IT Globus 2008


IT Globus 2008Nagrada IT Globus dodeljuje se na kraju svake godine za najbolje IT proizvode u Srbiji, a pobednike proglašavaju urednici časopisa Mikro. Tako će i ove godine na završnoj večeri, 02. decembra u hotelu Hyatt Regency, biti uručene nagrade najboljima u računarskom sektoru.

Dodeliće se i dve specijalne nagrade: Najveći IT doprinos i Najveći IT promašaj u protekloj godini, koju dodeljuju vodeći informatički novinari u Srbiji. Najveći IT doprinos, zaslužuje Zlatni globus i do sada su to dobijale kompanije za najveći doprinos srpskoj privredi i njih su do sada dodeljivali ministri u odgovarajućem sektoru privrede ili koji je imao uticaja na odgovarajući projekat dok najveći IT promašaj zaslužuje Crni globus, i kao i svake godine, privlači najviše pažnje.

Ove godine, po drugi put, glasovima IT novinara biće proglašen i najbolji novinar u ovoj oblasti, koji svojim radom i objektivnim stavom u potpunosti zalužuje ovu titulu. Videćemo da li će novinari ove godine izabrati najboljeg između sebe.

Na završnoj ceremnoniji dodele nagrada biće uručena i donacija u računarskoj opremi osnovnim školama u Srbiji, prikupljena u akciji Probudimo IT Srbiju, koju su zajednički organizovali časopis Mikro i Narodna kancelarija Predsednika Republike Srbije. Direktorka Narodne kancelarije, Tatjana Pašić pročitaće listu donatora i reći više o samoj akciji, kao i o drugim aktivnostima Narodne kancelarije.

Ove godine će biti podeljene  nove plakete IT Globusa, potpuno novog dizajna i od savremenog materijala. Takođe, ove godine prvi put je  ustanovljena nagrada za najbolji IT proizvod ili uslugu u 2008 godini, koju svojim glasovima proglašavaju posetioci lokacije časopisa Mikro-PC World, u saradnji sa portalom B92. Tačnije na lokaciji http://www.b92.net/tehnopolis/ kao i na lokaciji časopisa Mikro PC World je postavljen baner, tako da klikom na njega možete izneti svoje mišljenje o najboljem proizvodu ili usluzi u 2008. godini. Iskoristite ovu priliku.

I na kraju, vrlo je bitno pomenuti prijatelje časopisa Mikro, odnosno sponzore koji su pomogli ovu manifestaciju. Kao i svake godine tu su ERC Commerce, Fujitsu Siemens Computers, Microsoft, Gigabyte, a prvi put sa nama su BS Procesor i kompanija VIP Mobile.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*