo nezamislivo uraditi kada se nađete okruženi sa petnaestak besnih zombija motivisanih da se dočepaju vaše kože, ali je dovoljan samo udarac izbliza, posebno bajonetom, i problem biva rešen. Broj neprijatelja je neverovatno veliki, i često ćete se pitati ima li kraja. Uvek se pojavljuju posle nekoliko sekundi tišine ili aktiviranja poluge za otvaranje određenih vrata. Lako je predvideti kada će otpočeti žurka sa komšijama iz pakla; možete se pripremiti, ali je teško izvući živu glavu. Sa municijom ćete često biti tesni jer su vaši nemrtvi i živi Nemci debelokošci, a o džinovskim demonima da ni ne pričam. Biće utrošeno na tone šaržera, ali vredi, radi sopstvene kože.

Svaka misija ima neku prividnu poentu, usmerenje od jednog cilja ka drugom, ali one jedino postoje da bi se povezala akcija i da ne bude sve samo sušto prosipanje vrelog olova po gladnim čudovištima. U gornjem desnom uglu imaćete kompas koji će uvek da vam pokaže smer u kojem se nalazi predstojeći nezavršen zadatak, i to u ovakvom tipu igre veoma pomaže. U dizajnu nivoa preovlađuje tama, srušene kuće i tvrđave, beskonačno duboke pećine i zemlja koja se dimi od žestine borbi. Zbog stopostotne akcije činiće vam se da su nivoi predugački, ali se sve u suštini sastoji samo od zadataka kao što su: „uzmi bombu tamo“, „raznesi to i to“ i „preživi do sledeće tačke koju ti zadamo“.

U ovakvim naslovima oružje je jako bitno, a ovde ga imate u svakakvim izdanjima. Mogućnost nošenja dva oružja je jako interesantna, naročito ako nosite dva teška automatska mitraljeza. U rukama ćete imati staru dobru kremenjaču, ali ćete se isto tako oprobati i sa snajperom, snažnim nemačkim Lugerom i bogatim arsenalom dinamita i kašikara. Razorna moć je posebna za svako oružje, tu je i deo koji vam diže adrenalin izbacivanjem komentara svaki put kada pokažete agresivnost ili brutalnu preciznost, a sve to, analogno, vuče za sobom i rast besa koji može biti veoma koristan.

Necrovision 51 Necrovision 57 Necrovision 52

Grafika odiše kvalitetom, detalji su veoma kompleksni, a efekti eksplozija i ranjavanja sigurno ostavljaju utisak na bilo kog igrača. Proizvođači su želeli da svoj naslov doslovno ostvare i da urade sve kako bi ga što autentičnije napravili, pa se u toj „viziji mrtvih“ možete stresti sa otkinutim udovima, rupama u licu i stomaku toliko velikim da kroz njih i voz može da prođe. Raznovrsnost neprijatelja će vam svakako zabaviti prste: pored zombija i dosadnih Nemaca, srešćete se i sa psima, paucima, ali i šlagom na torti u ovom naslovu – demonima. Demoni će vas stalno pratiti u raznim formama, nedodirljivi i apstraktni, ali isto tako ranjivi na metke, što je veoma neshvatljivo.

Glasovna gluma i sinhronizacija su onaj deo kojim se The Farm 51 baš i ne može pohvaliti. U filmskim, stripovskim i međuakcionim sekvencama glasovi su bez imalo emocija, neskladno sa situacijom, pa vam se sve ukupno čini kao da su glumce doveli u studio držeći im pištolj uperen u glavu, dali im papir u ruke i naterali ih da pročitaju monolog, samo da se taj deo otalja. Modeli u igri se tresu kao da svi u paklu boluju od rahitisa, ponavljaju pokrete i kada treba i kada ne treba, a svi su nezainteresovani za situaciju, kao da piju kafu uz dnevne novine, suprotno od suštine teksta koji je za njih vezan. Naš junak često voli da komentariše u toku borbe, pa ćete čuti razne mačo fraze tipa: „Remember my name“ , „Damn you all“, „Respect my skills“ ili podrugljive kao što je „Nice shot, but I’m still standing“. Muzika uvek prati situaciju, sablasnu notu zadržava kroz svaku misiju, a stišava se vrlo retko, jer joj tako nalaže atmofsera.

Pakao je mesto događaja, a vi u njemu glavni glumac. Ubačeni protiv svoje volje, pokušavate da se probijete kroz svakakve nevolje, pune zombija, čudovišta i demona. Samo vi, preciznost i puška. To je sve što vam je potrebno u jednoj od novih, brzih pucačina iz prvog lica koja dolazi pravo iz Rusije – NecroVisioN-u.

 

Naziv igre: NecroVisioN
Žanr igre: FPS
Razvojni tim: The Farm 51
Izdavač: 1C Company
Datum izlaska: 20. februar 2008.
Screenshot-ovi: NecroVisioN
Diskutujte o igri i opisu na forumu.

Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Pentium 4 2.4GHz ili AMD Athlon 64 +2800
RAM: 1 GB RAM
VGA: 256 MB Video RAM (NVIDIA GeForce 6600 ili ATI Radeon X1600)

Preporučena konfiguracija:
CPU: Intel Core 2 Duo 1.80 GHz ili AMD X2 5000+
RAM: 2 GB RAM
VGA: NVIDIA GeForce 8800 ili ATI Radeon HD 38xx serija

75/100 Solidno

+ Grafika, akcija, Bossovi
– Glasovna gluma, priča

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*