Mass Effect 2 najava


Odmah po pojavljivanju, originalni Mass Effect je stekao status akcionog RPG-a koji je vredan poštovanja, pre svega zbog odličnih dijaloga i naracije kao i zbog sjajne mešavine akcije i klasičnog RPG-a. Koristeći popularni KotOR kao uzor, BioWare tim je uspeo napraviti pravu malu igračku senzaciju. Godinu dana nakon toga, BioWare tim nastavlja sa razvijanjem nastavka za popularnu igru.

Mass Effect 2 - 1 Mass Effect 2 - 10 Mass Effect 2 - 13

Nastavak nam donosi dosta mračniju i napetiju priču od prethodnika. Sarenova zla armija Geth vojnika je poražena, a ljudska rasa koja se i dalje bori za mesto na galaktičkoj sceni sada se mora suočiti sa još većom opasnošću. Po brojnim špekulacijama i neslužbenim pričama došli smo do zaključka da će drugi deo Mass Effect trilogije igrače poslati u najmračnije predele svemira, gde će raditi na zadatku otkrivanja misterije koja stoji iza nestanja ljudske rase sa mnogih planeta.

BioWareov izvršni producent, Casey Hudson prokomentarisao je neke prikazane delove igre koji su se mogli videti na E3 sajmu. Kao što je očekivano, najviše polemike vodilo se oko Shepardove potencijalne smrti, a Hudson je izjavio da je Shepardova pogibija moguća u jednom od nekoliko postojećih krajeva igre. Pored ovoga, naglasio je da će igračeve odluke značajno uticati na celokupan tim kroz čitavu igru. Jedna od mogućnosti raspleta je potpuni debakl u kojem Shepard i njegov tim neće biti likvidirani, dok neke odluke mogu dovesti do eliminisanja igračevog tima, kao i brojnih drugih kombinacija koje razvojni tim planira implementirati u poslednju misiju. U svakom slučaju, eliminisanje Shepard-a bi značilo kraj njegove ere, te apsolutno isključivanje njegovog učestvovanja u Mass Effect 3.

Mass Effect 2 - 14 Mass Effect 2 - 15 Mass Effect 2 - 3

Najavljen je bogatiji i poboljšani borbeni sistem, zajedno sa dodatnim efektima kao što su zanimljive reakcije protivnika pri primanju udaraca ili kada više nisu sposobni za nastavak borbe. Takođe, pored poboljšanja borbenog sistema i protivnički AI je pretpreo velike promene, tako da se sada znatno bolje snalazi u prostoru i koristi logičnije strategije za napad i odbranu. Novi protivnici su dobili svoje mesto u igri tako da će se igrači sada suočavati i sa opasnim vanzemaljcima koji su opremljeni modernim oklopima, te kontrolišu novu vrstu protivnika koji podsećaju na pse. Arsenal oružja je bogatiji nego u prethodniku i sada sadrži novo, teško naoružanje koje će biti korišćeno u borbama sa brojčano nadmoćnijim protivnicima.

Likovi u novom Mass Effect-u izgledaju bolje i uverljivije, tako da sada Komadant Shepard ima preko 200 animacija za oklop, dok je u prvencu imao samo 20. Igru sada karakteriše i open-world karika, koja će omogućiti istraživanje velike teritorije i brojne aktivnosti u kojima će igrači imati priliku da se okušaju. Za grafiku je zadužen poboljšani Unreal Engine 3 koji će obezbediti vrhunski prikaz svih grafičkih elemenata u igri. Kamera u igri je bolje pozicionirana, tako da se prilikom svake konverzacije pomera i time proizvodi toliko željeni filmski efekat.

U jednom od intervjua u vezi igre, Casey Hudson i Greg Zeschuk su naglasili da preporučuju igračima da sačuvaju pozicije koje su imali u prvoj igri, jer će time u nastavku zadržati svog lika i sa njim zakoračiti u nove avanture, dok će igrači koji nisu igrali prvi deo kreirati novog protagonistu, te će im celokupna priča biti ispričana u kraćim tezama.

Mass Effect 2 - 4 Mass Effect 2 - 5 Mass Effect 2 - 8

BioWare, tim koji je radio i na prvom delu igre, zadužen je i za nastavak, ali su se i programeri iz EA Games-a pridružili projektu, jer ga žele što kvalitetnije uraditi i isporučiti ga na tržište. John Riccitiello, CEO EA Games-a je dao zvaničnu potvrdu da će Mass Effect 2 izaći za PC i X-Box 360 u periodu između januara i marta 2010 godine. Da li će novi Mass Effect nadmašiti prethodnika, biti dostojan uzora i postati jedan od najboljh SF akcionih RPG-a ostaje nam da vidimo i prosudimo kada se igra pojavi na tržištu, očekivanja su svakako visoka.

Naziv igre: Mass Effect 2
Žanr igre: Akcioni RPG 
Razvojni tim: BioWare
Izdavač: Electronic Arts
Datum izlaska: Proleće 2010.
Screenshot-ovi: Mass Effect 2
Diskutujte o igri i najavi na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*