Grand Theft Auto freeware opis


Grand Theft Auto freeware opis

Neverovatno kako je to davno bilo! 1997. godina, video igre tada ni na koji način nisu bile ono što su danas. Biznis. Bar ne u tolikom obimu kao što je to poslednjih godina, kada imamo slučajeve da pojedine donose veću zaradu i od holivudskih blockbuster-a. Jedna od njih, među najuspešnijima, svakako je ovih meseci aktuelna GTA IV. Ali, gde je sve počelo? Vratimo se jedanaest godina unazad…

Grand Theft Auto 13 Grand Theft Auto 15 Grand Theft Auto 22

Krajem devedesetih na sve strane nicalesu  igraonice. U prvo vreme Segateke, a kasnije su se svi koji su želeli da ostanu uspešni u ovom tada prilično unosnom poslu "prešaltali" na Sony Playstation. Možda se mlađi čitaoci ne sećaju, ali PC je tada bilo veoma teško naći u tim igraonicama. U vreme kada su prve konzole stizale kod nas, GTA je debitovao na tržištu i napravio pravu pometnju među igračima! Jednostavno, tada nije postojala igra slične dubine gameplay-a, toliko open-ended karaktera i tako inovativna. Kasnije smo dobili i PC verziju GTA, pa ekspanzije London 1969 i London 1961. Tako je sve krenulo. Tada smo još samo mogli da maštamo da će jednog dana postojati XY verzija igre GTA u 3D izvedbi. Ova franšiza je jedanaest godina i  devet naslova kasnije, računajući samo pune igre bez dodataka, prodata u preko fantastičnih 70 miliona primeraka! Kao poklon za obeležavaje decenije od izlaska prve GTA, od Rockstara smo dobili freeware verziju jedne od najboljih video igara ikada! A evo kako je sve počelo.

Grand Theft Auto smešten je u gradu podeljenom na tri celine. Danas veoma dobro poznati Vice City, San Andreas i Liberty City delovi su mape u kojima ćete imati priliku da izvršavate misije. Na početku možete birati lika kojeg ćete voditi i dati mu ime, a zatim počinjete da radite za razne gangstere, tražeći svoje mesto u hijerarhiji najozloglašenijih kriminalaca. Između raznih misija, možete slobodno krstariti gradom i naići na neverovatan broj sporednog sadržaja. Misije su veoma raznovrsne, pa će vas igra držati napetim do samog kraja. Ono što je GTA u startu izdvojilo na tržište je sand box momenat, mogućnost da svaku misiju obavite po svojoj volji, i ta sloboda koja je data igračima je ponajviše učinila ovaj serijal legendarnim. Većina misija se aktivira javljanjem na telefon, ali ima i onih koje počinju kada uđete u određeni auto ili naiđete na nekoga ko ima posao za vas. Pošto igra ima svojevrsne nivoe koje morate preći da biste otključali naredni deo grada, skupljate poene uz pomoć kojih napredujete. Tako krađa automobila donosi 10 poena, ubistvo policajca 1000, ali uspešno realizovana misija donosi i po 50.000 poena, tako da je neuporedivo lakše preći igru uz pomoć misija.

 Grand Theft Auto 01 Grand Theft Auto 02 Grand Theft Auto 03

Ostali elementi gameplay-a u GTA serijalu pokrivaju neizbežnu policiju koja će vas stalno tražiti, ali reagovati u skladu sa vašim "wanted" nivoom. U svakom gradu imate i luke u kojima možete prodati ukradena vozila i tako dobiti nešto ekstra novca koji posle možete iskoristiti za njihovo prefarbavanje kako biste lakše utekli poteri, ali i mnoge druge stvari. Ono što zaista oduševljava je mutliplayer komponenta u kojoj je još tada bilo moguće boriti se sa drugim igračima preko LAN-a.

Grafika je za 1997. godinu zaista lepa. Iako je i tada postojala 3D tehnologija, 2D ptičiji pogled je od GTA i stvorio legendu, tako da je sasvim jasno da je ovakav način vizuelne prezentacije bio pun pogodak. Zvuk je na veoma visokom nivou i, iako smo u kasnijim nastavcima navikli na bezbroj radio stanica, prva igra u ovom serijalu ima prvu i neponovljivu stanicu "Head", sa izuzetnim izborom numera, tako da će se za svakoga naći po nešto. Atmosferi ravnoj visokobudžetnim holivudskim ostvarenjima prilično doprinose i odlično usemplovani zvuci saobraćaja, prolaznika i oružja. 

Grand Theft Auto 06 Grand Theft Auto 08 Grand Theft Auto 21

Kao izvor mnogih kontroverzi još od samih početaka, GTA je obavezna lektira svakome koji sebe naziva gamer-om. Čak i posle ovoliko godina pleni svaiom aspektom i privlači veliku pažnju. Ako do sada niste odigrali ovaj besmrtni naslov, imate priliku da besplatno uživate u pomenutom remek delu!

Naziv igre: Grand Theft Auto
Žanr igre: akcija
Razvojni tim: Rockstar North
Izdavač: Rockstar Games
Datum izlaska: 1997.
Veličina: 328 MB
Igru možete besplatno preuzeti ovde
Screenshot-ovi
Diskutujte o igri i opisu na forumu  

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*