Gothic 3 najava


Gothic 3 Gothic 3 Gothic 3

Piranha Bytes, nemački developer, je tvorac jednog od najzanimljivijh hard-core RPG serijala ikada. Priča je počela u zatvoreničkoj koloniji gde je kralj slao osuđenike da iskopavaju rudu za potrebe rata između ljudi i orkova. Igrač preuzima ulogu nad jednim od osuđenika. Njegovo ime i zločin, ostaju nam nepoznati a njegova jedina želja jeste bekstvo iz kolonije. Igrom slučaja ili pak sudbine on preuzima misiju spašavanja sveta u svoje ruke a bitku sa ultimativnim zlom, iz koje je, naravno, izašao kao pobednik, vodio je kroz oba dela serijala. Ali tu nije kraj, priča se nastavlja, jedra su podignuta a naš bezimeni heroj plovi ka kopnu, gde će se radnja predstojeće igre iz Gothic serijala, po imenu Gothic 3, odigrati.

Moram spomenuti da je Piranha Bytes imala puno problema oko distribucije svojih naslova za teritoriju Severne Amerike. Iako je serijal jako poznat u Evropi, Amerikanci gotovo da i nisu čuli za ovu igru. Stvari su se malo poboljšale kada je prava na distribuciju dodatka za Gothic 2 Night of the Raven kupila kompanija Aspyr Media. Polako sve dolazi na svoje zasluženo mesto a razvojni tim kao i izdavač gaje velike nade da će Gothic 3 biti popularan i na ostalim tržištima kao što je na Evropskom.

Gothic 3 pokreće potpuno novi endžin nazvan Genome koji će biti u stanju da zadovolji današnjim potrebama igrača za vizuelnom lepotom i parira igrama poput Obliviona. Svet Gothic-a 3, Myrthana, prostiraće se na 75 kvadratnih kilometara i biće četri puta veći nego onaj iz predhodnog dela. Imaćete priliku da vidite snežne planine na severu, guste i bujne šume u centralnom predelu kraljevstva i peščane pustinje na jugu. Modeli likova su sada mnogo kompleksniji sa čak 12,000 poligona, što je daleko veći broj nego kod Gothic-a 2, koji je koristio 1,200 poligona. Imaćete priliku da upoznate više od 1,000 NPC-ova, posetite 20 gradova i pridružite se nekoj od 6 različitih frakcija. Sve ovo biće lepo uklopljeno i pružiće fantastičnu atmosferu po kojoj je Gothic uvek bio poznat.

Na račun predhodnika upućivane su brojne kritike koje se tiču interfejsa i kontrola. Odsustvo miša u meniju i za većinu neugodne kontrole i celokupni sistem borbe bili su frustrirajući. Piranha Bytes je prihvatila kritike i promenila sistem kontrola u lakše i jednostavnije. Ubačena je i mogućnost nošenja štita kao i dva oružja, što je zaista novina. Razvoj lika je u suštini ostao isti osim nekih stilskih promena i dodavanja novih mogućnosti. Tako su sada dodati tkz. perkovi ili skilovi koje možete izučiti i koji u mnogome pomažu prilikom borbe. Takođe je pomenuto da će igrač na raspolaganju imati 40 različitih magija od kojih je "Rain of Fire" bila prezentovana na E3 sajmu i ostavila prisutne bez daha.

Gothic 3 Gothic 3 Gothic 3

Sto se tiče priče ona se nastavlja upravo tamo gde se završila, dakle kraj drugog dela je i početak trećeg. Razvojni tim sada više nego ikada stavlja akcenat na nelinearnost tako da će Gothic 3 imati tri različita završetka. Naime, kraljevstvo Myrthane je porobljeno od strane orkova a vi se možete prikloniti ljudima ili orcima ili pak biti neutralan. Ukoliko pomažete orcima nemojte da očekujete dobrodošlicu među ljudima ili obrnuto. AI iz Gothic-a 1 i 2, po nekim mišljenjima i dalje ne prevaziđen, biće dodatno unapređen tako da pripazite na svoje ponašanje i nemojte da ubijate ljude na ulici, nije kulturno a i čućete uzvike "murderer", "stop him", itd.

Ukoliko volite ovaj serijal onda verovatno već odavno pratite njegov razvoj i željno isčekujete Gothic 3. Igra je zakazana za jesen tačnije septembar/oktobar 2006. To će biti deo godine kada ću ja biti nedostupan, kada će roletne na mom prozoru biti spuštene, kada ću izgubiti socijalni život i izgledati kao čupavi zombi koji nemo i bez prestanka bulji u belu kutiju.

Naziv Igre:
Gothic 3
Razvojni Tim:
Piranha Bytes
Izdavač:
JoWood/Aspyr Media
Datum Izlaska
Septembar/Oktobar 2006
Žanr:
RPG

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*