ESWC 2007. Srbja


ESWC logoPrvog vikenda u junu mesecu u organizaciji Kluba elektronskog sporta FORUM pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda održan je turnir za izbor naše reprezentacije koja će učestvovati na ESWC-u 2007. finalu koji će se održati u Parizu. Zvanične discipline ESWC 2007 – Nacionalnog prvenstva Srbije su bile: Counter Strike Women 5vs5, WarCraft III TFT 1vs1, Pro Evolution Soccer 6 1vs1 i Trackmania Nations ESWC 1vs1. Pored zvaničnih disciplina održani su turniri u masters disciplinama: Counter Strike 5vs5, Quake 4 i Football Manageru. ESWC 2007. Srbija se održao na dobro poznatom mestu igračkoj populaciji u Klubu Forum u Beogradu. Takmičilo se 454 takmičara iz cele Srbije. Posetiocima je bilo omogućeno da prate dešavanja na prvom nivou Foruma putem velikog video bima na kome su bili prikazivani uživo najinteresantniji mečevi. Iz te prostorije se čulo navijanje kao da ima par hiljada ljudi. Navijači su imali priliku da plači i da se raduju u zavisnosti od (ne)uspeha njihovih pulena.

Prvog dana su se održala takmičenja u igrama Counter Strike zvaničnoj i masters disciplini i Quake 4. Drugog dana suESWC 2007. Serbia se održala takmičenja u igrama WarCraft III TFT, Pro Evolution Soccer 6, Football Manager i Trackmania Nations ESWC. Atmosfera oba je bila uzavrela od samog početka prvog meča dok klub nije ostao prazan. Najveće interesovanje i najmasovnije takmičenje je bilo u zvaničnoj disciplini Pro Evolution Soccer 6 u kojoj se takmičilo oko 160 prijavljenih takmičara, ljubitelji i poštovaoci igre PES imaće prilike da se za nešto više od tri nedelje okupe na istom mestu u organizaciji PESoholičara. Na ovogodišnjem prvenstvu se po prvi put u Srbiji u okviru masters takmičarske discipline ESWC 2007. SerbiaFootball Manager 2007 odigralo takmičenje u menadžerskim sposobnostima fudbalskih timova discipline. Koplja su ukrstila 64 takmičara, a ispod crte je ostao gotovo isti broj prijavljenih s obzirom na limit samog sistema takmilenja. Ovaj podatak govori da je ova godina definitivno u znaku fudbala, kao najpopularnijeg i u elektronskim sportovima. Posle dugog takmičenja poznati su naši reprezentativci u igrama počnimo od dama tj. discipline Counter Strike Women u kojoj su KGB.Girls (Ivana Kojić, Dušica Popović, Dragana Nikolić, Ana Nešić, Tijana Milosavljević i Smilja Starčević) pobedile Mojo.Angels 2:0 u partijama, Milan Petrović iz Beograda će biti naš predstavnik u igri Trackmania Nations ESWC dok će nas u Parizu u igri WarCraft III TFT  predstavljati Milorad Gavrilović inače prošlogodišnji pobednik ESWC Serbia koji je ove godine iz looser bracketa dobio u finalu howwedo-a 2:1 i 2:1.

ESWC 2007. SerbiaOtkrovenje na ovogodišnjim domaćim kvalifikacijama ESWC je mlada Jelena koja je dospela u finale igre Trackmania Nations ESWC, a ima samo četrnaest godina. Pored takmičarki kao što je Jelena ne treba da brinemo za budućnost domaćeg elektronskog sporta i nadamo se da će Jelena otiči do veličanstvenog ESWC finala u nekoj od naredne dve godine budući da je klub Forum produžio licencu za ESWC na još dve godine. Organizacija takmičenja, makar ljudi iz Kluba Forum, je bila i više nego kvalitetna međutim zatajili su prijavljeni takmičari koji su kasnili međutim dobra atmosfera je nadomestila to malo kašnenje odigravanja partija.ESWC 2007. Serbia

Svim učesnicima čestitamo na kvalitetnim partijama, a pobednicima zvaničnih disciplina želimo puno sreće na velikom ESWC 2007. finalu na kome će braniti boje Srbije. Velika finalna manifestacija se održava 3. – 8. Jula 2007. godine u Parizu, u grandioznom sajamskom kompleksu “Paris Expo Park”, najvećem objektu tog tipa u zapadnoj Evropi, sa 12.000 kvadratnih metara prostora za samo takmičenje, sa 700 najsavremenijih takmičarskih računara, 500 akreditovanih novinara iz celog sveta, a očekuje se da mečeve direktno prati rekordnih 100.000 posetilaca, odnosno više desetina miliona posredstvom nacionalne štampe, TV i Interneta. Za ovu globalnu manifestaciju su takodje pripremljene ceremonije otvaranja i zatvaranja takmičenja, prijemi, intervjui, sajam interaktivne tehnike i najnovijih tehnologija, partiji za učesnike i osoblje kao i druga mnogobrojna interaktivna zabava. Naš sajt će Vas obaveštavati o finalu ESWC 2007.

Kompletne zvanične rezultate i fotografije potražite na zvaničanom sajtu ESWC Serbia.

"Prestani da se igraš… …počni da se takmičiš!"

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*