ESWC 2007 – Nacionalno prvenstvo Srbije


ESWC 2007Electronic Sports World CupESWC kao najprestižnije globalno takmičenje u elektronskim sportovima i ove godine po treći put se zvanično održava u Srbiji. Klub elektronskog sporta FORUM kao vlasnik licence i ujedno strateški partner ESWC-a već nekoliko godina, ovim putem najavljuje da se u njegovoj organizaciji  2. i 3. Juna 2007.  godine održava treće po redu.

FORYM ESWC 2007 – NACIONALNO PRVENSTVO SRBIJE U ELEKTRONSKIM SPORTOVIMA“

koje ujedno uživa status kvalifikacionog takmičenja za finale Svetskog kupa u Parizu. Na ovogodišnjem velikom finalu svetske ESWC 2007 lige učestvuju reprezentacije tj. pobednici nacionalnih takmičenja iz 54 države sa svih kontinenata. Velika finalna manifestacija se održava 3. – 8. Jula 2007. godine u Parizu, u grandioznom sajamskom kompleksu  “Paris Expo Park”, najvećem objektu tog tipa u zapadnoj Evropi, sa 12.000 kvadratnih metara prostora za samo takmičenje, sa 700 najsavremenijih takmičarskih računara, 500 akreditovanih novinara iz celog sveta, a očekuje se da mečeve direktno prati rekordnih 100.000 posetilaca, odnosno više desetina miliona posredstvom nacionalne štampe, TV  i Interneta. Za ovu globalnu manifestaciju su takodje pripremljene ceremonije otvaranja i zatvaranja takmičenja, prijemi, intervjui, sajam interaktivne tehnike i najnovijih tehnologija, partiji za učesnike i osoblje kao i druga mnogobrojna interaktivna zabava.

Ovom prilikom zvanično najavljujemo pun naziv ovogodišnjeg prvenstava FORYM  ESWC 2007 – Nacionalno prvenstvo Srbije kao kvalifikaciono takmičenje za veliko finale svetskog šampionata ESWC 2007, koji će se održati u Beogradu 2. i 3. Juna 2007. godine u računarskom centru Kluba elektronskog sporta „FORUM“. „FORUM“ predstavlja najveći i najsavremeniji računarski centar koji će sa svojih 200 računara ugostiti najbolje takmičare iz cele Srbije tokom dvodnevnog takmičenja.

 

Ovogodišnje Nacionalno prvenstvo Srbije u elektronskim sportovima, kao i prethodne dve godine,  se održava pod  pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. 

 

FORYM  ESWC 2007 – Nacionalno prvenstvo Srbije se održava u 4 zvanične takmičarske discipline: Counter-Strike 5vs5 Girls – 4 ekipe (24 takmičarki), Warcraft III 1vs1 – 64 takmičara, Pro Evolution Soccer 6 1vs1 – 128 takmičara i Trackmania Nations 1vs1 – 64 takmičara; i 3 masters takmičarske discipline: Counter-Strike 5vs5 Men – 16 ekipa (96 takmičara), Quake 4 1vs 1 – 32 takmičara i Football Manager 2007 1 vs 1 – 64 takmičara, sve po strogim standardima ESWCa, gde pobednici 4 zvanične discipline ostvaruju plasman na veliko finale svetskog šampionata u Parizu. Ovogodišnju reprezentaciju Srbije u elektronskim sportovima na Svetskom kupu činiće: jedna Counter-Strike ekipa – ženska, i po jedan Warcraft III, Pro Evolution Soccer i Trackmania Nations reprezentativac, sve ukupno 8 takmičara.

Očekuje se da će učešće na FORYM  ESWC 2007 – Nacionalnom prvenstvu Srbije uzeti blizu 500 takmičara iz svih krajeva Srbije, što u ekipnoj, što u individualnoj konkurenciji,  dok će sam događaj uživo i putem Interneta pratiti više hiljada ljubitelja sve popularnijeg elektronskog sporta. Za ovu priliku će biti postavljeno nekoliko video bimova, projektora i Internet kanala za uživo praćenje toka takmičenja.

Takođe,  želimo da podsetimo da je elektronski sport u svetu najmlađa netradicionalna svetska disciplina, koja poslednjih nekoliko godina doživljava vrtoglavu ekspanziju, gde vlade i sportske institucije širom sveta ulažu velike napore i sredstva u njegovu što širu popularizaciju. Procenjuje da se na ovaj način veliki broj pretežno mlade populacije od 15-35 godina odvraća od kriminala i droge, a u isto vreme približava Internetu, kao vodećem globalnom komunikatoru, učenju engleskog jezika i ovladavanju najnaprednijim računarskim tehnologijama. U današnjem trenutku, a naročito posle izuzetnih uspeha velikih svetskih liga, procenjuje se da na takmičenjima elektronskih sportova u svetu godišnje uzme učešća više desetina miliona takmičara, što može svrstati elektronski sport među najmasovnije sportske discipline.

Elektronski sport u regionu, a posebno u Srbiji kao apsolutnim liderom u razvoju ove sportske discipline, poslednjih godina beleži neverovatan uspon. Tome je bitno doprinelo poboljšanje u tehnološkoj infrastrukturi i Internetu, kao i samo učešće naših takmičara na najvećim i najprestižnijim svetskim takmičenjima u elektronskim sportovima. Sa izuzetno velikim uspesima ESWCa 2005 i 2006 u organizaciji Kluba elektronskog sporta FORUM u našem regionu prethodne dve godine, kao i solidnim učinkom naših reprezentativaca na prošlogodišnjem svetskom finalu, može se bez preterivanja reći  da u Srbiji ima više nego dovoljno talenata i ambicija.

 

Detaljnije informacije o samom prvenstvu mogu se naći na oficijalnoj Internet adresi   eswc.clubforum.org.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*