Mikro – januar 2009.


Mikro - januar 2009.Januarsko izdanje časopisa Mikro donosi puno zanimljivosti.

Tema broja je Windows 7. Na prvi pogled, Microsoftova velika popravka Viste. Budući da Windows Vista prima udarce sa svih strana, u Microsoftu žurno pripremaju zamenu. Naše ispitivanje prve probne verzije ukazuje da je naredni Microsoftov operativni sistem na dobrom putu.

U ovom broju i veliki tekst o godišnjoj nagradi koju dodeljuje časopis Mikro za vrhunske proizvode i ostvarenja u informatici, računarstvu i telekomunikacijama, IT Globusu 2008.  Ovogodišnja, šesta po redu, svečanost uručenja nagrada održana je 2. decembra 2008, u Kristalnoj dvorani beogradskog hotela Hyatt.

Test ultra prenosivih računara sa domaćeg tržišta zauzima centralno mesto u prikazu hardvera za ovaj broj. Prva rečenica sa testa kreće ovako, SVE JE POČELO 2007. GODINE KADA JE ASUS, PLASIRAO NA TRŽIŠTE LINIJU UREĐAJA EEEPC I ZATEKAO KONKURENCIJU POTPUNO NESPREMNU. Šta je bilo posle, čitajte u Mikru.

Januarski Mikro donosi vrlo zanimljiv tekst iz oblasti multimedije. Ako ste 1978. godine gledali prvi nastavak filmske sage RATOVI ZVEZDA verovatno ste bili zaslepljeni novom tehnologijom koju su protagonisti filma koristili. Trideset godina kasnije, mnoge tadašnje ideje, viđene po prvi put na filmskom platnu, od video konferencija i mobilnih komunikacija do robotike i bionike, predstavljaju naše svakodnevnice. Tekst je odličan, uživajte.

U NOVOSTIMA i NOVIM PROIZVODIMA mnoštvo zanimljivh i potrebnih proizvoda ali i puno novog i poboljšanog  softvera. Od novosti skrećem vam pažnju da se u januaru navršava 25 godina otkako je Apple predstavio računarskog miša i grafičko radno okruženje zasnovano na prozorima. Takođe od novih proizvoda izdvojiću samo novi MacBook Pro koji je kompanija Apple potpuno redizajnirala u skladu sa svojiom jediničnom arhitekturom.

Januarski MALI SAVETI donose osam ispravki za Vistine mogućnosti, podešavanje jednostavne i bezbedne e-pošte za decu kao i tehnike bezbednog Web programiranja.

Vodič kroz Web i ovog meseca daje prikaz velikog broja interesantnih domaćih i stranih lokacija, IT razglednica donosi slike i priče od kojih će vam satati dah, Lični stav i ovog meseca iznosi Robert Stromajer. Tu su i sve ostale rubrike na koje ste navikli i  koje su i u ovom broju donele puno zanimljivosti, ali o njima ćete morati da pročitate u novom MIkru.

Na kraju Mikro DVD vam i ovog meseca donosi puno šerver i friver verzija raznoraznih programa, igrica, standardnih programa kao i dopune za antivirus pakete i poboljšanja za Windows okruženja.

Čitajte Mikro, uživajte u novogodišnjim i Božićnim praznicima i spremite se za novu 2009. godinu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*