El Matador opis


El Matador 147 El Matador 148 El Matador 139

Da li vredi igrati jos jedan klon Max Paynea? To je pitanje koje trebate da postavite sebi pre kupovine ove igre. Koliko god se neka firma očajnicki trudila da iskopira ovu legendarnu igru, nikad ne uspeva do kraja da prenese atmosferu kojom ona odiše. Prosto, nije sve u bullet time modu, gomili protivnika i oružja. Max Payneu ima atmosferu koju nijedna druga slična igra nema, tako da nam pored ove igre sve ostavlja samo gorak osećaj u ustima i utisak nečeg prežvakanog i već viđenog.

Igra El Matador je predviđena da bude zlatna koka firme Cenega, poznate jedino po UFO serijalu. Cenega je ne tako poznati izdavač igara, koji pod svojim imenom ima osrednje naslove (neki čak ne spadaju ni pod srednju kategoriju :)). El Matador bi se mogao okarakterisati kao bleda kopija Max Payna (bar kad je gameplay u pitanju), smeštajući nas u ulogu DEA agenta u borbi protiv narko bosova. Igra vas vodi kroz mnoštvo lokacija-od kluba prepunog dilera drogom, pa sve do džungle koja vrvi od kolumbijske milicije. Vaše ime je  Viktor Korbet, ubačeni ste kao pomoć kolumbijskom DEA-u u borbi protiv čuvenog El Valedora, velikog  narko bossa koji kontroliše kanale za distribuciju kokaina i ostalih droga. Glavni zadatak igre je otkrivanje njegovog indentiteta i elminacija El Valedora. Igra je podeljena na 6 poglavlja, od kojih se u svakom poglavlju nalazi nekoliko misija.

U igri ćete biti u prilici da koristite različite vrste oružja – od berete, heklera, starog dobrog kalaša, do Dragunov snajpera, raketnog bacača i teške mašinke M60. Igra uspeva uspešno da sagradi atmosferu koja vas drži sve do završetka igre. El Matador se ne može pohvaliti dužinom igranja, pošto se prelazi za oko 6 sati. Šta nam onda ova igra nudi, a da to nismo pre videli? Grafika!!! Engine koji pokreće igru je napravljen od strane razvojnog tima i može se reći da je on najsvetlija tačka u celoj priči. Igra prosto obiluje fantastičnim detaljima i efektima zamućenja (tokom bulet time moda) i svuda prisutnim eksplozijama, koje stvarno izgledaju moćno kad igrate na max detaljima i daju fantastičan doživljaj. Igra nije preterano zahtevna što se tiče grafičke karte. Međutim žeđ za memorijom koju ova igra ima je neverovatna. Sa 512mb ćete primetiti ozbiljna usporenja u pojedinim trenucima. Možemo samo da se nadamo da će ovaj problem biti rešen nekim narednim patchom, koji će nadam se  popraviti ovaj propust programera.

Tokom igranja El Matador-a može se primetiti da vas većinu misija prate vaši verni saborci iz DEA tima, koji bi trebali da vam daju osećaj da ste deo tima, a ne samo tim za sebe. Sve iluzije timske borbe padaju u vodu kada krene pucnjava, pošto vam većina vernih saboraca pogine u roku od 30 sekundi. AI vaših saboraca je strogo skriptovan, tako da će oni pratiti utabanu stazu ka smrti. Čak i kad se stvarno trudite da oni ostanu živi, prosto je nemoguće spasiti ih od toga. AI vaših neprijatelja je već na podnošljivom nivou. Neprijatelji uvek traže zaklon kad se na njih pripuca i prilično su ubojiti čak i na normalnoj težini, što znači da ukoliko niste pažljivi mogu da vas napune popriličnom količinom olova. Dešavalo mi se čak da head-ujem neprijatelja i dva puta u glavu, a da on i dalje živahno trčkara okolinom i puni me olovom protivno svim zakonima fizike. Health packova ima svugde, tako da ukoliko ste pažljivi tokom igranja nećete imati problema sa ponavaljanjem deonica. Muzika je u igri jako dobro urađena i propraćena različitim vrstama numera u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazite. Glumci koji su angažovani na projektu kao da nisu imali pojma o čemu rade voice acting, dijalozi deluju neubedljivo i nezanimljivo. Sinematici koji su korišćeni kao brifinzi za misije su takođe jadni.

U nedostatku dobrih pucačina iz treceg lica, El Matador bi vas mogao zabaviti jedno popodne. Igra je dobro zamišljena, sa dobrom idejom i pričom. Šteta sto su autori žurili da izbace igru na tržište bez konačne dorade priče i AI protivnika. Takođe, utisak o igri bi bio znatno bolji da je voice acting kao i sinematike odradio profesionalni studio. Ovako, El Matador ostaje još jedan mediokritet u moru Third Person Shootera.

Naziv Igre:
El Matador
Žanr:
TPS
Razvojni Tim:
Plastic Reality Technologies
Izdavač:
Cenega
Datum izlaska:
Oktobar 2006
Veličina:
1 DVD
Ostatak screenshotova:
El Matador

Ocene:
Grafika: 88
Zvuk: 78
Igrivost: 72
Ukupna ocena:
76/100
Solidno

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*