El Matador najava


El Matador El Matador El Matador

El Matador, prvo što sam pomislio evo neko se setio da napravi igru sa bikovima i matadorima Oleee :). Ne, očigledno sam se prevario, reč je o novoj akcionoj igri za koju je zadužena Plastic Reality Technologies kompanija (sa Cenegom kao izdavačem) koja se uskoro sprema za izlazak na tržište. Ovaj naslov prati priču mladog DEA operativca koji svoje vreme ne troši na lenčarenje, već ulaže napore ne bi li se izborio sa narkomanijom koja je sve prisutnija u Centralnoj i Južnoj Americi. Hm, znači čeka nas još jedna Rambo borba protiv celog klana mafije, u kome mi naravno u stilu Max Paynea rešavamo problem organizovanog kriminala. Da li sam rekao Max Payne, da, upravo tako, i nisam pogrešio jer ova igra ima dosta sličnosti sa pomenutim naslovom. Počev od kamere koja prati našeg heroja iza leđa, kao u pomenutoj igri, pa sve do popularnog bullet time-a (ali ovoga puta sve to lepše izgleda uz full DX9 podršku). Prosto rečeno radi se o akcionoj igri iz trećeg lica sa elementima šunjanja, što zanči da pored tamanjenja protivnika moraćete malo aktivirati i šunjačke sposobnosti, infiltrirati se u neprejateljske odaje i besčujno likvidirati sve što se miče.

Okršaji u igri podeljeni su na 26 misija solidne dužine, koji se odvijaju na prostorima Kolumbije i Amerike. Novi endžin igre (o kome još uvek nema dovoljno detalja) predstavlja ostvarenje koje će uz pomoć naprednih DX9 osvetljenja i renderovanja prikazivati realističnu sliku. Misije u igri biće raznolike, što znači nema dosadnih tumaranja po mračnim hodnicime, već ćemo biti u prilici da posmatramo travnate pejzaže, ulice velikih gradova Amerike, kancelarije, dokove i još mnogo toga. Pored novog zanimljivog endžina dolazi nam jedna lepa novost, a to je da je razvojni tim sklopio ugovor sa Audigy kompanijom koja je u to ime podarila ovoj igri impresivan zvuk i sjajne zvučne efekte. Sa zvučne strane zagarantovano nećemo imati zamerki, a za grafički endžin ćemo videti kada nam ova igra padne šaka.

El Matador El Matador El Matador

Što se tiče protivnika, igra pored osnovnih likova ima i bossove (karakteristično za ovakve tipove igara) koji će biti veoma zanimljivi i predstavljaće pravu poslasticu za igrače. AI protivnika za sada još uvek nije dovršen ali najavljuje se inteligencija dostojna same igre, i da taj segment neće zaostajati za celokupnim naslovom. Autori obećavaju kvalitetno urađenu fiziku u igri koja će dozvljavati interakciju sa skoro svim vizualnim objektima na koje ćemo naići kroz naše napredovanje kroz igru. Naouružanje se može najbliže opisati kao u CSu. Postoje 25 vrsta naoružanja (Heklera, Pištolja, Granata, Mitraljeza, …) koji su lepo raspoređeni u zavisnosti od okoline. Tako da ukoliko se nalazite u džungli ili drvenoj kolibi naićićemo na neki stariji model naoružanja, dok u gradu, po kancelarijama i urbanim mestima, imaćemo čast da rukujemo sa najnovijim modelima oružija.

El Matador El Matador El Matador

Na kraju šta reći sem činjenice da nas očekuje jedan veoma zanimljiv naslov koji po svim ovim najavama zvuči impresivno i privlači veliku pažnju. Grafička zahtevnost igre ne bi trebala da predstavlja problem, i po mom mišljenju većina ljubitelja zabavnog softvera imaće priliku da uživa u svim vizuelnim lepotama ovog naslova. Nama ostaje da sačekamo najavljeni izlazak igre koji je postavljen 18 Avgusta 2006 godine, i da se sami uverimo da li su sve ove konstatacije tačne. A ako ima onih kojima se posle ove najave El Matador učinio primamljivim igračkim iskustvom i žele da saznaju nešto više o ovoj igri, mogu posetiti Cenegov website ili posetiti njihovu online galeriju na ovoj adresi.

Naziv Igre:
El Matador
Žanr Igre:
Akcijamenadžerska simulacija
Razvojni Tim:
Plastic Reality Technologies
Izdavač:
Cenega
Datum Izlaska
08.2006
Korisna adresa:
http://www.elmatador.net/

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*