Lost Planet: Extreme Condition najava


Capcom je pre nekoliko meseci izbacio igru po imenu Lost Planet: Extreme Condition za Xbox360. Na krilima uspeha odlučili su da je portuju na PC. Izbačen je demo i to u DirectX 9 i DirectX 10 verziji. Što se tiče radnje igre, the story goes something like this: Ljudi su napustili Zemlju (treći kamen od Sunca) u pokušaju kolonizacije drugih svetova. Pored mnoštva planeta, future people su se odlučili na kolonizaciju planete nazvane E.D.N. III, koja je obavijena večitim snegom, ledom i mrazevima. Kolonizacija je išla svojim tokom i delimično je uspela, sve dok se nisu pojavili domoroci – neprijateljski nastrojeni insektoliki vanzemaljci nazvani Akrid. Ubrzo je otkriveno da Akridi, unutar svojih tela, proizvode termalnu energiju, koju je moguće sakupljati i koristiti kao izvor energije i toplote.

 

Igrač preuzima ulogu Wayne-a, snežnog pirata, koji je pronađen zakopan ispod snega. Wayne se, naravno, ne seća ničega, osim smrti svoga oca od ruke (ili noge) Akrida, zvanog Green Eye. Ovo je povod Wayne-u da krene na quest uništavanja Akrida i osvete svoga oca.

Demo nudi dve misije. U prvoj misiji je cilj uništiti glavnog bossa, prethodno probivši se kroz armiju Akrida, dok u drugoj snežne pirate – ljude koji žele da termalnu energiju zadrže za sebe. Same mape su linearne i veći deo njih se sastoji od otvorenih prostora prekrivenih snegom, iz kojeg, kada se najmanje nadate, izleti neka džinovska buba željna vaše krvi. U podzemnim garažama i pećinama nalaze se gnezda Akrida, koja po običaju vrve od ovih insekata.

Ponuđeni arsenal oružja je sasvim dovoljan da odgovori zahtevima za olovom mnogobrojnih vanzemaljaca. Municije ima na svakom koraku i neće vam nedostajati. Pored ručnog oružja, igrač može preuzeti kontrolu nad Vital Suitom, mechom koji je opremljen "ozbiljnim oružjem". Svaki uništeni Akrid ostavlja za sobom termalnu energiju, koju Wayne može da skladišti u svom odelu. Kada se rezerve termalne energije potroše, Waynova životna energija opada i, ukoliko je ne dopunite termalnom energijom, Wayne će umreti. Termalna energija se, takodje, može dopuniti i na informacionim stanicama na koje povremeno nailazite.

Vizuelno, Lost Planet oduzima dah. Tačno je da se u demo-u ne može videti mnogo toga, osim snega, ali ono što se može videti izgleda besprekorno. Sneg koji neprestano pada, radi to na najprirodniji način ikada viđen u jednoj video igri. Efekti eksplozija su vrlo detaljni, a svetlosni efekti predivni. Kada se sve zahukta, kada bombe i meci lete na sve strane, dolazi do određenog pada performansi i ovo ozbiljno može poremetiti tečnost gameplaya. Nadamo se da je ovo posledica nedovršenosti i da će Capcom dodatno optimizovati igru.

Lost Planet od igrača ne zahteva da razmišlja, već da se opusti i zabavlja. Obezbedivši igračima dovoljnu količinu oružja, municije i neprijatelja, zabava je neminovna. Ukoliko Capcom nešto ne uprska, PC igrači će krajem juna dobiti izuzetnu pucačinu i dozu adrenalina za vrelo leto.

 

Naziv Igre:
Lost Planet: Extreme Condition
Razvojni Tim:
Capcom
Izdavač:
Capcom
Žanr:
TPA Akcija
Datum Izlaska
Jun 26, 2007
Ostatak screenshotova:
Lost Planet: Extreme Condition

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*