LEGO STAR WARS II: The Original Trilogy opis


Lego Star Wars II The Original Trilogy 34 Lego Star Wars II The Original Trilogy 19 Lego Star Wars II The Original Trilogy 25

Najveći proizvođač dečijih igračaka na svetu, danski LEGO, je već duže vreme prisutan u igračkoj industriji i sa svojim naslovima je zabavljao mališane širom sveta. Generalno gledano, većina gamera je izbegavala ove igre, jer naslovi, koji su imali tematiku LEGO kockica, nisu imali neku priču, grafiku i uglavnom su bili veoma kratki. No treba imati u vidu da su pravljeni za najmlađe pripadnike gaming zajednice. Međutim, pre godinu dana se pojavio naslov koji smo i mi “iskusniji gameri” mogli da odigramo sa uživanjem. To je bio LEGO STAR WARS. Igra koja je, zahvaljujući mogućnosti da se igra više igrača na jednom računaru, donela pravo osveženje i time pružila sate zabave, kako deci tako i starijim igračima. Danas je pred nama nastavak te odlične igre, LEGO STAR WARS II: The Original Trilogy.

Igra se nastavlja tamo gde se prošla završila. Znači, na red su došle epizode IV, V i VI, gde ćete biti u ulozi Luke-a Skywalker-a, Princeze Lejle, R2D2… Moći ćete da igrate sa bukvalno svim likovima koji se sreću u filmovima. Samo što ćete, za neke likove, morati malo više potruditi da bi ih otključali. Priča je opisana u komičnom stilu, kao i u predhodnoj igri, gde će vas u mnogim sekvencama “kockice” nasmejati do suza (recimo, situacija kada Luk prvi put dobija lightsaber u ruke).

Samo izvođenje igre je identično kao u prošlom delu. U početku se nalazite u kafani, na peskovitoj planeti i odatle ćete, u skladu sa progresom u igri, otključavati nove zone i nivoe. Tu se nalazi i mesto gde ćete moći da otključavate i kupujete nove likove, vozila, šifre i ostale stvarčice, koje ćete nalaziti tokim igre. Takođe, tu je i mesto gde ćete moći da kreirate svog SW čovečuljka. Svaki nivo ima dva režima: story (koji prati priču) i free play (kojime možete da istražujete svaki nivo sa likovima koje ste otključali tokom igre). Naravno, da bi igrali ovaj drugi režim, morate prvo željeni nivo preći u story režimu. Tu su i specijalni nivoi, koje dobijate ako pređete sve nivoe u određenoj zoni. Ubedljivo najveći adut ove igre je mogućnost da sa još jednim igračem uživate u odličnoj zabavi, koja će verovatno potrajati dugo u noć. Misije su raznovrsne, i imaćete priliku da učestvujete u svim važnijim događajima koji su se dešavali u ova tri (legendarna) filma. Spasiti princezu Lejlu, uništiti Zvezdu Smrti, boriti se protiv emperora i, što je najvažnije, svo vreme odlično zabavljati! U igri su takođe zastupljene sve letelice, koje se pojavljuju u filmovima, tako da ćete imati priliku, da na pojedinim nivoima, provozate X-wing, TIE fighter, Snowspeeder i još mnoge druge letelice koje možete otključati tokom igre.

Sam gameplay je odrađen relativno grubo i javiće vam se želja da igru igrate preko nekog joypada. “Kockice” umeju neki put zaista da iznerviraju kretanjem kretanjem (pogotovo kada prelazite pojedine uzane delove terase ili skačete sa kamena na kamen), tako da malo čvršći živci ne bi bili na odmet, pogotovo ako igrate sa još nekim ko vam redovno blokira prolaz. Ono što će zaista zadavati probleme je kamera i bi bilo dobro kada bi igrač imao mogućnost da je bilo kako rotira (pogotovo ako igrate sa još nekim, jer je tada vidljivost gotovo nikakva). No, kako god, ovo su standardni problemi kod igara ovog tipa. LEGO Star Wars II nije teška igra (mada joj to nije ni namena), tako da se nećete puno mučiti, jer zagonetke, koje budete sretali, će se svoditi na jednostavnu upotrebu “sile” ili stajanje na određene dugmiće, koji će se nalaziti na podu. Takođe, treba napomenuti da je igra relativno kratka, ali da bi otključali sve likove i tajne nivoe, moraćete da je pređete više puta (što smatram da neće biti problem i da ćete to uraditi sa uživanjem).

Grafika je lepša nego u prošlom delu i čitav LEGO svet deluje nekako življe i lepše (živeo AntiAliasing). Bez obzira što je sve kockasto, zaista je lepo i prijatno za oko. Ono što je najvažnije je to da igra neće “seckati” i da ćete moći da uživate u njenom punom sjaju, a da pritom nemate neku zverinu od računara. Što se tiče zvuka, muzička podloga je u (očekivanom) SW fazonu. Dobre stare Star Wars melodije su malo osvežene i sasvim su lepo uklopljene u igru, tako da vam ni u jednom trenu tokom igranja muzika neće biti monotona. Zvučni/vizuelni efekti su takođe dobro odrađeni i sveukupno igra zaista ostavlja prijatan utisak na igrača.

Sve u svemu, LEGO Star Wars II je odličan naslov, u kojem će vam simpatične LEGO kockice odlično dočarati čitavu SW atmosferu. Takođe, naslov koji će vam odlično doći kao relaksacija nakon napornog dana ili nakon igranja Dreamfall-a. Stoga, moja je najiskrenija preporuka da nabavite ovaj naslov, da se opustite i prepustite magičnom LEGO svetu!

Naziv Igre:
LEGO STAR WARS II: The Orginal Trilogy
Žanr:
Platforma
Razvojni Tim:
Traveller’s Tales
Izdavač:
Lucas Arts
Datum izlaska:
Septembar 2006
Veličina:
1 CD
Ostatak screenshotova:
Lego Star Wars II The Original Trilogy

Ocene:
Grafika : 80
Zvuk: 85
Igrivost: 85
Ukupna ocena:
82/100
Vrlo dobro

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*