Intel najavio Core 2 Duo cipove


Intel Core 2 DuoIntel je najavio novu generaciju čipova pod nazivom Core 2 Duo koja će biti jaka kao dva čipa (dva čipa a ne dva jezgra), a fizički će biti jedan. Glavne karakteristike ove nove generacije čipova bi trebalo da bude duplo efikasniji rad od Core Duo generacije. Core 2 Duo bi trebalo da troši oko 40% manje energije i da ima nižu temperaturu za oko 10% od Core Duo čipa.

Pored klasične verzije Core 2 Duo čipa Intel planira da tržištu predstavi i Core 2 Duo Extreme varijantu koja bi bila namenjenja gamerskoj populaciji. Za sada se još pouzdano ne zna kakva će matićna ploča biti potrebna za procesor sa ovim čipom neki izvori navode da će biti kompatibilan sa pločom koja podržava Core Duo procesore dok neki misle da će Intel osmisliti neki novi tip ploče za svoje novo čedo.

Prema najavama Core 2 Duo E6800 će trošiti od 55 do 75 vati što je Intelov standard za PC desktop procesore. Core 2 Duo procesor bi trebalo da bude izazivać AMD-ovom Athlon 64 X2 procesoru. Intel je prošle nedelje najavio za jul i avgust 2006. Conroe i Merom čipove, što bi ukoliko se ostvari moglo da zada udarac AMD-u koji je svoje takmace najavio za septembar 2006.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*