Fuel najava


Kako su trkačke igre popularne kao i uvek, njihovi open-world konkurenti istog žanra polako počinju da se pojavljuju. Tako nas Burnout Paradise stavlja u izmišljeni grad u kome možemo da idemo kuda god želimo, dok Midnight Club ide korak dalje i koristi prave lokacije kako bi upotpunio doživljaj. Nijedna od navedenih igara nije ni približno ambiciozna kao ona koju sprema Asobo, a u pitanju je Fuel.

Asobo je poznat po Disney igrama, kao što su Garfield: Tale of Two Kitties, Ratatoulie i skorašnji WALL-E, koje su ostvarile zavidan uspeh, a samim tim i omogućile timu da započne projekat kakav je oduvek želeo – nelinearan trkački naslov. Tako se rodio Fuel – lude trke smeštene na prostoru Severne Amerike u alternativnoj sadašnjosti. Prirodni resursi su na minimumu i svetom opustošenim globalnim zagrevanjem vladaju male grupe adrenalinskih zavisnika koje tumaraju teritorijom površine impresivnih 14.000 kvadratnih kilometara.

Fuel 16 Fuel 4 Fuel 10

Fuel je još uvek u ranoj fazi razvoja, ali ono što se moglo videti u demou koji je prezentovan na ovogodišnjem sajmu GC (Games Convention) zaista obećava. Trke će se odvijati sa više vozila različitog tipa, pa će se istovremeno na stazi naći motori, trotočkaši, kamioni, autobusi, muscle cars i mnoga druga čudovišta od par stotina konja. U zavisnosti od vozila koje igrač odabere, GPS sistem će mu prikazati optimalnu rutu koju, naravno, ne mora da sledi, a sa ukupno 70 različitih vozila postojaće mnogo načina za taktiziranje u vožnji.

Velike (katastrofalne) klimatske promene stvorile su raznolike lokacije na ovoj ogromnoj površini, pa igrač će potpuno slobodno moći da posećuje nepregledne pustinje, plaže, šume, planinske predele i mnoge druge lokacije u bilo kom trentuku. Iako teritorija zapadne obale Severne Amerike nije u potpunosti verodostojno prebačena u igru, Codemasters obećava poznate lokacije ovih predela, kao što su Salt Lake, Grand Canyon i mnoge druge. Postojaće i realistična smena dana i noći, što će zajedno sa promenljivim vremenskim uslovima u velikoj meri uticati na sam gameplay. Tako se u pomenutom demou mogao videti i tornado koji čupa kuće i razbacuje ubitačne predmete svuda po stazi, terajući kako vozača tako i AI da menjaju rutu i krenu nekim od mnogobrojnih sporednih puteva. Pored tornada, obećane su i peščane oluje, uragani i druge nepogode karakteristične za ovo geografsko područje. Sigurno se pitate kako stići do određenog događaja koji je udaljen više desetina kilometara ili trke koja je na drugom kraju kontinenta? Na svu sreću, moći ćete da pozovete helikopter koji će vas odbaciti bilo gde u bilo kom trenutku.

 Fuel 14 Fuel 15 Fuel 2

Mod za jednog igrača biće career-based, ali u ovom momentu zna se samo za kružne trke u njemu. Takođe, postojaće opcija za menjanje izgleda vozača raznim tetovažama koje će se otključavati pobedema u trkama. Uz igru će ići i editor za kreiranje staza čiji će izgled biti ograničen samo vašom maštom, a koji ćete koristiti za online okršaje sa prijateljima sa do 16 vozila na stazi. Codemasters obećava i konstantnu dopunu sadržaja igre u vidu novih vozila koja će moći potpuno besplatno da se preuzmu sa interneta. Kreatori su još uvek tajanstveni kada je "fuel" (nafta, gorivo, benzin) u pitanju i njegov uticaj na gameplay. Trenutno se zna samo to da igrač nikada neće ostati praznog rezervoara, ali će zato bitno uticati na ubrzanje vozila, a samim tim i na ishod svake trke.

Zbog prevelike kreatorske ambicioznosti potrebno je dosta vremena da bi se zamišljeni koncepti i dizajn uskladili sa tehničkim mogućnostima. Fuel je u ranoj fazi razvoja, ali po svemu viđenom već deluje odlično. Nama ostaje da sačekamo proleće/leto 2009. i proverimo kakav je osećaj jurcati opustošenom Severnom Amerikom u pravom Mad Max stilu.

    Fuel 11Fuel 5Fuel 9 

Naziv igre: Fuel
Žanr igre: Trke
Razvojni tim: Asobo
Izdavač: Codemasters
Datum izlaska: proleće/leto 2009.
Screenshot-ovi: Fuel
Diskutujte o igri i najavi na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*