Najava za World Cyber Games 2008. Srbija


World Cyber Games 2008. World Cyber Games 2008. Srbija će se održati 6. i 7. septembra u hali 2 Beogradskog sajma.

Bojana Bojanić, PR manifestacije World Cyber Games 2008, najavivši potpuno novi koncept za ovu godinu pod nazivom WCG Adria, koji će za početak objediniti Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru. Cilj ovog koncepta jeste da se od sledeće godine uvede WCG Adria Liga, koja će okupljati najbolje igrače ovih zemalja na turniru izmedju evropskog prvenstva, marta meseca i svetskog prvenstva koji se organizuje u poslednjem kvartalu godine, promovišući elektronski sport u čitavom regionu.

Kako su prvi koraci ka ovom cilju učinjeni uvodjenjem zajedničkog web sajta www.wcg-adria.com i sklapanjem zajedničkog zvaničnog WCG računara ostaje samo da se dobije odobrenje osnivača World Cyber Games takmičenja, kompanija Samsung i ICM.

Gospodin Ivan Petrović, pomoćnik direktora predstavništva kompanije Samsung, izrazio je svoje pozitvno mišljenje po pitanju širenja Cyber kulture na ovaj način i načelno podržao predlog na samoj press konferenciji.

Predstavnici kompanija koje su se ove godine po prvi put uključila u projekat, Cooler Master, Tanja Marković i kompanije Kingston, gospodin Dejan Škuletić istakli su svoje zadovoljstvo, obzirom na veliki broj prijavljenih ekipa tokom predkvalifikacionaog perioda i pozvali što veći broj kako igrača, tako i posetilaca da posete Halu 2 beogradskog sajma, tokom vikenda i lepo se zabave uz bogate nagradne igre i zabavan sadržaj.  

Ivica Stanković, PR menadžer za jugoistočnu Evropu kompanije AMD, nakon petogodišnjeg iskustva po pitanju učešća na lokalnom WCG takmičenju, govorio je o značaju gaming-a i o veličini gaming industrije u svetu, ali i kod nas i istakao da kompanija AMD podržava i da će nastojti da podržava igrače širom sveta kroz ovakve skupove.  

O svom iskustvu i učeštvovanju na svetskim finalnim takmičenjima i o tome kako izgleda biti deo jedne Olimpijade video igara, nešto više prisutnima su rekli Stefan Golubović, član prošlogodišnje WCG reprezentacije Srbije i Lidija Abović, menadžer KGB tima.
Kako je učešće mladjim igračima na oficijalnom takmičenju ograničeno ove godine u saradnji sa kompanijom Soko Štark i Happy televizijom biće organizovan „Prima-Happy turnir“ u video igri Bubble Trouble. Detalje o mestu i konceptu ovog takmičenja za decu od 6 do 12 godina, sa prisutnima je podelila Marina Savić, PR kompanije Soko Štark.
Nataša Petrović,  profesor Fakulteta organizacionih nauka govorila je o performansu koji će specijalno za ovu priliku izvesti studenti ovog fakulteta i učenici osnovne škole France Prešern na temu E-otpad i pozvala sve prisutne i sve gradjane Beograda, koji imaju kod kuće nešto od elektronskog ili električnog otpada da donesu tokom predstojećeg vikenda na njihov paviljon odakle će se nakog završene manifestacije, on proslediti fabrici za reciklažu.

Vrativši se na kraju gaming temama, najavljena je objava rezultata žreba za raspored grupa i mečeva Counter Strike turnira, obzirom da je ovo jedina ekipna, a samim tim i najmnogobrojnija igra WCG Adria takmičenja. Detaljni pregled grupa i raspored dostupni su na lokalnom sajtu, već tokom današnjeg popodneva i mogu se videti na www.wcg-adria.com/serbia/grupe/cs.html .

U okviru ovogodišnje manifestacije World Cyber Games Srbija, koja će se održati prvog vikenda septembra meseca, osim oficijelnog nacionalnog takmičenja za ulazak u reprezentaciju, koja će se ispred zastave naše zemlje boriti na svetskom finalu u nemačkom gradu Kelnu, najvaljeni su mnogobrojni raznovrsni zabavni sadržaji.

Obzirom da je učešće u samom WCG takmičenju ograničeno za „mlađe igrače“, organizator je u saradnji sa kompanijom Soko Štark i Happy televizijom, organizovao Prima-Happy turnir za najmlađe u popularnoj video igri Bouble-Trouble. Kako je igra namenjena i dečacima i devojčicama, turnir je namenjen svima od 6 do 11 godina. Iz tog razloga, pozivaju se sve mame i tate da svoje mališane dovedu u Halu 2 beogradskog sajma, kako bi se svi zajedno dobro zabavili uz ukusne grickalice i zanimljive nagrade.

Za sve ljubitelje „najvažnije sporedne stvari na svetu“, interesantna je informacija da će moći da se oprobaju u šutiranju na gol kako bi proverili svoju preciznost, a ukoliko im to i ne podje za rukom mogu se relaksirati i opustiti uz partiju stonog fudbala.
Najhrabriji klinci će imati prilike, drugog dana manifestacije, 7.septembra oko 13h da izazovu, poznatog fubalera Sašu Ćurčića u FIFA 08 video igri.

Onima koji vode računa o svojoj fizičkoj kondiciji, svakako će biti zanimljiv WCG fitnes kutak, gde će vas instruktorke testirati na Nitendo Wii Fit konzoli procenjujući koliko je zapravo vaše telo staro.

Ako ste pak u dobroj kondiciji i vidite sebe kao pilota, pružiće vam se prilika da se oprobate u simulaciji letenja.

Svi gejmeri koji se nisu plasirali u samo finale, moći će da prate zvanično takmičenje i navijaju za svoje prijatelje, ali i da se prijave za DOTA turnir koji će se u održati u saradnji sa kompanijom Comtrade.

Da se nismo zadržali samo na zabavnom sadržaju, govori i sama najava interesantog performansa Fakulteta Organizacionih Nauka na temu Elektronski Otpad. Studenti i profesori fakulteta će u saradnji sa jednom osnovnom školom pokušati da svim posetiocima World Cyber Games-a ukažu na probleme koje nosi savremeno doba i ne pažljivo baratanje novim tehnologijama, kroz dinamičnu, kreativnu radionicu. Ono što ćete ovde videti je nešto novo, nešto hrabro, nešto što prkosi surovoj neekološkoj današnjici.

Ovom prilikom mi vas u saradnji sa Fakultetom Organizacionih Nauka i organizacijom Eko Fon pozivamo da donesete svoj Elektronski otpad i izložite ga u označenom prostoru, odakle će se kompletna neupotrebljiva starudija prebaciti u Fabriku za reciklažu.
U duhu čitave manifestacije, na ovom paviljonu biće održano vrlo zanimljivo takmičenje za zainteresovane posetioce brzih prstiju i dobre memorije. Naime, u pitanju je takmičenje u sklapanju stare rasklopljene tastature.

Činjenica da je ulaz slobodan za sve posetioce, doprinosi svakako popularizaciji kako novih tehnologija i cyber kulture, ali i razvoju elektronskog sporta.

Garantovano dobra zabava!

Sajt PCIgre.com će ispratiti  World Cyber Games 2008. Srbija. Podsećamo vas da se možete uključiti i u diskusiju na našem forumu

 

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*