Halo 2 Vista najava


Igra koja je proslavila Xbox konzolu, odmah nakon njenog pojavljivanja, je definitivno Halo Combat Evolved. Igra je prvobitno planirana za PC i bila je u procesu razvoja određeno vreme, ali kada je Bill Gates objavio da sprema novu igračku konzolu, skupio je ceo tim koji je radio PC verziju Halo igre i prebacio ih na odsek za novonastale Xbox igre. Veoma jednostavno za čoveka tolike moći. Na promociji Xbox konzole, masa je bila oduševljeni igrom, ali su se pitali – da li će biti i verzije za PC. Svi su to odlučno demantovali.

Halo 2 Vista Halo 2 Vista Halo 2 Vista

Dve godine nakon izlaska Xbox verzije, igra je svetlost dana ugledala i na PC-u. Utisci i komentari su bili, isti kao i iščekivanja, odlični! Ocene igračkih sajtova su bile perfektne. 2004. godine je izašao nastavak ove već slavne igre na Xbox-u. Grafika je bila blizu savršenstva i izvlačila je maksimum iz crno-zelene kutije. Mnogi nisu mogli da veruju da bilo koja igra može tako izgledati na konzoli. Srednja ocena svih sajtova je bila za jedan manja nego kod prvog dela, 94/100, što je za svaku pohvalu. Priča se direktno nastavljala na kraj prvog dela. Bitna novina, naravno pored odlične grafike i još boljeg net code-a, mogućnost igranja sa vojnikom Covenant-a – vanzemaljske rase, koja vam je bila glavni protivnik u prvom delu. Tako da pored igranja u koži Master Chief-a, povremeno dobijate ulogu jednog Covenant specijalca.

Dve godine nakon pojavljivanja Xbox verzije igre, dobili smo najavu za PC verziju, tačnije 9. februara, Microsoft je objavio da se radi na PC verziji igre. Za izradu su ponovo bili zaduženi momci iz Bungie-a, koji su samo nedelju dana pre objave da se radi PC verzija raspisali konkurs za PC programere. Jedina zamerka svih korisnika PC-ja je vest da će Halo 2 isključivo moći da se igra na Windows Vista operativnom sistemu i nikako se neće moći pokrenuti na bilo kom drugom OS-u. Zbog toga, Master Chief je dobio titulu prvog ambasadora Viste. Ovakav potez Microsofta je očekivan i samo je jedan u nizu akcija koje se sprovode za promovisanje Windows Viste kao gaming operativnog sistema.

Halo 2 Vista Halo 2 Vista Halo 2 Vista

Priča je najbolji aspekt ove igre. Bila je u razvoju za Xbox konzolu čitave 3 godine, i bilo kakav detalj onih koji su prešli igru na Xbox konzoli bi upropastio glavni užitak igre. Ovo je razlog zbog kojeg se malo zna o storyline-u igre, a koja se tiče PC verzije. Priča je mnogo kompleksnija, misterioznija i dublja od pvog dela, sa više zapleta i raspleta. Prvi deo je bilo istraživanje i proučavanje jednog prstena, a drugi će biti otkrivanje i napad na ostale.

Sadržaj igre će biti isti kao i na Xbox-u, dakle puna singleplayer kampanja i svi mutliplayer modovi koji su bili na konzoli biće prisutni i u PC verziji. Jedini dodatak će biti multiplayer mape, koje su isključivo pravljene za PC igrače, kao i alatka za pravljenje i izmenu nivoa. Za multiplayer igranje će još biti ubačena dodatna podešavanja oko dedicated servera i online igre, što bi omogućilo veću mogućnost podešavanja multiplayer partije. Bilo je špekulacija da će PC igrači moći igrati protiv onih na Xbox-u ali je to juna ove godine demantovano, zato što bi PC igrači bili u velikoj prednosti zbog mogućnosti korišćenja tastature i miša.

Igra će izaći ove godine. Iako je igra 2 godine stara, teksture su dosta visoke rezolucije, kao i efekti koji izgledaju predivno u igri. Ništa nam ne ostaje sem da sedimo i čekamo početak sledeće godine i ovaj naslov koji ni jedan gamer ne bi smeo da propusti.

Naziv Igre:
Halo 2
Razvojni Tim:
Bungie Studios
Izdavač:
Microsoft Game Studios
Datum Izlaska
Maj 2007.
Žanr:
FPS

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*