Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim najava


Nova igra, novi autor

Majesty, koji je izašao 2000. godine, potpisao je sada već nepostojeći Cyberlore. Dve godine kasnije usledio je dodatak, a nakon toga i prve glasine o nastavku. Nažalost, kompanija je u međuvremenu izgubila izdavača i otpustila veći deo zaposlenih i preorijentisala se na razvoj društveno korisnih igara. Licenca za Majesty je tako izgubila vlasnika do 2007. godine, kada je Paradox Interactive otkupio prava za igru i za razvojni studio izabrao ruski 1C: Ino-Co, sestrinsku firmu 1C Company.

Majesty 2 1 Majesty 2 14 Majesty 2 7

Smestiti Majesty striktno u jedan žanr nikad nije bila namera autora. Zvanično se igra kategoriše kao RTS, ali iz nje nedostaje jedna ključna stvar – mogućnost da (direktno) kontrolišete vaše jedinice. Samostalnost vojnika je, zapravo, okosnica igre. Na početku vam je na raspolaganju dvorac i nekoliko osnovnih zgrada. Umesto jedinica možete unajmljivati heroje u odgovarajućim zgradama, koji po stupanju u vašu službu kreću u pohod na obližnje neprijatelje ne bi li stekli šaku ili dve zlatnika. Stečeno bogatstvo troše u vašem gradu, a deo dobitka se sliva u vaše kovčege, što predstavlja glavni izvor finansijskih sredstava. Heroji su potpuno autonomni – sami istražuju okolinu i napadaju neprijatelje, koriste magije ili napitke za regenerisanje života, i povlače se kada situacija to dozvoljava. Jedini oblik kontrole koji imate nad njima jeste postavljanje 'bounty' zastavica, bilo na neprijatelje ili na neistraženi deo mape. Što je veći nivo heroja, to će im trebati veća nagrada da im se skrene pažnja.

Nastavak ili rimejk

Majesty 2, iako ga razvija druga ekipa, zadržaće sve osnovne elemente. Pitanje koje se često javlja među fanovima, međutim, jeste da li je opravdano reći da se radi o nastavku, s obzirom da je radnja u prvom delu bila praktično nepostojeća? Kako napraviti nastavak za takvu igru a da se na kraju ne ispostavi da se radi o rimejku? Odgovor je jednostavan – nikako. Paradox Interactive je svestan ove problematike, i Majesty 2 naziva ujedno i nastavkom i rimejkom, a imaju i više nego dobre razloge da ga poguraju u bilo kojem od ta dva pravca. Osnova igra ostaće neizmenjena – i dalje ćete unajmljivati heroje, graditi im prodavnice, biblioteke i kovača gde mogu da kupuju opremu i, naravno, davati im smernice putem bounty sistema. Karakteristična atmosfera prožeta humorom i duhovitim rečenicama vaših jedinica je zaštitni deo igre, i kao takva će svakako ponoviti svoju ulogu. Na sudbinu heroja se i dalje može uticati nizom magija, za čije korišćenje je potrebno izdvojiti količinu shodnu njihovim jačinama. Sa druge strane, AI koji je ključan element igre ovakve prirode uživaće posebnu pažnju tokom izrade i može se očekivati da će heroji primenjivati mnogo veći stepen taktike tokom borbi. Njihove šanse za preživljavanje mogu se poboljšati uz pomoć mogućnosti organizovanja družina. Takođe, umesto 2D grafike Majesty 2 biće u punom 3D svetu sa grafikom koja će sigurno držati korak sa vremenom.

Majesty 2 6 Majesty 2 10 Majesty 2 9

Uskoro

Što se datuma izlaska tiče, za sada se ne zna konkretno. Majesty 2 ćemo, po informacijama autora, zaigrati tokom prvog kvartala tekuće godine. Nadajmo se skorašnjem javnom objavljenju tačnog datuma izlaska, a do tada se podsetite ili, ako niste imali prilike da igrate prvi deo, uvežbajte veštinu upravljanja kraljevstvom i herojima koji ga brane. S obzirom da bitnijih izmena neće biti, iskustvo stečeno u prvom delu u potpunosti ćete moći da primenite i u nastavku.

 

Naziv igre: Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim
Žanr igre: Simulacija
Razvojni tim: 1C:Ino-Co
Izdavač: Paradox Interactive
Datum izlaska: Početkom 2009.
Screenshot-ovi: Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*