LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King najava


LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King

Teško je odgonetnuti koji je recept za odličnu strategiju, a u svakom trenutku znamo da Lord of the Rings strateški serijal ima sve što je potrebno za takvu titulu. Bazirana na filmskom ostvarenju Peter Jacksona, po knjigama J.R.R. Tolkiena, igra povezuje rase, jedinice, moći i heroje koji se ni u filmu ne prikazuju. Da li ovakva igra, u kojoj je i Tom Bombadil našao svoje mesto, ima šta za dodati?

EA kaže da ima. Za materijal se okreću bitkama koje su opisane samo u knjizi, u vremenskom periodu od 3000 godina između bitke u kojoj je Sauron izgubio prst, Prsten, potom i formu i samu bitku od Isildura, pa sve do dolaska Gandalfa u Okrug na Bilbov rođendan. To je, dakle, vreme u kome mladi Isildur biva ubijen od strane Orkova i bačen u vodu zajedno sa Prstenom, doba u kojem se Prstenovim moćima stvaraju Nazguli, doba u kome Witch-King preuzima komandu nad Zlom stranom i osnuje Angmar. O radnji ovog dela zato treba razmišljati kao o "Usponu Zla".

Angmar je u ovoj ekspanziji nova rasa. Witch-King je pokorio veliki deo zemlje susednog Arnora, gde trenutno žive preci Aragorna, i prispojio ga svojoj zemlji. Inspiraciju za arhitekturu Angmara dizajneri su našli u Minas-Morgulu, ali i u oklopu Witch-Kinga i, iako Angmara nema na filmu, svaki detalj iz filma će biti uklopljen u priču i ambijent. Tehnički, Angmarovci su zli pandan Dwarvesima, moćni, ali spori, imaće mogućnost gradnje zidina. Mašine za opsadu će dobiti veći značaj, jer heroji i ostale jedinice neće moći da napadaju zidine. Fanovi su želeli da vide veću upotrebu i prilagodljivost trolova pa će sada   trolovi vući katapulte i služiti mu kao protivteg, bande trolova koristiće se kao konjica, a drugi najznačajniji heroj je trol Rogosh.

Nalik na Gimlija i Rogosh može da se baci među neprijateljske jedinice. Ne treba smetnuti s uma da je prvi heroj po važnosti, Witch-King, sada samo mladi vojskovođa željan uspeha, zato zaboravite na koristi od FellBeasta, koji dolazi par vekova posle, a pozdravite vranca na kojem ćete projahati kroz misije. Witch-King će kasnije ipak biti najmoćniji heroj Mordora…pa, barem dok ga Eowyn nije pretvorila u komad zgužvanog gvožđa.

Jedinica koja će svakako promeniti dosadašnje taktike je Thrall Master. On dolazi na bojno polje sam, ali ima fantastičnu moć da prizove bilo koji od 4 tipa jedinica. Daje vam mogućnost da ga držite iza borbenih redova, zatim osmotrite kakva vojska čini protivničke redove i, prilagođeno tome, napravite protiv-sistem. Ako vam Gondor Knights prete da pogaze redove, prizovite Rhudaur Spearmene i skinite ih sa konja, ili ako vam, recimo, u susret dolaze Mirkwood Archeri, prizovite Wolf Ridere i lepo ih utabajte u zemlju.

LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King LOTR Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King

Tu su još i Sorcereri kao moćna jedinica podrške. Imaju slabu energiju, ali su zato okruženi Acolyte-ima koji su im i telohranitelji ali i mana. Sorcerer ima dve moći nižeg reda – Black Ice (koja usporava neprijatelja) i  Fell Strength (osnažuje Vaše jedinice), ali i tri višeg – Soul Freeze (stavlja jedinice u stanje hibernacije), Well of Souls (pretvara jedinice u Wightove) i Corpse Rain (gde eksplodirajući leševi padaju sa neba) čija izvođenja zahtevaju duše određenog broja acolyte-a.

Najjači Prstenovi moći su Avalanche, koja će uništiti veliki deo neprijateljskih građevina i Shadow of the Wolf, koja će stvoriti duh džinovskog vukodlaka, koji dalje priziva čopore vukova i ždere obližnje jedinice ne bi li dopunio svoju energiju. On je, zapravo, malo okretniji pandan Balrogu.

Kampanja će se sastojati od 10 misija, a multiplayer mod će biti bogatiji za 12 novih mapa. Mod The War of the Ring i opcija Create-A-Hero će biti unapređeni. AI će biti dodatno programiran ne bi li sam primenjivao jedinstvene taktike i uopšte bio konkurentniji u Skirmish modu. Svaka rasa će dobiti još koju dodatnu jedinicu, a drugi nedostaci u igri, poput manjka konjice Mordoru će takođe biti rešeni.

Svi ljubitelji LOTR serijala svakako željno čekaju ovu ekspanziju. EA će, nadamo se, do tančina razviti i usavršiti ovaj deo pre nego ga bude lansirao u javnost polovinom Novembra ove godine.

Naziv Igre:
Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2: The Rise of Witch-King
Žanr Igre:
RTS
Izdavač:
Electronic Arts
Datum Izlaska
14.11.2006.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*