ESWC 2007. veliko finale


ESWCNa ovogodišnjem izdanju Forum ESWC 2007 – Nacionalnom prvenstvu Srbije” u elektronskim sportovima održanom tokom vikenda 2. i 3. Juna 2007. godine u prostorijama i organizaciji Kluba elektronskog sporta FORUM, učešće je uzelo 454 takmičara iz cele Srbije. Klub FORUM kao vlasnik licence i vodeći promoter elektronskog sporta, sve popularnije netradicionalne sportske grane, ove godine po treći put zaredom organizovao je nacionalno prvenstvo Srbije sa karakterom državnog kvalifikacionog takmičenja za Svetski kup u elektronskim sportovima – ESWC. Cela manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.  U toku dvodnevnih okršaja, plasman na Svetski kup elektronskog sporta ostvarili su pobednici zvaničnih takmičarskih disciplina. Izveštaj ekipe našeg sajta sa nacionalnog finala ESWC 2007. možete pročitati ovde.

Reprezentacija Srbije u ekektronskim sportovima u utorak 3. jula 2007. godine kreće put Pariza, gde će se i ove godine, održati peto po redu veliko svetsko finale. Takmičari iz Srbije će se zajedno sa takmičarima iz još 53 države sa svih kontinenata boriti za neku od medalja u disciplinama elektronskog sporta kao i deo nagradnog fonda koji ove godine iznosi rekordnih USD 500.000,00.  Velika finalna manifestacija u Parizu održava se 4. – 8. jula ove godine. u grandioznom sajamskom kompleksu « Paris Expo Park », najvećem i najsavremenijem objektu tog tipa u zapadnoj Evropi, sa 12.000 kvadratnih metara prostora za samo takmičenje i 700 najsavremenih takmičarskih računara. Za prisustvo na velikom finalu akreditovalo se 500 novinara iz celog sveta, a očekuje se da mečeve direktno prati rekordnih 100.000 posetilaca, odnosno više miliona posredstvom interneta. Sam značaj ove manifestacije pokazuje i podatak da su pripremljene mnogobrojne ceremonije, prijemi, intervjui kao i sajam interaktivne tehnike i najnovijih tehnologija koji će biti dostupan svim takmičarima kao i posetiocima ove globalne manifestacije. Na ovogodišnjem ESWC finalu u Parizu očekujemo da će takmičari iz Srbije potvrditi kvalitet koji poseduju, a naročito u individualnoj konkurenciji, i da će se plasirati u finalnu fazu takmičenja i borbi za neku od medalja. Naši reprezentativci se intenzivno pripremaju za nastup u Parizu. Sa znanjem i iskustvom koje poseduju, iz učešća na prethodna dva ESWC ciklusa 2005 i 2006 godine, iskreno se nadamo da će se ove godine priključiti takmičarima iz Skandinavije, Amerike, Kine i Koreje na svetski tron.

Celokupan tok finalnog takmičenja u Parizu kao i rezultati naših takmičara mogu se pratiti uživo putem Interneta na adresi : www.eswc.clubforum.org

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*