Necrovision najava


U februaru sledeće godine čeka nas Necrovision, igra koja je u neku ruku duhovni nastavak serijala Painkiller. Dok su sličnosti prisutne u priličnom broju, postoji jedna suštinska razlika zbog koje ova igra ipak odstupa od prethodnika.

Necrovision 1 Necrovision 16 Necrovision 9

Svetski rat, ponovo

Necrovision potpisuje The Farm 51. Sasvim je sigurno da vam ovo ime nije poznato, a nije ni čudo – ovo će im biti prva igra koju će izdati pomoću 1C Company.  Međutim, nipošto se ne radi o novom i neiskusnom timu, jer se među njihovim brojevima, između ostalog, nalaze ljudi koji su radili na igrama kao što su Painkiller i Medal of Honor: Allied Assault. Od navedena dva naslova za Necrovision je bitan upravo Painkiller, jer će dve igre biti slične po brojnim elementima.
Drugi Svetski rat je tematika koja je obrađena nebrojeno puta u beskrajnom nizu igara kao što su Medal of Honor, Brothers in Arms i Call of Duty. Svi oni koriste odavno prihvaćeni recept koji, pored pomenutog rata, sadrži vojnika koji ostaje sam i na kraju igre najčešće biva zaslužan za pobedu nacije za koju se bori, neograničene količine stereotipnih protivničkih vojnika, istorijski verna oružja i sve druge elemente prisutne u svakom naslovu sa ratnom tematikom. Momci iz Farm 51, međutim, ipak nisu pristali da slede utabane staze i rešili su da ovu kombinaciju osveže. Prva odluka je bila da se igra preseli iz Drugog u Prvi svetski rat. Ovakvih igara ima znatno manje i samim tim je manji rizik da njihov budući projekat bude još jedan u nizu maltene istih projekata. Nedovoljno manji, doduše. Kako osvežiti igru čija se radnja odvija tokom Prvog svetskog rata? Kako god da ste odgovorili na ovo pitanje, grešite. Vampiri? Zombiji? Magije? Verujem da vam ništa od ovoga nije palo na pamet, ali momcima iz Farm 51 jeste.

Necrovision 22 Necrovision 5 Necrovision 6

Sile Pakla

Sajmon Banker (Simon Bunker) je jedini američki vojnik u britanskom bataljonu. Tokom jedne misije ceo njegov bataljon završava licem nadole u blatu rovova i on ostaje sam sa svojim bajonetom, dok izvan sigurnosti rova vrebaju nemački vojnici. Početak igre ćete provesti trčeći kroz iste te rovove i ratom razorene frontove, što će služiti tek kao uvod u glavni deo. Sajmon će vrlo brzo saznati da se ispod ratovanja mecima i bajonetima odvija drugi, ezoteričniji rat između demona Pakla, u koji će vremenom i on sam biti uvučen. Kroz 12 misija Sajmon na za sada nepoznati način dospeva do mračnih hodnika daleko ispod površine Zemlje i sticajem okolnosti preuzima ključnu ulogu u razrešavanju večne borbe. Na početku su mu dostupna klasična naoružanja, ali će se njegov arsenal vrlo brzo proširiti kako se prilagođava novoj okolini, pa će tako moći da koristi razne vrste magija i druge oblike neprirodnog oružja. Uticaj Painkiller-a će biti očigledan i gameplay će se i ovde svoditi na eliminaciju hordi neprijatelja iz prostorije u prostoriju. Tu su i obračuni sa boss-ovima, čija će veličina još jednom daleko nadmašivati vašu, a jedna od ovih borbi će biti između Sajmona u mehanizovanom skeletu i ogromnog hibrida škorpije i robota. Jasno je zašto neki smatraju da je Necrovision duhovni nastavak Painkiller-a, a igra će koristiti isti engine, naravno, u bitno dorađenom i modernizovanom obliku. Stil, očekivano, ostaje neizmenjen i Necrovision nastavlja sa tradicijom mračnih hodnika, prostranih borbenih polja za obračune sa "glavnima" i, naravno, krvoločnih kreatura iz najgorih noćnih mora (u ovome će verovatno čak i nadmašiti prethodnika, s obzirom da se radnja odvija bezmalo u Paklu). Suštinski rečeno, može se zaključiti da će Necrovision biti prilično isti kao Painkiller, ali sa novom pričom, novim likovima i novim neprijateljima, a bitnu razliku predstavljaju natprirodne moći.

Necrovision 12 Necrovision 14 Necrovision 18

Biće interesantno ispratiti šta još može da se izvuče iz sada već vremešnog Painkiller engine-a. Sa druge strane, on važi za naslov kome je dobar deo igračke populacije posvetio dosta pažnje (možda ne uzimajući u obzir najnoviji nastavak Painkiller: Overdose), pa je logično da se serijal nastavi makar u obliku sasvim nove igre. Jednostavna i genijalno realizovana ideja bila je ključ za uspeh, a da li će i Necrovision uspeti da skrene pažnju na sebe, ostaje da vidimo. Igra je najavljena za februar sledeće godine za PC i Xbox 360.

Naziv igre: Necrovision
Žanr igre: FPS
Razvojni tim: The Farm 51
Izdavač: 1C Company
Datum izlaska: februar 2009.
Screenshot-ovi: Necrovision
Diskutujte o igri i najavi na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*