Epic Games uzvraća udarac!!!


Too Human screenshotOtežani razvoj, time i odlaganje, naslova Too Human obrazložen je prošlomesečnom sudskom tužbom razvojnog tima Silicon Knights protiv kompanije Epic Games u vezi licenciranja novog Unreal 3 endžina. Silicon Knights tvrdi da je Epic prekršio ugovor i nije uspeo isporučiti radnu verziju endžina na vreme, primorajući razvojni tim da sam pravi svoj endžin za Too Human, time odlažući igru u razvojnoj fazi.

No, Epic je prije par dana uzvratio vatru – kompanija je podnela zahev da se prvobitna tužba poništi i onda podnela novu tužbu protiv Silicon Knights. Epic je naveo da Silicon Knights nije uspeo dokazati prvobitno navedene optužbe, a zatim je kompanija iznela optužbe o krađi izvornog koda (tehnologije) Unreal 3 endžina!!! U protivtužbi se navodi da je Silicon Knights imao puni pristup Unreal 3 kodu i mrežnoj podršci u periodu od devet meseci pre konačnog licenciranja. Silicon Knights, u originalnoj tužbi, jasno navodi da je njihov novi endžin baziran na Unreal 3 tehnologiji, što samo (prema tvrdnji Epic-a) potvrđuje krađu koda. Epic je naveo da je novi endžin neautorizovano i ilegalno delo i da krši svako pisano pravo licenciranja. Takođe se navodi da je Silicon Knights pristupao gotovo svakom delu Unreal 3 endžin dokumentacije, koja je dostupna partnerima online, time želeći da arhivira informacije bez prethodno stečene licence.

Epic traži odštetu u iznosu od 650 000 američkih dolara, kao i naređenje da se svaki deo koda ili igre bazirane na istom unište. Ako sud prihvati taj zahtev, sudbine igre Too Human, kao i još uvijek "bezimenog" naslova koji bi trebala objaviti Sega, dolaze u pitanje, jer koriste tehnologiju Silicon Knights endžina, koji je prema tvrdnjama Epic Games kompanije ukradena i prerađena verzija Unreal 3 tehnologije.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*