Microsoft najbolji poslodavac u regionu


MicrosoftIako mnogim posetiocima to trenutno deluje daleko, pre ili kasnije ćete se zapitati kako do dobrog posla, i koji su to dobri poslodavci?

Nezavisna istraživačka kuća Hewitt Associates je sprovela istraživanje koji su zapravo najbolji poslaodavci na području istočne Evrope, za potrebe The Wall Street Journal Europe. Da se radi o ozbiljnom istraživanju, govori i podatak da je anketirano 90 000 zaposlenih u preko 500 kompanija iz 10 zemalja. Za najboljeg poslodavca proglašen je Microsoft. Za detaljnije informacije, zašto baš MS, pročitajte kompletno saopštenje u nastavku.

Zato ruke u šake (ili beše knjige u šake…) možda Microsoft (Games?) čeka upravo na vas.

Microsoft najbolji poslodavac u regionu centralne i istočne Evrope
 
Beograd, 12. jun 2007. – Na osnovu istraživanja koje je sprovela nezavisna istraživačka kuća Hewitt Associates, Microsoft je najbolji poslodavac u regionu centralne i istočne Evrope. Ovo istraživanje je rađeno za The Wall Street Journal Europe, a anketirano je ukupno 90.000 zaposlenih u preko 500 kompanija iz 10 zemalja regiona. Na krajnji rezultat istraživanja sa čak dve trećine poena utiču mišljenja anketiranih zaposlenih, dok na preostalu trećinu utiče analiza poslovnih strategija kompanija i njihovog odnosa ka zaposlenima, što ga čini najpreciznijom studijom odnosa ka zaposlenima u regionu centralne i istočne Evrope.
 
„Presudne osobine koje su doprinele ubedljivom prvom mestu koje je Microsoft osvojio u konkurenciji kompanija svih veličina su inovativna kompanijska kultura, odlični uslovi rada i brojne pogodnosti, kao i šansa za lični razvoj koja je data svim zaposlenima kako bi ostvarili svoj pun potencijal. U prednosti spadaju i otvorena radna klima, uz mnoštvo razumevanja, kao i pristupačnost upravljačkog kadra za sve zaposlene, što nije čest slučaj u ovako velikim, globalnim kompanijama kao što je Microsoft“, kaže Rita Veres, menadžer istraživanja kompanije Hewitt Associates.
 
Zauzvrat, zaposleni u Microsoftu u potpunosti prate slogan kompanije „Your potential, our passion“ (Vaš potencijal je naša strast) i svakodnevno daju svoj maksimum. „Ova kompanija od mene prosto traži da budem najbolji, ali i daje dosta zauzvrat. Ovde znam da svakog dana moram biti bolji nego prethodnog“, reči su jednog od učesnika istraživanja, zaposlenog u Microsoftu.
„Zaposleni u preko 70 procenata kompanija uključenih u istraživanje kaže da osećaju kako menadžment upravo njih tretira kao najvažniji resurs kompanije“, ističe Rita Veres, i dodaje: „U ovakvim kompanijama, gde se rad zaposlenih ceni i vrednuje, oni ostvaruju i za 25 procenata bolje rezultate u radu, i spremniji su da podrže svoje menadžere.“
O angažovanju i odgovornosti upravljačkog kadra dovoljno govori podatak iz istraživanja da prosečni menadžer u regionu provodi u proseku 55,11 sati nedeljno na poslu, što je preko 11 sati dnevno.
 
Detalji o istraživanju Best Employers Europe koje je sprovela kompanija Hewitt Associates mogu se pronaći na Web lokaciji www.bestemployerseurope.com
 
Detalji o mogućnostima zaposlenja u Microsoftu, kao i o slobodnim radnim mestima, mogu se pronaći na lokaciji www.microsoft.com/careers. Na spisku zemalja se nalazi i Srbija, sa uvek ažurnim otvorenim pozicijama.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*