FlatOut 2 Opis


Flatout 2 25Flatout 2 67Flatout 2 78

Osećate se frustrirano, nervozno, ulazite u svoj auto i počinjete da vozite. Kako prelazite krivinu dodajete jak gas. Menjate brzine, skala na brzinometru skače, motor bruji a vi se osećate oslobođeno, puni adrenalina. Pre nego što ste i shvatili vi, u stilu Leonarda di Capria, uzvikujete "I'm the king of the world!", sve dok vam prva bandera nije pokvarila poletan osećaj. Zato su tu razvojni timovi kao što je Bugbear Entertainment u čijim simulacijama vožnje nema potrebe da se brinete za sitnice kao što su bandere i ostali nepomični objekti, jednostavno prođite kroz njih.

FlatOut 2, Bugbear Entertainmenta, podiže simulacije vožnji na viši nivo. Mogućnost destrukcije okoline i samih automobila je neverovatna i veoma zanimljiva. Prethodnik, , je praktikovao isti sistem, međutim, sada je užitak mnogo veći. FlatOut 2 je u svakom pogledu bolji, zanimljiviji i tehnički napredniji.

Flatout 2 28 Flatout 2 68Flatout 2 14

FlatOut 2 nudi mogućnost igranja, kako u Single-Player tako i u Multi-Player modu. U Single-Playeru možete se oprobati u Career, Single Race, Stunt, Event i Derby modu. Karijeru počinjete na najnižem nivou pa tako imate i najslabije automobile na raspolaganju. Automobili su podeljeni u derby, race i street klase. Derby nudi poprilično jeftine, ružnjikave ali i veoma izdržljive automobile koji mogu da podnesu veliku količinu "batina". Race klasu, namenjenu drugom nivou karijere, čine snažni automobili za srazmerni odnos novac – kvalitet. Treću, najbržu i najskuplju, klasu čine tzv. street automobili koji su ujedno i najlepši (ali kao da je to važno u punom svetlu i sjaju videćete ih samo u garaži i na startnoj liniji). Svaka od klasa automobila ima mogućnost "budženja", mada ova opcija nije razrađena kao u recimo, NFS-u i odnosi se samo na preformanse vašeg automobila. Kozmetičko preuređenje automobila ne postoji iz razumljivih razloga.

Dobro poznati Stunt mod iz FlatOuta je obogaćen i developer je još jednom dokazao da je veoma maštovit. Igrač će raznim vratolomijama pokušati da zabeleži što veći rezultat kao npr. preskakanjem bazena, prolaskom kroz vatrene krugove, igranjem fudbala ili pak kuglanjem… Event mod čine posebne staze na kojima je karakteristično da se nitro konstantno dopunjuje mada, ovaj mod i nije toliko jedinstven. U Derby modu cilj je da za određeno vreme zadate što više štete ostalim igračima i ujedno što manje oštetite svoj automobil. Ovaj mod je posebno zanimljiv u Multy-Playeru, gde možete recimo, pozvati komšiju koga baš i ne obožavate i iskaliti bes na njemu. U Multi-Player se možete povezati preko interneta (512kbs konekcija minimum) ili preko LAN-a.

Flatout 2 24Flatout 2 06Flatout 2 81

Staza ima dovoljno ali nakon nekog vremena provedenog uz FlatOut 2 imate osećaj monotonije i ponavljanja staza. Same staze su odlično dizajnirane i sastoje se iz kombinacije oštrih i blagih krivina i pravog puta za zaletanje i razvijanje velike brzine uz pomoć nitroa. Imaćete priliku da vozite kroz staze u šumi, gradu, kanalima, pustinji, napuštenim trkačkim stazama. Svaka od staza ima mnoštvo objekata za uništavanje, od bandera i drvenih ograda pa sve do razno raznih lokala.

Grafički igra izgleda poprilično lepo a uz to je i odlično optimizovana, što će vlasnike slabijih konfiguracija itekako obradovati. Fizika je na zavidnom nivou ali postoji i određena nota preterivanja prilikom kolizije automobila sa ostalim automobilima ili okolnim objektima. Automobil ostaje u voznom stanju čak i kada to izgleda nemoguće a nije ni retkost da na cilj stignete prvi iako vašem automobilu nedostaje nekoliko guma. No, ukoliko baš preterate automobil će vam jednostavno eksplodirati. Soundtrack zaslužuje svaku pohvalu. Pesme poznatih izvođača pratiće vas kroz celu igru i u velikoj meri obogatiće atmosferu, mada bi još koja više pesma dobrodošla.

Flatout 2 69Flatout 2 21Flatout 2 27

Naravno, kao i svaka druga igra, ni FlatOut 2 nije bez mana. Jedna od njih se odnosi na gameplay koji može bit zagušen od silnih objekata na stazama. Kontrole su veoma osetljive što se ponekada ne može smatrati kao dobra stvar. U moru simulacija vožnji FlatOut 2 uspeva da pronađe svoje mesto pod zlatnom zvezdom i ako tražite igru punu adrenalina i pre svega zabave onda je ovo naslov koji ne smete propustiti.

Naziv Igre:
Flat Out 2
Žanr:
Simulacija Vožnje
Razvojni Tim:
Bugbear Entertainment
Izdavac:
Vivendi Universal / Empire Interactivel
Datum Izlaska
August 1, 2006
Velicina
1 DVD
Ostatak screenshotova:
FlatOut 2
Trejleri:
Trejler no.1 (80 mb)
Trejler no.2 (23 mb)

Ocene:
Grafika: 85
Zvuk: 86
Igrivost: 83

Ukupna ocena:
85/100 Vrlo dobro

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*