NBA Live! 07 opis


Svake godine, u oktobru, EA Sports izdaje godišnje nastavke svojih sportskih simulacija. Ni ova godina nije bila izuzetak. Ponovo su nam stigli novi NHL, NBA, FIFA, Madden, itd. Kao i svake godine EA Sports obećava velike promene i poboljšanja. Pred nama imamo NBA Live 2007, pa da vidimo kako to čudo izgleda.

NBA serijal ima zaista dugu istoriju. Neki od nas su ga igrali još davne 1997. godine na Sega MegaDrive 2 sistemu. Kako je tehnologija napredovala, tako se i igra usavršavala. Došli smo do 2007. godine i već se polako nazire posustajanje ovog serijala, jer malo toga se svake godine promeni, pa se i sa razlogom postavlja pitanje da li će ovoga puta nešto novo zaista biti uvedeno?

Počnimo od toga šta ovogodišnja verzija ima novo da ponudi. Gameplay je donekle redizajniran. Razdvojena je komanda za zakucavanje i za polaganje lopte, a ostao je prisutan taster za šut, što može ponekad da zbuni, ali se to ipak vežbom može prevazići. Takođe, promenjen je i sistem izvođenja slobodnih bacanja, koji je sada mnogo zanimljiviji. Srž igre čini Dynasty mod, u kojem vodite ekipu čak 25 godina, učestvujete u draftovima, skautujete nove nade, potpisujete nove ili raskidate stare ugovore sa igračima. Jednostavno, sve ono što jedan menadžer NBA tima treba da radi. U ovaj mod uneta je jedna promena. To je takozvani Team Chemistry. Šta je to u suštini? Svaka vaša odluka može pogoršati ili popraviti odnose u timu. Skautujete nekog igrača koji se ne bi uklopio u tim i eto vama pada Team Chemistry-a. Što je on veći, igrači su "raspoloženiji" za igru i pružaće bolje partije. Ostali modovi koje možete igrati su: sezona, obična utakmica, play-off i naravno neizbežni All Star Weekend. U ovom modu prisutna je All Star utakmica Istoka i Zapada, zatim takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki, kao i utakmica Rookie-a protiv Sophmore-a. Igrači su ažurirani i sada su timovi onakvi kakvi će biti Tokom 2006/2007 sezone.

NBA 2007 11NBA 2007 16NBA 2007 05

Pompezno najavljivana next-gen grafika će ovo godine ipak zaobići vlasnike PC računara. Grafika nije loša, naprotiv, izvrsna i tečna animacija u nekoliko navrata može vas navesti da pomislite kako gledate neki prenos prave utakmice. Refleksije i svetlosni efekti su takođe dobri. Međutim, nije to next-gen. Muzika i zvučni efekti su ostali na istom nivou kao i prošle godine, što znači veoma dobri. Komentatori korektno odrađuju svoj posao, sa dosta zanimljivih komentara i opasaka.

Čini se da NBA polako počinje da stagnira. U suštini donosi jako malo novina, a pretenduje da svake godine donosi sve manje. Bar dok EA Sports ne izmisli nove "rupe na saksijama". Ukoliko volite NBA i ako igrate svake godine nove verzije, onda će vam se i ova svideti.  Međutim, ako je ne odigrate nećete nešto preterano propustiti.

Naziv Igre:
NBA Live! 07
Žanr:
Sportska simulacija
Razvojni Tim:
EA Canada
Izdavač:
EA Sports
Datum izlaska:
Oktobar 2006
Veličina:
1 DVD
Ostatak screenshotova:
NBA 2007

Ocene:
Grafika: 86
Zvuk: 84
Igrivost: 81
Ukupna ocena:
81/100
Vrlo dobro

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*